Stabyhoun (stabil): profil de rasa de caini

Stabyhoun câine

Stafina este o rasă care a provenit din Olanda ca un câine de lucru cu totul. Ele sunt clasificate ca una dintre cele mai rare rase din lume, dar sunt, de asemenea, cunoscute ca fiind energice, dedicate familiei lor si foarte afectuoase.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Sportiv

Înălţime: 19-22 inci

Greutate: 45 la 55 de lire sterline

Palton: Stradă, dublă lungime medie

Culoarea stratului: Negru sau maro cu marcaje albe

Speranța de viață: 13 până la 14 ani

Caracteristicile stafoniei

Nivelul de afecțiune Înalt
Prietenie Înalt
Copil prietenos Înalt
Prietenos cu animalele de companie Înalt
Nevoi de exerciții Înalt
Jucăușă Mediu
Nivel de energie Înalt
TrainitateÎnalt
InteligențăÎnalt
Tendința de a bloca Mediu
Cantitatea de vărsareÎnalt

Istoria stafoniei

Stabyhoun, cunoscut și sub numele de Stiwn și Freyske Stidij, provine din Olanda. Numele lor ar fi putut fi derivat din cuvintele olandeze "Sta Me Bij", care înseamnă "stau de mine" și cuvântul "houn" înseamnă câine în regiunea Friesiană unde rasa a fost dezvoltată pentru prima dată.

Ei pot fi urmăriți mai întâi înapoi la Friesland, în partea de nord a Olandei. Ele apar în literatura olandeză de la începutul anilor 1800 și se crede că câinii ca ei ar fi putut fi introduși în timpul ocupației spaniole în timpul secolului al XVI-lea și al XVII-lea.

Ele au fost adesea folosite de agricultori, în special în zonele împădurite ale regiunii. Au făcut vânători excelenți, vegheși și chiar caderi de rozătoare.

Se crede că versatilitatea lor totală a lucrat de fapt împotriva lor în ceea ce privește popularitatea lor. Majoritatea vânătorilor și proprietarii de câini de lucru își căutau câinii să exceleze într-o anumită zonă. Acest lucru a făcut preluarea raselor ca labrador, iar terrierii pentru exterminarea dăunătorilor, cresc în popularitate într-un mod în care stafina nu a făcut-o niciodată.

În 1942, au fost recunoscuți oficial de clubul olandez de kennel și au o urmă dedicată, dar mică, în Olanda, fiind adesea descrise ca o "comoară națională". Ei sunt foarte lent devenind mai bine cunoscuți în jurul restului lumii, cu dispoziția lor calmă și afectuoasă și dorința de a câștiga oamenii peste.

Primul gunoi de la Stabyhoun care va fi născut în Statele Unite a fost în 1994, dar nu sunt încă recunoscute de AKC ca încă. Acestea sunt considerate în prezent ca fiind în primele cinci rase rare din lume. În 2017, sa crezut că au fost doar aproximativ 7 000 înregistrate în întreaga lume.

Îngrijirea lui Stabyhoun

Ca multe alte rase sportive, stafonul este inteligent și condus. Ele sunt foarte versatile all-rounder și sunt cunoscute pentru că au abilități puternice de recuperare și o gură foarte moale. Ei sunt, de asemenea, alertă, curioasă și neîncetată loială cu familia lor.

O parte din apelul lor este că au o natură deosebit de pașnică. Ele sunt, de obicei, mai calme în casă decât unele dintre celelalte rude de lucru. Asta nu înseamnă că sunt cu putere redusă, totuși. Ele sunt un câine foarte atletic, inteligent. Dacă nu sunteți pregătit să le oferiți exercițiul și îmbogățirea, vor avea nevoie, atunci ar trebui să luați în considerare o altă rasă.

Stabyhounul poate face câini de sport competitivi și adesea excelează la agilitate și studiile de lucru. Ei sunt dornici să-i plăcească și să răspundă bine Formare pozitivă Tehnici. Stafii pot fi cunoscute pentru că au o lovitură independentă și încăpățânată, deci nu sunt la fel de dispuși ca și cum ar fi Labrador sau retriever de aur.

Unele prăjituri pot fi barbitori de alertă prolifică și este posibil să trebuiască să faceți a bit de antrenament Pentru a vă asigura că acest lucru nu este controlat. Ei au, de asemenea, o mare dragoste de apă, iar înotul poate fi o modalitate fantastică de a le lăsa să ardă o parte din energia lor.

