Cum să ai grijă de un câine după o intervenție chirurgicală a piciorului

picior de câine înfășurat după operație

Uneori, un câine necesită o intervenție chirurgicală pe picior. Acest lucru se poate datora unui prejudiciu sau pentru că câinele se naște cu o malformație. Operațiile de orice fel care apar pe piciorul unui câine vor necesita o atenție deosebită procedurii și este important ca un proprietar de câine să știe ce să se aștepte, să evite și să urmărească.

Descoperiți căile comune pe care câinele dvs. ar putea fi rănit

Tipuri de intervenții chirurgicale la câini

Un câine poate avea nevoie de unul dintre mai multe tipuri diferite de intervenții chirurgicale la un moment dat în viața sa.

Repararea ligamentului cruciat

Există patru ligamente principale în genunchi care pot rupe - ligamentul cruciat anterior (ACL), ligamentul cruciat posterior (PCL), ligamentul colateral medial (MCL) și ligamentul colateral lateral (LCL). Toate aceste ligamente sunt frecvent și pur și simplu menționate ca ligamente cruciate. Aceste părți importante ale genunchiului pot, din păcate, să se rupă atunci când sunt traumatizate și Câinii se vor lăuda sau nu folosiți piciorul cu ligamentul sfâșiat deloc. Deoarece ligamentele se conectează oasele la alte oase, dacă una sau mai multe dintre aceste lacrimi țesuturi, genunchiul nu funcționează așa cum ar trebui să fie astfel efectuată o intervenție chirurgicală pentru a stabiliza genunchiul.

Chirurgie Patella

Un os mic care se află în canalul superior al genunchiului este numit patella. Acest os mic este adesea numit genunchi și protejează articulația genunchiului. Acesta este ținut în poziție de canelura în femur din genunchi și leagă mușchiul Quadriceps la osul de shinbone pentru a permite unui câine să meargă. Unii câini se nasc cu patellas care nu stau în canelura genunchiului și acest lucru provoacă instabilitate în articulație. Această condiție este adesea menționată ca având patellas liberă sau Luxarea patellară. Chirurgia poate aprofunda canelura în genunchi în care patella ar trebui să rămână și, prin urmare, să îmbunătățească stabilitatea articulară.

Repararea rănilor

Dacă un câine primește o tăietură în pielea pe picior, o intervenție chirurgicală pentru a închide această rană va fi necesară.

Reparații osoase rupte

Oasele rupte apar atunci când o presiune prea mare este forțată pe un os din picior sau dacă un câine are o boală osoasă metabolică. Oasele au abilități uimitoare de vindecare, dar pentru a le vindeca în mod corespunzător și repede trebuie să fie ținute în loc, astfel încât piesele rupte nu se mișcă în jur. Chirurgia poate fi necesară pentru a asigura că oasele sparte se vor vindeca în mod corespunzător.

Chirurgie HIP

Șoldul este partea piciorului care leagă piciorul la corp. Partea superioară a femurului este rotundă și adesea menționată ca o minge sau un cap și această parte rotundă ar trebui să stea în soclul șoldului, astfel încât piciorul să se deplaseze în jur. Dacă mingea sau soclul îmbinării șoldului este deformat, atunci șoldul nu funcționează așa cum ar trebui și chirurgia poate fi necesară pentru ao corecta. Unii câini se nasc cu articulații de șold malformate sau se dezvoltă ca o vârstă de câine. Această condiție este denumită în mod obișnuit ca displazie de șold.

Corecția deformării osoase

Unii câini dezvoltă deformări a membrelor unghiulare care provoacă răsucirea și curbarea oaselor piciorului sau chiar a bucăților de oase pentru a se detașa în interiorul corpului, printre alte probleme. Osteochondroza disecatoare, incongrugenta cotului și procesele coronoide fragmentate sunt toate tipurile de probleme de deformare a oaselor.

Amputarea piciorului

Trauma severă, boala și alte lucruri pot necesita amputate chirurgicale.

Îngrijirea postoperatorie pentru intervențiile chirurgicale

Diferitele tipuri de intervenții chirurgicale ale piciorului pot avea cerințe specifice de îngrijire postoperatorie. Veterinarul dvs. va recomanda ce tip de îngrijire post-op este cel mai bun pentru câinele dvs. și tipul de intervenție chirurgicală care a fost efectuată.

