Leziuni oculare la câini

Close-up de câine

Ca proprietar de câine, familiarizarea cu diferitele tipuri de leziuni oculare vă ajută să răspundeți mai bine la unul când sau dacă problema se prezintă.

Tipuri de leziuni oculare

Adesea rezultatul traumatismului blunt, leziunile oculare sunt condiții care de obicei necesită îngrijire veterinară imediată. Unele leziuni ale ochilor sunt luate în considerare urgențe, mai ales dacă pierderea viziunii este o amenințare.

Leziunile oculare variază de la ușoară la severă și pot fi, în general, diagnosticate de către medicul dumneavoastră cu câteva teste simple. Leziunile comune ale ochilor includ lacerarea corneei (tăietoare sau zgârieturi pe suprafața ochilor), ulcer cornean (din substanțe chimice, resturi sau frecare), rană de puncție (de la orice obiect străin), traume pleoape sau proptoză (atunci când ochiul apare din ea priză).

Simptome

Multe boli diferite pot afecta câinii. Simptomele oculare pot apărea chiar și fără un prejudiciu. Cu toate acestea, dacă ochiul câinelui dvs. are o rană vizibilă pe sau în jurul ei, probabil că este însoțită de sânge, este cel mai bine să-l verificați. Alte simptome ale leziunilor oculare includ scuturarea, răsucirea sau spanzarea pleoapei, pasărea la zona ochilor, clipește rapid, sau excesiv de rupere. Unele leziuni pot afecta chiar și capacitatea câinelui de a deschide ochiul în întregime. Un aspect de sânge în alb al ochiului poate indica traume sau iritare. O descărcare galbenă sau verzui poate semnala o infecție.

Alte tipuri de probleme oculare pot duce la înroșirea membranei mucoaselor care înconjoară ochiul, în ochi, dilatarea elevului prelungit, un aspect asimetric al ochilor și sensibilitatea la lumină. Semnele pot fi prezente într-unul sau ambii ochi, care uneori pot confirma dacă este o vătămare sau o altă problemă.

Dacă observați câinele dvs. care se confruntă cu oricare dintre aceste simptome, Căutați atenția veterinară cât mai repede posibil. Nu încercați îngrijirea la domiciliu pentru problemele oculare, cu excepția cazului în care sfătuiți să faceți acest lucru profesional. Deoarece problemele oculare pot fi mult mai rele decât arată - și pot progresa foarte rapid - nu riscați viziunea câinelui sau toleranța pentru durere.

Cauze de leziuni oculare

O rănire oculară apare atunci când ceva intră în contact cu ochiul câinelui și provoacă daune. O dogfight sau o altercație cu un alt animal, o gheare de gheare a pisicii sau o lovitură de la un cal poate să rănească cu ușurință un ochi de câine. Multe pericole naturale cauzează, de asemenea, vătămări la ochi. Ramuri de copac, muscaturi de insecte, și zgârieturile de murdărie pot deteriora sau irita porțiunea exterioară a ochiului. Câini care își atârnă capul din fereastră de mașini sunt în pericol pentru resturile care se suflă în ochii lor, provocând iritații. Substanțele chimice pulverizate sau vărsate în apropierea câinelui dvs. pot provoca o sensibilitate temporară în ochi. Obiecte ascuțite cum ar fi colțurile de mobilier, piesele de gard, peștele și uneltele pot reprezenta, de asemenea, o amenințare la adresa țesutului delicat al ochilor și al zonei înconjurătoare.

Mancarimi la ochi Datorită alergiilor sau o iritație ușoară poate duce la leziuni oculare dacă câinele dvs. are la dispoziție la ochi sau să frece pe ceva. Dacă acest comportament continuă, un ulcer sau zgârietură se poate forma pe cornee.

Tratament

Dacă câinele dvs. are o leziune oculară, apelați medicul veterinar. Nu încercați să o tratați acasă fără a vorbi mai întâi la biroul lui Vet.

Dacă sunteți instruit să administreze primul ajutor, un veterinar poate sugera spălarea ochiului sau aplicarea unei comprese răcoroase. După recomandare, utilizați o soluție sterilă a ochilor saline pentru a spăla ochiul câinelui. Nu utilizați soluția lentilelor de contact. Nu uitați să fiți blând! Este posibil ca câinele dvs. să se confrunte cu un anumit grad de durere. Înscrieți un alt membru al familiei pentru a vă ajuta să vă țineți câinele în timp ce participați cu atenție la ochi. O baie de baie, cadă, podea de bucătărie sau terasă poate funcționa bine. Alegeți o zonă care vă oferă acces ușor la animalul dvs. de companie și puteți lua o scurgere umedă. Plasați câinii mai mici pe o masă, un contor sau chiar chiuveta pentru a ajuta la ușurința curățării. Înfășurați un prosop în jurul câinelui, țineți ochiul câinelui deschis cu o singură mână și aplicați un flux de spălare a ochilor cu cealaltă. Utilizați un prosop mic sau o cârpă pentru a prinde streamingul salin din ochi.

După aceea, luați câinele la veterinar. VET va solicita detaliile prejudiciului, urmate de o examinare cu mai multe teste de ochi pentru a evalua producția de lacrimi, caută ulcere sau lacerații și măsurați presiunea intraoculară a ochiului. În funcție de diagnostic, se poate recomanda un tratament simplu al medicamentelor cu ochii și un examen de urmărire. Cu toate acestea, vătămăriile severe pot necesita tratament chirurgical, iar VET dvs. poate fi necesar să vă facă trimitere la un oftalmolog veterinar. În cazuri severe, poate fi necesar să se efectueze extracția chirurgicală a ochiului (enucleare). Cu toate acestea, veterinarul dvs. va face tot posibilul pentru a salva ochiul. Totuși, notați că unele vătămări pot provoca permanente orbire.

Dacă câinele dvs. este trimis acasă cu medicamente pentru ochi, aplicați-l exact așa cum este prescris. Dacă sunt prescrise mai multe medicamente pentru ochi, puneți picături înainte de a aplica unguente. Asigurați-vă că așteptați aproximativ cinci minute între fiecare medicament pentru ochi. Majoritatea câinilor cu leziuni oculare vor trebui, de asemenea, să poarte un guler electronic (conul infamous) pentru a preveni de la pawing sau de frecare la ochi. Gulerul va contribui, de asemenea, la protejarea ochilor de pericolele din jurul casei. Gulerul E ar trebui să fie purtat în orice moment, cu excepția cazului în care VET vă oferă excepții.

Nu săriți sau amânați vizitele de urmărire. Problemele oculare necesită o monitorizare atentă și se pot deteriora fără să-l realizați. Dacă ochiul câinelui arată mai rău și nu este încă timp pentru o verificare, apelați-vă imediat pe veterinar decât să așteptați.

Prevenirea

Accidentele se întâmplă, dar puteți lua măsuri pentru Păstrați-vă câinele în siguranță și preveniți rănirea. Socializați câinele dvs. și luați măsuri Împiedicați luptele câinilor Pentru a evita facturile medicale costisitoare pe drum. Învățați-vă pisica și câinele se înțelege Pentru a reduce șansa unei gheare. Urmăriți câinele în aer liber, în special în zonele cu o mulțime de subsol. Nu permiteți câinele dvs Roam liber. Este, de asemenea, cel mai bine să-i înveți câinele să nu-și atârne capul din fereastra mașinii în timp ce conduceți (chiar dacă este distractiv). Întotdeauna păstrați-vă Produse chimice periculoase de neatins.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Leziuni oculare la câini