Temperamentele lor blânde și afectuoase înseamnă că fac bine în case cu copii respectuoși și cu alți câini. Fundalul lor de vânătoare, totuși, înseamnă că pot avea o unitate de înaltă pradă. Îngrijirea ar trebui luată când introducându-le la pisici și alte furieri mici. Ele sunt o rasă care se dezvoltă asupra companiei și se va potrivi unei gospodării în care va fi cineva în jurul valorii de mult din zi.

Haina lor fină este auto-curățare și în mod natural aruncă murdăria. Ei vor avea nevoie doar de o baie dacă au rulat în ceva serios Stinky. Ei au vărsat, totuși, și în timpul sezonului de moșinare, ar putea fi meritat să investiți într-un instrument de îngrijire ca a Furminator Pentru a ajuta la ridicarea oricărui păr mort.

Haina lor este lungime medie și nu va avea nevoie de tăiere. Cea mai obișnuită colorare este piepald alb-negru, dar ei vin și maro și alb, iar marcajele lor pot fi și un model Roan.

Probleme comune de sănătate

"În prezent, probabil datorită reproducerii lor controlate și restricționate, stafonul este privit ca o rasă sănătoasă. Există câteva condiții moștenite încât pot fi predispuse, deși crescătorii buni vor examina părinții potențiali și vor lucra din greu pentru a minimiza aceste apări. Unele dintre condițiile pe care le puteți vedea într-o stafină includ:

Von Willebrands Boala: Aceasta este o boală care afectează capacitatea câinelui de a coada sânge. Acesta poate deveni adesea neobservat până când câinele are o vătămare sau o intervenție chirurgicală. Există trei tipuri, cu tipul 1 fiind cea mai ușoară formă a condiției. Acesta este tipul pe care îl are stafonul.

Şold și Cot dispăsia: Acesta este momentul în care articulația de șold sau cot se dezvoltă anormal, provocând dureri, lamerițe și alte probleme de mobilitate. Nu există nici un remediu pentru aceste condiții, dar ele pot fi gestionate cu planuri de tratament și stil de viață.

Ductus de brevet Arteriosus (PDA): Aceasta este o condiție cardiacă potențial fatală care prezintă de la naștere și implică un vas de sânge major care nu se închide corect. Acesta poate fi tratat, dar trebuie să fie văzut mai întâi. În prezent, este efectuată cercetări pentru a înțelege mai multe despre această problemă în Stabyhoun.

Dieta și nutriția

Ca toți câinii, stafina ar trebui să fie hrănită cu o dietă de înaltă calitate. Obezitate este una dintre cele mai mari probleme de sănătate la câinii din întreaga lume. Îngrijirea ar trebui luată pentru a vă asigura că câinele dvs. nu este depășit sau dat prea multe tratamente sau resturi nesănătoase.

Cele mai bune rase de câine rare și unice
PROS
  • Inteligent și dornic să vă rog

  • Afectuos și bun cu copiii

  • Regimul de îngrijire a întreținerii reduse

Contra
  • Poate fi intenționat

  • Are nevoie de o mulțime de exerciții și stimulare

  • Poate fi vocal

În cazul în care să adoptăm cumpăra un stabyhoun

Din cauza deficitului rasei, asigurarea unui catelus va necesita răbdare și efort suplimentar. Lucrul bun este că stabilele sunt în prezent atât de rare, programele de reproducere sunt foarte monitorizate și majoritatea au o reputație excelentă.

Un prim port bun de apel ar fi să luați legătura cu Asociația Ameri-Can Stabyhoun pentru a afla mai multe despre așternuturile disponibile și viitoare. Va trebui să fiți pregătiți să mergeți pe o listă de așteptare sau să călătoriți mai departe pentru a vă asigura puiul.

În timp ce este puțin probabil să găsiți un stafoun în salvare, nu uitați că există o mulțime de alți câini merituoși Căutați case pentru totdeauna în adăposturi din întreaga țară. Nu veți avea probleme cu găsirea unui câine cu trăsături similare la un stabyhoun care merită luată în considerare.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat de un câine sportiv blând, dar energic, care poate fi mai ușor să vină decât un staftinoun, atunci de ce să nu luați în considerare una dintre următoarele rase:

Există o întreagă lume a potențialelor rase de câine acolo - cu o mică cercetare, puteți găsi cea potrivită pentru a aduce acasă!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Stabyhoun (stabil): profil de rasa de caini