Restricționarea activității

O parte importantă a îngrijirii pentru un picior de câine vindecător este de a permite ca piciorul să se odihnească. Restricția de activitate poate fi dificilă pentru proprietarii de animale de companie, mai ales dacă câinele lor este în mod normal foarte activ. Dar păstrarea unui câine care a avut o intervenție chirurgicală a piciorului de la sărituri și de funcționare poate ajuta la prevenirea unei traume suplimentare la locul chirurgical. Restricția de activitate poate include, de asemenea, blocarea oricărei scări, împiedicând câinele să meargă și să scape de mobilier, izolând câinele într-o cameră și descurajarea jocului care necesită activitate excesivă. Activitatea nu ar trebui să fie împiedicată în întregime, totuși, ca prea multă atrofie musculară va avea loc dacă un câine nu folosește piciorul, are o intervenție chirurgicală.

Sling Walking

Unele intervenții chirurgicale pentru picioare necesită un proprietar de câine pentru a-și asista câinele în mers pe jos. Curelele din prosoape sau o cârpă cu mânere permit unui proprietar de câine să furnizeze acest asistență controlată în timp ce încurajează un câine pentru a folosi ușor piciorul pe care l-a avut o intervenție chirurgicală.

Menținând piciorul curat

Poate părea evident, dar păstrarea site-ului inciziei unui picior care tocmai a avut o intervenție chirurgicală este foarte importantă pentru a preveni infecția. Apa, șervețele pentru copii și șervețele medicinale pot fi recomandate pentru a șterge incizia curată, dar săpunul poate provoca probleme dacă nu se clătește bine de la un sit chirurgical proaspăt. Dacă o distribuție sau o aripă este pe picior, acest lucru va trebui să rămână uscat și curat și trebuie schimbat în mod regulat, pe măsură ce veterinarul dvs. recomandă.

Medicamente și suplimente

Durerea orală Medicamente, sedative, antibiotice, antiinflamatori, suplimente comune, vitamine, minerale și alte elemente pot fi prescrise de medicul veterinar pentru a ajuta piciorul să se vindece.

Heat și gheață

Aplicarea la rece a inciziei umflate și inflamate pot ajuta la reducerea durerii la o incizie. Odată ce umflarea și inflamația scade, căldura poate fi apoi utilizată pentru a încuraja vindecarea prin creșterea fluxului de sânge la incizie.

Exerciții de reabilitare

Dacă un câine nu utilizează în mod corespunzător piciorul după o intervenție chirurgicală, pot fi necesare exerciții de reabilitare pentru ao ajuta să recapete funcția normală. Tale de alergare subacvatică, gamă pasivă de exerciții de mișcare și alte terapii pot fi utile. Unele exerciții pot necesita expertiza unui profesionist certificat de reabilitare canine (CCRP).

Terapie laser rece

Un laser special numit laser de clasă IV poate fi benefic în scăderea inflamației, durerii și a timpului de vindecare al unui sit chirurgical. Mulți veterinari și CCRP utilizează acest tip de laser non-tăiat.

Injecții

Pot fi recomandate diverse injecții pentru a reduce timpul de vindecare pentru câinii care au avut intervenții chirurgicale pentru picioare. Celulele stem, plasma bogată în plachete (PRP) și injecțiile glicozaminoglican pot fi toate opțiunile pentru animalul dvs. de companie.

X-RAYS

Razele X sunt de obicei luate pentru intervenții chirurgicale ale piciorului care implică oase pentru a monitoriza procesul de vindecare. Acestea vor trebui să fie obținute de un medic veterinar.

Picioare de recuperare a chirurgiei la câini

Diferitele intervenții chirurgicale ale piciorului pot avea lungimi diferite de timp de recuperare. Inciziile cutanate ar trebui să fie vindecate după aproximativ două săptămâni, dar oasele vor dura cel puțin o lună pentru a se vindeca la câinii mai tineri și cel puțin două luni pentru a se vindeca la câinii mai în vârstă.

Bacsis

Restricția de activitate este de obicei recomandată pentru aproximativ două până la trei luni după intervenția chirurgicală pentru a permite ca lucrurile să se vindece pe deplin și medicamente, suplimente și injecții pot fi utilizate timp de numai două săptămâni sau pe o perioadă nedeterminată. Planificați să fiți disponibili pentru cât de mult posibil, deoarece câinele dvs. va avea nevoie de asistență regulată.

Complicații chirurgicale ale piciorului la câini

Când monitorizați un picior după operație, un proprietar de câine ar trebui să caute umflături excesive, roșeață, durere și oozing de pe site-ul inciziei. Efectele secundare ale medicamentelor pot apărea și pot include vărsături, diaree și o scădere a apetitului. Dacă se produce prea multă activitate pe picior care a avut o intervenție chirurgicală, mai departe trauma pot apărea la oase, implanturi care ar fi putut fi utilizate sau de suturi.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să ai grijă de un câine după o intervenție chirurgicală a piciorului