Câinii emoționali sunt mai aproape de oameni decât cimpanzele sunt, găsește studiile

Cercetătorii au descoperit că câinii și oamenii au mai multă similitudine în inteligența socială decât cimpanzele și oamenii au.

Potrivit unui nou studiu, se pare că emoțional, cel mai bun prieten al unui bărbat poate fi mai mult ca o ființă umană în mai multe moduri decât cea mai apropiată rudă, cimpanzeu și maimuță.

Atâta timp cât știința evoluției a fost în jur, cercetătorii au crezut că grupul care vine cel mai aproape de om în inteligență este primate grup. În mai recente decenii, cimpanzeii au fost considerați în mod obișnuit ca vărul nostru cel mai apropiat, într-un sens evolutiv.

Primatele sunt într-adevăr foarte asemănătoare cu noi în unele dintre comportamentele lor, și mai ales în mecanica lor fizică. Ei împărtășesc degetul mare cu noi și arata ca noi. Și oamenii de știință au descoperit recent cimpanzeu și maimuțe a intrat în epoca de piatră.

Cu toate acestea, noile studii arată că nu sunt primate, ci câini, care par a fi mai social și emoțional similar cu oamenii.

Acest lucru ar putea schimba modul în care ne gândim Canis familiaris, și permite tuturor oamenilor un nou respect față de tovarășii noștri loiali canini.

Detalii despre studiu

Câinii sunt mai mult ca omul emoțional decât cimpanzeul, arată studiile
Un cercetător a ascuns jucării și tratează și se îndreaptă și se uită la ele pentru a comunica locația tratațiilor și jucăriilor câinelui. Fotografie: Evan Maclean

Cercetarea condusă de Evan Maclean, Directorul Centrului de Cogniție al Universității din Arizona din Arizona, a indicat că câinii arată mai multă similitudine în modelele Inteligența socială decât cimpanzeii fac.

Inteligența socială (AKA: "Street Smarts") este un set de abilități complexe pe care oamenii le învață și se dezvoltă în timp. Acestea includ abilități de ascultare, comunicare eficientă și cunoașterea normelor sociale.

Aceste constatări pot împrumuta oamenii de știință o mai bună înțelegere a modului în care oamenii au evoluat social.

Maclean și echipa sa au studiat modul în care copiii de 2 ani, canini și cimpanzei efectuate pe teste care măsoară mai multe tipuri de cunoaștere.

Echipa lui a studiat 552 de câini; Acestea au inclus câini folosiți pentru tot felul de scopuri, inclusiv însoțitori, asistență în formare și detectare a bombelor. Au fost reprezentate numeroase rase.

Abilitățile lor cognitive sociale au fost măsurate prin intermediul testelor bazate pe jocuri; Cercetătorii s-au tratat și apoi și-au comunicat locațiile de către indicii nonverbale, cum ar fi îndreptarea și privirea în acea direcție specifică.

Rezultatele studiului

Câini mai emoțional ca oamenii decât cimpanzeii
Unul dintre numeroasele cercetători jucați cu câini. Fotografie: Evan Maclean

Rezultatele acestor câini au fost comparate cu rezultatele a 105 de copii (în vârstă de 2 ani) și 106 cimpiși.

Chimpii au efectuat bine pe teste orientate spre mediul lor fizic și raționamentul spațial (Abilitatea de a conceptualiza obiecte 3D).

Cu toate acestea, ei nu au îndeplinit acest lucru pe testele care implică Comunicarea de cooperare (de exemplu, capacitatea de a urma un deget îndreptat).

Cei care au jucat mai bine decât cimpanzeii? Câini și copii. Și nu numai că câinii funcționează mai bine decât cimpanzii, au jucat, precum și copiii!

În ultimul deceniu, s-a concentrat mai mult pe cercetarea științifică în jurul valorii de ceea ce stabilește psihologia umană în afară de restul. Răspunsul pare a fi comunicarea socială, care începe să se dezvolte la om la vârsta de 9 luni.

Potrivit lui Maclean (și profesorul asistent la Colegiul UA de Științe Sociale și Comportamentale Școala de Antropologie) Oamenii de știință nu găsesc aceleași abilități sociale în cimpanzeu. Dar ei sunteți găsindu-i la câini.

O teorie în spatele motivului pentru care câinii și oamenii s-au dezvoltat în mod similar în comportamentul social este că ambele specii ar fi evoluat sub un set de distracție de circumstanțe evolutive - "supraviețuirea celui mai prietenos."Aceasta indică evoluția care a favorizat cooperativul mai social.

În concluzie

Teoria de lucru este că lucrurile similare au avut loc în evoluția umană care sa întâmplat în domeniul domesticirii caninei.

Comparând încrucișarea evoluției sau inteligenței oamenilor cu câinii este un concept destul de nou; Oamenii de știință au ales în mod obișnuit să studieze rudele noastre mai strânse (cimpanzeu, gorile, bonobos) pentru răspunsurile la întrebările privind dezvoltarea umană.

Dar căutarea la câini ne-ar putea oferi răspunsuri importante la întrebările pe care le avem încă.

Rudele noastre de primate sunt importante pentru întrebări cu privire la dezvoltarea noastră fizică, deoarece arată aceleași abilități de cunoaștere spațiale pe care o facem. Câinii nu funcționează ca oamenii la acel nivel, așa că nu putem studia câini pentru răspunsuri despre lucruri precum mobilitatea.

Dar noi poate sa Studiați câinii pentru a afla mai multe despre modul în care oamenii socializează și se referă la unul cu celălalt emoțional.

De asemenea, poate schimba modul în care oamenii se referă și tratează câinii. Majoritatea oamenilor își asumă, și au presupus întotdeauna că omul domriată lupul pentru a câștiga avantaje de vânătoare. Dar asta nu pare a fi cazul.

Există probabil câteva trăsături foarte importante pe care Caninii le-au învățat pe oameni peste milenii și secole de domesticire pentru câini.

După cum se dovedește, câinii sunt foarte atrași de tovarășii lor umani, deoarece acordă o atenție deosebită schimbărilor subtile în fețele noastre. Observând mici schimbări în modul în care ochii noștri arată sau direcția corpului nostru se confruntă cu corpul nostru, câinii pot spune ceea ce ne gândim sau simțim mult mai bine decât chiar și veriilor noștri primate pot.

De asemenea, câinii ar fi putut învăța pe om valorile de loialitate, solidaritate și sacrificiu. Aceste trăsături nu au fost observate la bărbați decât după ce domesticirea lupilor a fost în vigoare.

Studiile precum cele efectuate de Maclean ar trebui să ajute oamenii să înțeleagă mai bine că câinii sunt mai mult ca noi decât i-am dat credit. Și acest lucru va ajuta, sperăm să ajute omenirea să aprecieze mai mult câinii și să le trateze colectiv mai bine decât avem din punct de vedere istoric. Poate că acum putem începe să le permitem mai multă mila și empatie, dacă înțelegem că simt emoții în același mod.

Referinţă:

  1. Evan L. Maclean, Esther Hermann, Sunil Suchindran, Brian Hare. Diferențele individuale în abilitățile de comunicare cooperativă sunt mai asemănătoare între câini și oameni decât cimpanzeii. Comportamentul animalelor, 2017; 126: 41 DOI: 10.1016 / J.Anbehav.2017.01.005
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinii emoționali sunt mai aproape de oameni decât cimpanzele sunt, găsește studiile