Cercetătorii descoperă un tratament mai bun pentru epilepsie la câini

Oamenii de știință au descoperit gena responsabilă pentru un tip comun de epilepsie la câini. Acum, sunt posibile pașii spre tratament și reproducerea preventivă.

Epilepsia la câini este o stare foarte comună, iar până în prezent, nu au existat tratamente clare și eficiente pentru aceasta. Până de curând, când un nou studiu a descoperit în cele din urmă cauza epilepsiei la câini și, prin urmare, propune mai multe moduri de a trata câinii epilepți.

Pentru a fi mai precis, există mai multe tipuri de epilepsie la câini, dar cercetătorii de la Universitatea din Helsinki din Finlanda au descoperit gena responsabilă pentru Epilepsia mioclonică la câini, care este unul dintre cele mai frecvente tipuri de epilepsie la câini.

Ca urmare a acestei noi cercetări, a fost dezvoltat un test genetic pentru utilizare atât de veterinari, cât și de crescători. Astfel încât identificarea acestei gene, nu numai cainii să fie mai rapizi diagnosticați cu tulburare de convulsii epileptice și să obțină un tratament mai eficient, dar crescătorii pot lucra la potențial Eradicați epilepsia la câini cu totul.

În timp ce realizarea majoră a acestei cercetări a fost găsirea unei modalități de prevenire a convulsiilor epileptice la câini în primul rând, o altă veste mare este că veterinările și oamenii de știință speră că această descoperire poate duce la înțelegerea tuturor celorlalte tipuri de convulsii epileptice la câini și, sperăm, scoateți-le complet din piscina genelor.

Ce este epilepsia mioclonică?

Seoscure epileptic de câineEpilepsia la câini este similară cu cea a oamenilor. Este o condiție în care câinele afectat se confruntă cu crize recurente, neprovocate.

A Seoscure mioclonic este diferită de omologul său mai bine cunoscut, sechestrul tonic-clonic (sau "Grand-mal"). Sechestrele mari apar atunci când câinele pierde mai întâi conștiința, apoi se confruntă cu convulsii. Într-o confiscare mioclonică, nu există nici o pierdere de conștiință.

De obicei, convulsii epileptice la câini sunt provocate de lumini intermitente sau de atracții bruște sau sunete care surprinde câinele.

Atunci când se confruntă, câinii vor prezenta simptome alarmante, cum ar fi mișcările bruște ale capului sau membrele, vocalizările ridicate și mișcarea necontrolată a anumitor grupuri musculare.

Tulburarea se dezvoltă în general la o vârstă fragedă (aproximativ 6 luni).

Tratamentul pentru cazuri mai severe implică, în general, medicamente antiepileptice, cum ar fi fenobarbital sau bromură de potasiu. Aceste medicamente tratează convulsii epileptice la câini, dar pot provoca daune hepatice în timp.

Beagles sunt deosebit de rezistente la tratamentele farmaceutice ale epilepsiei câinilor. Acest lucru și alte rase au nevoie de o prevenire a episoadelor epileptice mai mult decât o vindecare.

LEGATE DE: Știința descoperă gena responsabilă pentru Boala Dalmată ARDS

Identificarea genei epilepsiei

Universitatea din Helsinki Studiul a privit Mai mult de 600 de câini Rendesian Ridgeback și aproximativ 1.000 de câini epileptici din alte rase. Cercetătorii au făcut un punct de a observa că câinii nu a trebuit să fie sedat sau să experimenteze orice suferință în timpul experimentului.

Firele au fost conectate la spatele câinilor care au transmis date direct la computere. Câinii au fost liberi să se miște și să fie confortabil în timp ce cercetătorii au colectat date.

După colectarea tuturor acestor date, cercetătorii au stabilit că gena responsabilă pentru această tulburare pare a fi așa-numita Gena DIRAS1. Om de stiinta Rika Sarviaho, MSc afirmă că acest defect pare să fie specific pentru Ridgebacks.

Potrivit lui Franziska Wieländer, DVM de la Lmu München, aproximativ 15% din Ridgebacks poartă mutația DIRAS1, iar câinii din întreaga lume sunt afectați, de asemenea.

Gena DIRAS1 nu a fost legată de nici o boală neurologică înainte de acest studiu.

Ce înseamnă această descoperire

Deoarece epilepsia mioclonică canin seamănă cu sindromul mioclonic pentru juvenile umane, această cercetare este semnificativă atât pentru canini, cât și pentru a dezvolta tratamente viitoare epilepsii, cure și metode preventive.

Prin identificarea acestei gene, oamenii de știință pot lucra pentru a trata în mod eficient epilepsia mioclonică atât la câini, cât și la oameni, precum și să împiedice epilepsia în primul rând.

În plus, medicii veterinari pot diagnostica mai repede și mai precis această tulburare, iar crescătorii de câini pot evita gena în timp ce înseamnă că acestea pot împiedica în mod eficient această tulburare să apară cu totul în viitor în orice câini.

Referinţă:

  1. Franziska Wielaender, Rika Sarviaho, Fiona James, Marjo Hytönen, Miguel a. Cortez, Gerhard Kluger, Lotta L. E. Koskinen, Meharji Arumilli, Marion Kornberg, Andrea Bahen-Noethen, Andrea Tipold, Kai RentMeister, Sofie F. M. Bhatti, Velia Hülsmeyer, Irene C. Boettcher, Carina Tästensen, Thomas Flegel, Elisabeth Dietschi, Tosso Leeb, Kaspar Matiasek, Andrea Fischer, Hannes Lohi. Epilepsia mioclonică generalizată cu fotosensibilitate la câinii juvenili cauzată de o familie defectă DIRAS GTPAse 1. PNAS, 2017 DOI: 10.1073 / PNAS.1614478114

Citiți următorul: În cele din urmă - un nou medicament de cancer care crește supraviețuirea la câini

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cercetătorii descoperă un tratament mai bun pentru epilepsie la câini