Ghid pentru împerecherea și reproducerea pisicilor

Coborârea pisicilor

Pisici de împerechere poate părea simplu observatorului casual: ele se împerechează cu voce tare, frecvent și fără discriminare - pisica de sex feminin rămâne însărcinată, apoi dă naștere unei grămezi de pisoi. Adevărul nu este la fel de clar ca, totuși,. De exemplu, știi că pisicile nu ovulează până când nu se împerechează? Sau că o pisică de sex feminin poate da naștere la cinci pisoi, fiecare de la un tată diferit? Că toată pisicile de sex masculin au penisuri ghimpate pentru a stimula pisica de sex feminin la ovulare?

Aflați aici adevărul acestor aspecte și multe altele despre împerecherea pisicilor.

Împerecherea și concepția la pisici

S-ar putea să fi adoptat sau ați primit un pisoi de sex feminin, iar acum că este cu câteva luni mai în vârstă, comportamentul ei a devenit brusc suspicios "amoros."Vă întrebați că ar fi posibil in caldura deja? Da, ați citit despre spargere, dar nu ați ajuns încă la el. Poate că vă gândiți în secret cât de frumos ar putea fi să aveți un așternut de pisoi - doar unul.

Îl iubești, totuși, și te întrebi, de asemenea, dacă ar putea să rămână însărcinată la vârsta ei. Ce s-ar întâmpla exact, ar trebui ca ea să alunece într-o ușă ușa și să întâlnească o pisică de sex masculin frisky cu un singur lucru în mintea lui?

Pisica ta este în căldură?

Pisicile feminine care nu sunt spulberate vor intra în cele din urmă în căldură (denumite din punct de vedere tehnic OESTRUS), iar semnele sunt lipsite de ambiguitate, odată ce știți ce să căutați. Un pisoi poate avea prima sa căldură încă de 3 1/2 luni, deci nu cădeți pentru acel vechime "așteptați până la șase luni pentru a spadi".Și amintiți-vă că odată ce o pisică de sex feminin are prima ei căldură, se va întâmpla din nou și din nou, până când se află sau este spayed. Aici sunt unele simptome comportamentale Pentru a urmări dacă bănuiți că pisica voastră este în căldură. Pentru o descriere video vie a unei pisici tinere în căldură, vizionați și acest videoclip YouTube.

Semnează pisica ta este însărcinată

Pisici în căldură va merge la orice lungime pentru a găsi pisicile de sex masculin cu, iar pisicile de sex masculin au fost uneori cunoscute pentru a rupe ecranele pentru a ajunge la o femeie in caldura. Dacă pisica ta a fost în căldură și a avut acces la o pisică Tom (bărbați neterată), probabilitatea ca ea să fie însărcinată este foarte puternică.

O regină gravidă va arăta atât modificări fizice, cât și de personalitate, care vor deveni mai întâi mai evidente în jur de trei săptămâni după împerechere. Învață să recunoști Semnează pisica dvs. poate fi însărcinată.

Astfel încât pisica ta este însărcinată

Deci ai fost puțin lent în a avea spayed și Pisica ta a apărut însărcinată, sau poate o grămadă gravidă te-a adoptat. Poate că lucrați cu un grup de salvare și aceasta este prima dvs. experiență de încurajare cu o pisică gravidă. Unde te duci de aici? Prima dvs. decizie majoră este dacă doriți sau nu să continuați condiția.

Da, pisicile gravide pot fi spuse, dar cu atât mai devreme în timpul sarcinii, cu atât mai bine. Cu toate acestea, aceasta este o decizie pe care o doriți să discutați cu familia dvs. și cu medicul veterinar.

Etapele unei sarcini a pisicii

Întreaga dezvoltare a embrionului este un studiu fascinant cu nume științifice pentru fiecare etapă, dar pentru o scurtă înțelegere și o înțelegere mai bună, ne vom concentra aici pe elementele de bază. Notă : Procesul de dezvoltare este mai important să înțelegeți, mai degrabă decât numele dat de-a lungul drumului.

