Cum să ai grijă de o pisică gravidă

Pisica gravidă care se așează pe pământ

Este gravidă pisica ta? Într-o lume perfectă, pisica voastră ar fi fost spionată înainte ca acest lucru să se poată întâmpla. Poate că ați așteptat accidental prea mult timp să vă spulbați pisica (viața se întâmplă). Sau poate ați găsit sau ați adoptat a Pisica gravidă. Oricum, este acum însărcinată și doriți să o oferiți cu cea mai bună îngrijire posibilă.

Ar trebui să-ți spui pisica?

Suprapopularea pisicilor este o problemă reală. Vă rugăm să nu vă grăbiți în mod intenționat pisica dvs. dacă nu sunteți un crescător responsabil care are a Pisica pură de calitate excelentă și de sănătate. Veterinarul dvs. ar trebui să fie implicat în selectarea dacă o pisică are o sănătate excelentă de reproducere, deoarece o problemă a problemelor sunt transmise prin intermediul geneticii. Dacă sunteți nou la creșterea pisicilor, căutați un crescător de pisici experimentați pentru a vă ajuta să faceți lucrurile în mod corect de dragul pisicii și pisicilor ei.

Îngrijirea veterinară pentru pisicile însărcinate

Dacă pisica ta arată semne de sarcină Sau bănuiți că pisica ta poate fi împerecheată în timp ce era in caldura, Primul pas este să o duci pentru a vedea medicul veterinar. Uneori, este destul de devreme că încă poți să-ți spui pisica. Este dificil să se confirme o sarcină pe o pisică până când acestea sunt de aproximativ trei până la patru săptămâni în timpul sarcinii. Cu toate acestea, dacă pisica dvs. pare bolnavă sau prezintă semne ciudate, ar trebui să o aduci în continuare la veterinar și să lăsați medicul veterinar să știe că ar putea fi însărcinată.

La aproximativ trei săptămâni în timpul sarcinii, veterinarul dvs. poate fi capabil să determine sarcina prin palparea ușoară a abdomenului pisicii dvs., deși poate fi dificil dacă pisica este obeză sau alți factori ca un scaun ferm sau o vezică mare este prezentă. Dacă este disponibil, un ultrasunete poate fi capabil să confirme sarcina.

În acest timp la începutul anului Etapa de sarcină, VET dvs. poate vorbi cu dvs. despre opțiunea Spaying pisica ta și terminarea sarcinii. Puteți decide că doriți să faceți acest lucru pentru sănătatea pisicii dvs. sau pentru a minimiza suprapopularea pisicilor. Dacă vă decideți să permiteți pisicii dvs. să aibă pisoi, veterinarul dvs. vă poate oferi sfaturi despre îngrijirea pisicii dvs. însărcinate, precum și îngrijirea pisicilor vor avea nevoie după naștere. Acesta este un moment bun pentru a începe să vă gândiți cum veți găsi case bune Pentru pisoi.

Aproximativ 55 de zile în timpul sarcinii, VET dvs. poate recomanda să luați o radiografie (raze X) pentru a vă uita la numărul de pisoi așteptați.Dacă știți câți fetuses poartă pisica dvs., veți putea ști când pisica dvs. este terminată dând naștere sau dacă ea este într-o anumită suferință între nașterea pisicilor.

Vaccinări nu sunt recomandate în timpul sarcinii deoarece ar putea avea un efect advers asupra dezvoltării pisicilor, deși anumite tipuri de vaccinuri rabie pot fi ok.

Hrănirea pisicilor însărcinate

Pisica dvs. însărcinată ar trebui să fie hrănită cu o alimentație de înaltă calitate formulată pentru creștere. Căutați declarația de adecvare a nutrițională AAFCO spunând că alimentele sunt complete și echilibrate pentru creștere și reproducere. Acesta este adesea un tip de Mâncare pentru pisici. În general, alimentele umede este o alegere mai sănătoasă decât uscată, dar ambele ar fi în regulă. Atunci când alegeți alimente, este întotdeauna cel mai bine să întrebați medicul veterinar pe care alimente le-ar recomanda. .

