Câinii prietenosi au probabil tulburări adn similare ca om cu sindromul williams

De ce sunt câinii atât de prietenoși? Răspunsul ar putea sta într-o anomalie genetică, care se poate schimba, spun oamenii de știință.

Unele dintre aceste variante structurale ar putea explica o schimbare uriașă într-un profil comportamental & # 8212; că te duci de la o creatură asemănătoare lupului, la ceva ce este obsedat de un om.& # 8221;

Una dintre cele mai mari bucuriile de a deține un câine este să asistăm la prietenia lor și dragostea și loialitatea necondiționată. După o zi grea la locul de muncă, veniți acasă într-o pooch entuziasmat, care își bate coada cu atât de multă emoție în timp ce vă lingeți fața că este greu să rămâi trist după.

Acum, un grup de oameni de știință ar fi putut găsi răspunsurile pentru a explica de ce unii câini sunt atât de prietenoși în comparație cu alte specii. Acești experți au luat indicii dintr-o condiție genetică umană rară numită sindrom Williams.

Care este sindromul Williams?

La om, oamenii cu sindrom Williams au aproximativ 27 de gene care lipsesc din ADN-ul lor. Unul din 10.000 Persoanele fizice dezvoltă această afecțiune, care este marcată de anumite caracteristici fizice și mentale.

Oamenii diagnosticați cu această tulburare genetică au caracteristici faciale distincte care le fac să arate Elfii în basme. Ei au, de asemenea, o dificultate cu activități vizuale și spațiale, dar pot fi destul de adepți în arte, limbi și muzică.

Ele pot, de asemenea, să dezvolte probabil anxietate, tulburare de deficit de atenție (add) și fobii. Ele au riscuri mai mari pentru stenoza aortică supranvulară (SVAS) sau îngustarea vaselor de sânge din inimă.

Oamenii cu sindrom Williams au, de asemenea, această iubire copleșitoare pentru fiecare popor pe care îl întâlnesc. În ciuda vulnerabilității lor, ei nu pot ajuta decât să îmbrățișeze străini sau să le spună la întâmplare o observație pozitivă. Nu vă reamintesc aceste caracteristici ale unui câine?

LEGATE DE: Ghidul VET privind testele ADN pentru câini

Urmărirea anomaliei genetice

Urmărirea anomaliei geneticeBiologul evolutiv Bridgett Vonholdt studiază varianta genetică WBSCR17 la câini din 2010 și a încercat mult timp că acei câini afectați la fel ca sindromul Williams a afectat oamenii. Persoanele cu sindrom Williams aparent au lipsit WBSCR17 în ADN-ul lor.

Deci, Vonholdt și echipa ei au studiat WBSCR17 în ADN-ul a 85 de rase care au totalizat 912 de câini. Cercetătorii au privit, de asemenea, ADN-ul de 225 de lupi. Rezultatele studiului au apărut în jurnal Știința avansează.

Oamenii de știință au testat nivelul de prietenie a subiecților lor de testare prin cât timp câinii și lupii au petrecut timp cu oamenii și cât de repede au lucrat animalele într-o cutie de puzzle. Deși ambele tipuri de animale au depus eforturi pentru a finaliza sarcinile de puzzle, câinii erau mai dependenți de indicii de la oamenii care erau cu ei în cameră. Lupii se așteptau la o mică interacțiune umană.

Cu toate acestea, au existat, de asemenea, niște lupi care au prezentat un deformator prietenos, în timp ce unii câini au apărut evitant și rezervat. În studierea DNAS-ului lor, experții au aflat că, în afară de WBSCR17, câinii și lupii au două gene cu structuri diferite. Genele GTF2i și GTF2IRD1 au făcut ca caninele mai prietenoase, fie să se alungă.

Evoluția poate avea animalele de companie însoțitoare

În 2009, o echipă de experți de la Universitatea Stanford studiat GTF2I și GTF2IRD1 la șoareci. Ei au aflat că unele dintre subiecții de testare care nu au avut aceste gene au fost mai sociabile decât ceilalți șoareci.

Aceste constatări și studiul Vonholdt și echipa sa au condus presupunea că evoluția ar fi putut să-și asume un sindrom genetic în canini care i-au transformat în animale prietenoase. Potrivit lui Vonholdt, este destul de clar că structurile WBSCR17, GTF2I și GTF2rd1 în unele dintre profilurile ADN-ului caninei au un impact mare asupra trăsăturilor de personalitate a acestor animale.

Teoria ei a primit sprijin din partea experților care au făcut studii privind sindromul Williams. Cercetătorul biomedical Joclyn Krebs de la Universitatea din Alaska a spus că, dacă oamenii cu această afecțiune au avut cozi, ei ar fi cu siguranță o să-l pună la fel de mult ca câinii.

Aceste teorii, totuși, au nevoie de studii suplimentare și este puțin probabil ca orice concluzie confirmată să iasă oricând în curând. Dar, în ceea ce privește evoluția, orice specie care a fost domestică se manifestă caracteristici prietenoase care le fac tovarăși buni.

Citiți următorul: ADN-ul câinilor noștri poartă genele de cancer de peste 10.000 de ani în urmă

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinii prietenosi au probabil tulburări adn similare ca om cu sindromul williams