Aflați despre ciclurile de căldură și sezonul de reproducere la pisici

Îngrijirea pisicii tale în timpul sarcinii

Fie că ați adoptat o grămadă însărcinată, sau pisica proprie a rămas însărcinată, veți dori să oferiți toate lucruri pe care le are nevoie de pisici, atât pentru sănătatea ei, cât și pentru sănătatea pisicilor nenăscuți. Cu excepția considerentelor nutriționale, în special pentru o pisică însărcinată, cea mai mare parte a lucrurilor pe care le veți oferi sunt aceleași lucruri pe care le dați orice pisică în grija voastră: adăpost, un loc de a dormi, cutie de gunoi, zgârieturi post și jucării. (Exercițiul este important pentru pisicile gravide.)

Probleme potențiale în timpul sarcinii pisicilor

În general, orice simptome neobișnuite în timpul gestației trebuie urmate printr-un apel sau o vizită la medicul veterinar. Aceasta este o parte importantă a îngrijirii unei pisici gravioase.

Deși multe pisici însărcinate trec prin gestație fără probleme, există probleme potențiale care pot apărea. Fiind avertizat este ansamblu.

Ajutându-vă pisica prin procesul de naștere

Șansele sunt că nu veți avea nevoie să faceți nimic pentru a vă ajuta cu procesul de naștere, cu excepția faptului că este cu pisica dvs. pentru a vă încuraja - un "pisică doula."Puteți chiar să vă treziți într-o dimineață pentru a descoperi că pisica dvs. însărcinată a dat naștere în timpul nopții și este confortabil care alăptează pisicile ei. Cu toate acestea, ar trebui să știți cum să observați potențialele probleme și ce acțiune să luați, ar trebui să aibă nevoie Asistență cu procesul de naștere.

Îngrijirea postnatală a pisicii mamei și a nou-născuților

Primele două până la trei săptămâni sunt cele mai importante pentru pisica ta mamă și pisicile ei nou-născuți. Pisicile ar trebui să se dezvolte rapid, iar regina va arăta, de obicei, simptome de probleme postpartum până în acest moment.

Păstrați regina și copiii ei într-o parte liniștită a casei - o cameră separată este ideală și asigurați-vă că camera este suficient de caldă. Răcirea este una dintre cele mai critice pericole ale pisicilor nou-născuți. Lăsați pisica mamei să stabilească ritmul pentru atenția ta. Dacă ea este un partener și rezident de lungă durată, ea vă poate saluta vizitele.

Găsirea caselor pentru pisoi

Trimiteți pisici la o nouă "casă pentru totdeauna" poate fi o ocazie veselă sau îngrijorătoare, în funcție de modul în care vă ocupați de preparate. Ați investit aproape două luni sau mai mult de lucru, vă faceți griji și probabil cheltuieli, în îngrijirea pisicii mamei și apoi pentru pisoi. Futures lor va depinde de investiția dvs. un pic mai mult timp pentru a vă asigura că noile case pe care le vor avea cu adevărat bun case.

Singurul lucru lăsat acum este să-i spună pisica mamei dacă acest lucru nu a fost deja făcut. Ai fost responsabil pentru îngrijirea ei în timpul sarcinii, și sunt sigur că veți fi de acord că acesta este acum singurul lucru responsabil de făcut.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Uita-te acum: 5 semne că pisica ta este în căldură

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Puțin, susan e. Reproducerea femininăPisica (2012): 1195-1227. DOI: 10.1016 / b978-1-4377-0660-4.00040-5

  2. Gestionarea reproducerii pisicilor. Merck Manual veterinar

  3. Prezentare generală a gestionării neonatei la animalele mici. Merck Manual veterinar

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ghid pentru împerecherea și reproducerea pisicilor