Împerecherea și concepția la pisici

Ilustrație asupra faptelor despre reproducerea CAT

Majoritatea pisicilor de sex feminin de companie care nu fac parte dintr-un program de reproducere ar trebui să fie spayed înainte de pubertate. Odată ce ajung la pubertate, ciclurile estroase - adesea numite cicluri de căldură - vor începe. În Cicluri de căldură pentru pisici domestice Rulați, în general, din februarie până în octombrie în emisfera nordică, dar pot apărea pe tot parcursul anului în pisici de interior.

Până când se află sau este spayed, Estrus (timpul de receptivitate la împerechere) va avea loc la fiecare 2 până la 3 săptămâni, provocând primejdie atât reginei, cât și pentru tovarășii ei umani. În acest timp, întreaga concentrare a lui Queenie va fi pe scăparea casei la perechi sau împerecherea cu un housemipat de sex masculin intact. Ea va fi singură în nevoia ei de a se împerechea, va vocaliza cu voce tare (apel) și se va afla lângă ușă, așteptând șansa de a se întâlni cu unul dintre Romeosul Feline zgomotos, care se va cristi lângă casa ta, luptând pentru privilegiul tău de impregnare a reginei dvs.

Estrus

Estrus este descris ca o perioadă de receptivitate la împerechere și este legată de producerea de estradiol (un tip de estrogen) produs de foliculii ovari. Spre deosebire de câini, pisicile care sunt în căldură rareori experimentează umflarea sau descărcarea vulvar observabilă.

Pisicile de sex feminin sunt Ovulatori indusi, ceea ce înseamnă că ovulația nu are loc fără împerechere sau stimulare similară. Dacă pisica de sex feminin nu se împerechează în timpul estrului, nivelurile hormonale vor scădea în cele din urmă, iar ciclul estrous se va repeta în alte două până la trei săptămâni.

Mating

Regina va semnala disponibilitatea ei mate Cu o poziție unică: piept în jos, antele îndoite, trimestrele din spate ridicate cu coada în lateral pentru a expune vulva (această postură se numește lordoză). Picioarele din spate pot să treacă ritmic ca și cum merg în poziție.

Tomcatul va suporta femeia din spate, de multe ori o ținuse pe spatele gâtului cu dinții și să-și introducă penisul prin vulva.

Pisicile intacte de sex masculin au penisuri ghimpate, iar la retragere, pisica de sex feminin va striga adesea. Se crede că penisul ghimpos stimulează ovulația. De fapt, crescătorii folosesc uneori "Teaser Toms" pentru a stimula ovulația și pentru a termina ciclul estros în regine care nu sunt încă pregătite pentru reproducere. Teaser Toms sunt sterilizate de vasectomie, lăsând borbele de pe penis pentru a stimula ovulația.

Concepţie

Ovulația va avea loc de obicei în decurs de 20 până la 50 de ore după împerechere, iar ouăle sunt viabile (capabile să fie fertilizate) timp de aproximativ o zi. Ouăle sunt fertilizate în oviduct și apoi se îndreaptă spre uter prin cornul uterin, implantarea căptușelii uterine în aproximativ 12 până la 13 zile.

Intrebari obisnuite

Poate o gunoi să conțină pisoi din mai multe saire?

da. Pe stradă, o regină se poate împerechea cu două sau mai multe pisici Tom peste Lungimea ciclului vamal - până la 21 de zile, cu o medie de șapte zile. Deși genetica din regină pot intra în joc, pisicile multi-colorate vor demonstra adesea în mod obișnuit împerecherea multiplă. Unii crescători ai pisicilor pedigree păstrează regina și au ales-o împreună pentru multiple tative pentru a se asigura că Sarcina va rezulta.

Poate pisica mea să devină gravidă în timp ce alăptează?

Din pacate, da. Din acest motiv, este esențial să o păstrați în interior și să se separe de orice bărbați întregi în casă. Odată ce pisica maternă începe să cântăm pisoi, ea ar trebui să fie spionată pentru a preveni în continuare lituri. În plus, pisoiurile ar trebui să fie spayed / sterilate, fie păstrate în casa originală, fie plasate pentru adopție.

Pisica mea poate fi spartă în timpul sarcinii?

In general vorbind, Pisicile gravide pot fi spulberate în siguranță, Deși veterinarii diferă în legătură cu unii dintre factorii implicați.

La ce vârstă poate deveni o pisică însărcinată?

Deși pisicile de sex feminin se maturizează în general sexual cu șase luni, nu este neobișnuit ca o pisică să înceapă ciclul estros încă din patru luni. Dacă i se permite să devină însărcinată la această epocă, rezultatul va fi literalmente un caz de pisici de pisici de pisici, periculos atât pentru mamă, cât și pentru pisoi. Mulți veterinari practică acum spay-ul timpuriu și neutru pentru a preveni tragediile de acest fel.

Dacă acest articol pare a fi deghizat subțire Spay și neutru mesaj, este intenționat. Spaying pisica ta de sex feminin nu numai că va ajuta problema suprapopulării, ci o va face un animal mai fericit și mai sănătos pe termen lung.

Etapele sarcinii
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Puțin, susan e. Reproducerea femininăPisica, 2012, pp. 1195-1227. Elsevier, DOI: 10.1016 / b978-1-4377-0660-4.00040-5

  2. Spaying și sterilizareColegiul Universitar din Cornell din Medicina Veterinară, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Împerecherea și concepția la pisici