Aveți grijă să nu suprasolicitați pisica dvs. însărcinată în timpul primelor săptămâni de sarcină. Da, are nevoie de o bună nutriție bună pentru ea însăși și pentru pisicile ei. Cu toate acestea, hrana de pisici conține caloriile și substanțele nutritive suplimentare de care are nevoie. Dacă ea devine supraponderal, poate provoca probleme pentru ea și pisoi. Trecerea treptată la alimentele de pisoi după ce ați confirmat sarcina, dar nu creșteți suma pe care o hrănită dacă nu este subponderală sau acționează foame. Monitorizați starea corpului în timpul sarcinii cu ajutorul medicului veterinar.

Odată ce pisica ta este de aproximativ șase săptămâni în sarcină, ar trebui să fie hrănită mai frecvente mese mici. Presiunea asupra stomacului de la pisoi face mai greu ca ea să mănânce mult la un moment dat, dar are nevoie de alimente suplimentare. Oferă mese mici de patru până la șase ori pe zi.

Mediul tău însărcinat

Dincolo de unele îngrijiri VET minore și schimbările nutriționale, pisica dvs. însărcinată nu ar trebui să aibă nevoi speciale în cea mai mare parte a sarcinii ei. Cu toate acestea, pe măsură ce se apropie de Queening (dând naștere), va începe să caute un loc sigur și liniștit pentru a începe cuiburile. Aceasta începe de obicei o zi sau două înainte de naștere.

Puteți pregăti o cutie de carton sau un coș de spălare, completându-l cu pături și împușcați-l la o zonă liniștită, liniștită a casei dvs. Cu toate acestea, pisica dvs. nu poate decide să o folosească. După cum este cazul cu majoritatea pisicilor, ei vor face așa cum vă place. Pisica ta poate alege să dea naștere în locul cel mai incomod. Dacă există zone ale casei pe care doriți să le păstrați limitele pentru Queening, asigurați-vă că aceste zone rămân închise în ultima săptămână a sarcinii. De asemenea, asigurați-vă că nu are acces la în aer liber, deoarece ea se poate strecura să cuibărească undeva unde o puteți găsi.

Pisica ta poate, de asemenea, să acționeze neliniștită și chiar anxioasă, deoarece abordările de naștere. Acest lucru este perfect normal. Fă-ți cel mai bine să-i păstrezi confortabil și să-i dai spațiul. Acest lucru va fi în curând.

Când pisica ta este gata să dea naștere

Odată ce pisica ta a ales zona în care ea va da naștere, este mai bine să o lase singură și să observe de la o distanță sigură. Din fericire, majoritatea pisicilor au nevoie de puțin dacă o intervenție umană atunci când vine vorba de Queening. Cu toate acestea, este posibil să aveți nevoie asista Dacă ea este în primejdie.

Urmăriți timpul între fiecare naștere și asigurați-vă că știți câte pisici să vă așteptați. Contactați-vă medicul veterinar dacă pisica dvs. are contracții evidente pentru mai mult de 60 de minute fără nașterea pisicilor. De asemenea, luați legătura cu VET dacă mai mult de două ore mergeți fără următoarea naștere a pisicilor. Dacă un pisoi rămâne în canalul de naștere fără a fi împins mai mult de un minut sau două, este cel mai bine să vă aduceți pisica spre veterinar. Sunați biroul dvs. veterinar pentru sfaturi dacă altceva pare greșit.

Evitați separarea mamei și a pisicilor pentru Primele câteva zile și asigurați-vă că continuați să oferiți o cantitate adecvată de alimente pentru ca nevoile calorice ale MMMA, care vor crește semnificativ în timp ce își alăptează și își hrănesc pisicile. In schimb, aduceți-i pe toți în biroul veterinar pentru o verificare la aproximativ 6 săptămâni de vârstă. Dacă nu sunteți un crescător de pisici rasă, discutați cu medicul veterinar despre ca pisica dvs. să fie spartă cât mai curând posibil. Acest lucru este adesea făcut după ce pisoii sunt Weaned.

Ajutând o pisică în timpul nașterii
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Spaying și sterilizareColegiul Universitar din Cornell din Medicina Veterinară, 2020

  2. Gestionarea reproducerii pisicilorManualul veterinar

  3. Scherk, Margie A et al. 2013 AAFP Feline Vaccinări Advisory RaportJurnalul de Medicină și Chirurgie Feline, vol 15, nu. 9, 2013, pp. 785-808. Publicații salvie, DOI: 10.1177 / 1098612X13500429

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să ai grijă de o pisică gravidă