Dingoes joacă un rol important în interacțiunile dintre câinii domestici și oameni

SCURTUL DE SCHIMBARE DINGOS FACET LA UMNANI SUNT LUMEAZĂ LA PRACTICILE DE DOMENI DE ZI DE CĂLĂTORIEI DUMNEAVOASTRĂ ÎN OCHILE COMPANSIȚII UMANE.

Toți iubitorii de câini din SUA știu acest ciclu foarte bine: câinele nostru încalcă ochii cu noi și, brusc, suntem inundați de sentimente de iubire pentru pui. Acest lucru ne face să dăm atenție câinelui și să-l dau pe ea, iar apoi câinele nostru se uită la noi chiar mai mult ... și o buclă nesfârșită de dragoste.

Știința a decis să ia o privire mare la această practică a câinilor care privesc în ochii tovarășilor lor umani, efectul pe care îl are și de unde a venit practica.

La urma urmei, câinii sălbatici sau câinii care întâmpină animale necunoscute (inclusiv oamenii) nu-i plac contactul cu ochii direcți; În sălbăticie, acesta este un spectacol de amenințare.

Deci, ceea ce face ca câinii noștri de companie să facă opusul și ne privesc în ochi când vor să transmită dragostea?

Când câinii fac contact vizual cu oamenii pe care îi iubesc, declanșează un răspuns hormonal la omul care inundă creierul Oxitocin, o substanță chimică care ne face să ne simțim foarte fericiți. Oxitocina este chimica responsabilă pentru legătura puternică a infantului-mamă.

Se pare că evoluția și unele practici timpurii ale caninei au ajutat câinii să realizeze în cele din urmă câteva lucruri despre oameni cu privire la contactul vizual.

Cercetătorii au luat o privire la Dingoes pentru a obține câteva răspunsuri la locul în care acest lucru ar fi putut provoca. Dingoes sunt descendenții direcți ai strămoșului comun al lupilor și câinii de companie. Ele sunt sălbatice și găsite în mod obișnuit în Australia împreună cu unele regiuni din Asia.

Ceea ce oamenii de știință găsiți prin studierea Dingoes este o linie fascinantă a modului în care practica câinilor care privea în ochii oamenilor a venit în faze.

Rezultatele acestui studiu au fost publicate recent în jurnal Comportamentul animalelor.

O pereche de degouri sălbatice pe cale de dispariție pe plaja de nisip îndepărtată din Insula Fraser din Queensland

Unde a început totul

Se pare că câinii au început să facă un contact cu ochii rapizi cu oamenii destul de devreme în domesticirea lor și, în cele din urmă, construite până la tendința de a se uita la noi (o dezvoltare mai recentă).

Potrivit oamenilor de știință, câinii au început să stea în jurul așezărilor umane cândva între 20.000 și 40.000 de ani în urmă. Au trăit alături de locuitori și au crescut, ceea ce le-au făcut descendenți și descendenți destul de confortabili în jurul oamenilor.

Aproximativ 9.000 de ani în urmă, un grup de acești câini s-au speriat pe nave și au navigat cu tovarășii lor umani în Australia. Aici au mers de la ușor domesticiți imediat în sălbăticie, după ce au avut loc o creștere ulterioară.

Doar după ce aceste Dingoes s-au întors la statutul de feral pe care oamenii au început să reproducă câinii în ceea ce știm acum ca rase precum Poodles, Greyhounds și Collies.

Semnificația acestui lucru este că Dingoes sunt un punct de referință mare pentru ca oamenii de știință să aibă; Dingoes au fost cum au fost câinii înainte ca practicile de reproducere umane sărituri toate caracteristicile și comportamentele din jur.

Acest studiu a fost condus de studentul de psihologie doctorală Angie Johnston la Universitatea Yale.

Detalii despre studiu

Wolves și Dingoes sunt un pic diferit. Cercetătorii au analizat în mod obișnuit lupi pentru comparații între câinii sălbatici și domestici, dar acest studiu a avut o perspectivă diferită.

Studiile anterioare privind practica câinilor care fac contact direct cu ochii au fost efectuate cu lupi crescuți manual și câini domestici; Cercetătorii au vrut să vadă dacă există vreo diferență în genul de contact vizual, fiecare făcut cu proprietarii lor.

LEGATE DE: Oamenii de știință spun că câinii știu ce oamenii știu prin studierea privirii noastre

Rezultatele acestor studii anterioare arată că lupii aproape că nu se uită niciodată în ochii proprietarilor lor. Chiar dacă au făcut-o, privirea nu a reușit să inițieze producția de oxitocină în creierul proprietarului!

În acest studiu, Johnston și echipa ei au folosit Dingoes. Ei au observat Dingoes care locuiau la un sanctuar lângă Melbourne și care au interacționat cu manipulatorii lor umani. Setarea a fost similară cu cea a studiilor anterioare efectuate folosind lupi.

Comportamentul Dingo-urilor a căzut undeva între lupi și câini domestici. Dingoes a făcut de fapt un contact țintă oarecum susținut cu manipulatorii lor umani, spre deosebire de lupii crescuți manual.

Portret de pui de Dingo PureBred Joacă

Dar spre deosebire de câinii domestici, care au lăsat privirea lor, degoes se uită doar la om pe scurt.

Acest lucru sugerează că candidații timpurii (familia de canini, inclusiv câini, lupi și degoes) pot să facă contact vizual cu oamenii destul de devreme pe etapele de domesticire. Dar, potrivit lui Johnston, nu ar fi fost până la mai târziu că câinii au început să se uite în ochii proprietarilor lor.

Takefumi Kikusui este un om de știință comportamental din Japonia care a condus studiile anterioare ale câinilor și lupilor, dar nu a fost implicată în acest studiu actual. El spune că data de la acest studiu explică faptul că au existat pași și faze la câinii care fac contact vizual cu oamenii. Cu toate acestea, motivația din spatele Dingoes, făcându-și contactul lor inițial mai devreme în evoluție, nu este clar.

O posibilitate fascinantă este că, în timp ce contactul cu ochii pe termen scurt poate fi folosit ca un instrument de referință social în observarea comportamentului oamenilor, Contact de ochi menținut poate fi de fapt o modalitate de a manipula comportamentul uman atunci când solicitați ajutor.

Explicația din spatele acestei teorii este că lupii nu tind să caute ajutor de la oameni ca câinii domestici și, prin urmare, lupii nu trebuie să mențină niciun contact vizual cu oamenii.

Timpul tipic al lupilor, dingo-urilor, câinilor și contactul cu ochii lor cu oamenii este:

  • Lupii: mai puțin de o secundă
  • Dingoes: 3 secunde
  • Câini: 40 de secunde

Potrivit lui Kikusui, această perioadă lungă de timp poate fi ceea ce este necesar pentru a lovi cu piciorul că "buclă de dragoste oxitocină" la om.

Deci, este posibil ca, la un moment dat, câinii au dat seama că vor obține mai mult din tovarășii lor umani, uitându-se la ei, și astfel au început povestirea epică a modului în care oamenii și câinii au devenit cei mai buni prieteni.

După data viitoare, câinele dvs. nu se va opri să vă privească - bucurați-vă și dați-i o îmbrățișare mare (sau poate un tratament sau o plimbare).

Citiți următorul: Știința din spatele iubirii de oxitocină și catelus

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Dingoes joacă un rol important în interacțiunile dintre câinii domestici și oameni