De ce câinii sforăi: motivele din spatele ei

De ce câinii sforăie - motive în spatele ei

Primul lucru de spus este că, dacă câinele tău a sfîrșit mereu, dar este altfel fericit, activ și câine, probabil că nu ai nimic de îngrijorat, dar dacă brusc începe sforăit, sau nu pare corect, ar trebui să-l faci verificat de către Veterul dvs.

câine sforăit

Ce este sforăit?

Mișcarea restrânsă în pasajele nazale și / sau gâtul provoacă sforăitul. Pot exista o serie de motive pentru aceasta, nu toate acestea grav sau amenințător de viață.

Unii câini sunt pre-dispuși să sforăie

Dacă aveți un câine cu un craniu larg, scurt și un bot scurt, atunci anatomia îi face să fie predispusă să sforăie.

Forma gâtului câinelui tău, lungimea nasului și modul în care alege să doarmă sunt alte lucruri care ar putea face un sforăie de câine.

Asta nu înseamnă că este bine, deci dacă aveți vreo preocupare Sănătatea câinelui tău sau bunăstarea, scoateți-l verificați după veterinarul dvs. pentru a vă asigura că nu există o problemă fundamentală.

Alte cauze ale sforăitului

  • Dormind pe spate - La fel ca oamenii, dacă un câine doarme pe spate limba lui se va întoarce, obstrucționând căile respiratorii. Câinii ar putea să aleagă să doarmă pe spatele lor, deoarece vremea este caldă și blana mai subțire de pe ghimpii și glandele de transpirație în labe fac mai ușor să se răcească în acest fel. Această poziție indică, de asemenea, că câinele dvs. este confortabil, pe măsură ce își expune părțile cele mai delicate pentru a ataca și, de asemenea, este dificil să se ridice pe picioarele lui. Ați putea încerca să puneți o pernă sub capul câinelui pentru a-și deschide căile respiratorii un pic sau speră că se întoarce și se oprește în mod natural.
  • Apnee în somn - este rară la câini, dar poate să apară. La fel ca în condiția umană, câinii pot înceta să respire atunci când dorm, acest lucru se poate întâmpla în mod deosebit după sforăitul puternic și se întâmplă atunci când gâtul se relaxează și constricts, poate dura de la câteva secunde la mult mai mult, dar poate ucide, așa că face ca câinele tău verificați dacă credeți că este ceea ce se întâmplă.
  • Alergii - Câinii pot fi alergici la praf sau la fumul secundar, păstrați zona în care câinele dvs. doarme curat, bine ventilat și umidificat, ca aer uscat (care apoi se usucă gâtul), poate provoca, de asemenea, sforăitul.
  • Probleme dentare - în special un abces dinte care se răspândește în pasajele sinusale.
  • Hipotiroidismul - când glanda tiroidă nu produce suficienți hormoni pentru a controla metabolismul.
  • A fi supraponderal - Din nou, la fel ca la om, excesul de grăsime poate duce la sforăit, astfel încât să doriți să luați în considerare Pune-ți câinele pe o dietă pentru a vedea dacă acest lucru ajută.

Câine snores în timpul somnului

Modalități de a opri sforăitul câinelui

Nu vă loviți câinele să încercați să-l deplasați ca câinii pot fi destul de grumpy și agresivi, încercați aceste idei când se trezesc.

  • Pop o pernă sub capul câinelui tău, acest lucru va ajuta la deschiderea căii respiratorii și, sperăm, opriți sforăitul.
  • Încurajați câinele să doarmă pe un pat de câine rotund, forma patului încurajează câinele dvs. să doarmă într-o poziție care să-și păstreze căile respiratorii deschise.
  • Păstrați așternutul câinelui tău și locul în care doarme curat, la fel ca oamenii, așternut murdar, puf, praf, etc, vă vor irita nasul și pasajele nazale ale câinelui.
  • Schimbați locul în care câinele dvs. doarme. Este posibil să existe ceva în camera în care câinele tău doarme în prezent că este alergic la sau irită într-un fel, pur și simplu schimbând unde doarme într-o altă parte a casei ar putea vindeca problema.
  • Aerul uscat poate provoca sforăit, așa că încercați să vă asigurați că domnul în camera în care dormi câinele dvs. este umidificat. Nu este nevoie să cumpărați nici un kit scump pentru a face acest lucru, încercați să puneți niște apartamente în cameră sau să puneți o vază de apă în fereastra, să uscați hainele pe un director la temperatura camerei sau să puneți un castron de apă din metal sau ceramic de apă În radiator - toate aceste lucruri vor introduce apa în aer în timp ce se evaporă făcând camera mai puțin uscată și iritantă.
  • Puneți câinele pe o dietă - dacă credeți că câinele dvs. ar putea face cu pierderea câtorva kilograme, apoi puneți-l pe o dietă și creșterea exercițiului său (ieșiți devreme dimineața dacă credeți că câinele dvs. ar putea fi predispus la alergii din polen și poluare).

Ați putea dori, de asemenea: Purificatoare de aer pentru animale de companie

Dacă niciuna dintre aceste strategii nu funcționează sau dacă sunteți încă preocupat de sforăitul câinelui dvs., mai ales dacă vă afectează și familia dvs. obțineți un somn bun, consultați medicul veterinar pentru a vă asigura că nu există nici o condiție medicală de bază.

Faceți o înregistrare a câinelui dvs. Snoring pe telefon, astfel încât să îl puteți juca la veterinar și să luați niște imagini ale dormitorului dvs. de câine, ambele lucruri vă pot ajuta medicul veterinar să urmărească problema.

În legătură cu o postare: Cele mai bune paturi de câine

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce câinii sforăi: motivele din spatele ei