Este catnip sigur pentru pisici?

Pisica domestica mananca catnip

Pisicile sub influența catnip cu siguranță dă semne că sunt sub influența unui medicament. Ele pot fi distractive de a privi, dar puteți fi, de asemenea, preocupat de efecte. Aflați despre această substanță de agrement naturală și siguranța acestuia. Nu vă faceți griji prea mult, este nepodic și pare a fi complet inofensiv.

Catnip

Catnip este o plantă perenă aparținând familiei de mentă Labiatae. Catnip este cunoscut în nomenclatorul științific ca Nepeta Cataria. Planta este o mentă asemănătoare buruienilor, care este acum naturalizată în America de Nord și în Europa de Nord după ce a fost introdusă din solul său mediteranean nativ.

Catnip nu este greu de crescut, dar va prelua grădina dvs. dacă nu sunteți atent. Este o perenă și dacă sunteți în Europa, Statele Unite ale Americii sau Canada ar trebui să fie ușor de găsit la grădinița locală. Unele sfaturi este de ao planta într-o găleată îngropată de 5 galoane pentru a preveni preluarea grădinii dvs., dar puteți planta ca normal. Va crește probabil bine și va reveni în fiecare an.

Cum funcționează Catnip?

Ingredientul activ din Catnip se numește nepetalactonă. Răspunsul la această chimică este mediată prin intermediul Sistemul olfactiv și se leagă de receptorii din țesutul nazal când este inhalat. Această chimică este considerată a imita efectele unui feromon pentru a provoca o varietate de comportamente.

Când pisicile miroase catnip, aceștia prezintă o gamă de comportamente care pot include sniffing, lins și mestecând planta, tremurarea capului, bărbia și frecarea obrazului, rularea capului și frecare corporală. Această reacție psihosexuală durează 5 până la 15 minute și nu poate fi evocată din nou timp de o oră sau mai mult după expunere.

Unele pisici nu le pasă de catnip

Foarte tineri (sub 3 luni) și pisicile superioare nu răspund la fel de mult sau deloc, la catnip. Acestea trebuie să fie aproape de maturitate sexuală pentru a avea efecte. De asemenea, 10% la 30% din populația de pisică nu răspunde deloc la catnip, la orice vârstă. Acest lucru se datorează geneticii ca reacții la catnip sunt ereditare. Unele pisici sunt programate genetic pentru a răspunde la Catnip, iar unele pur și simplu nu sunt. Se pare că se bazează pe mai multe gene, deci nu este ușor de prezis, chiar dacă sunteți sigur de părinții pisicii dvs.

Este Catnip periculos pentru pisicile care reacționează puternic?

Pisicile sunt unice în răspunsul lor catnip, iar răspunsul poate fi foarte dramatic în unele pisici. Alte pisici par să devină foarte sedate după expunere. După cum sa menționat mai sus, până la 30% din populația de pisică nu răspunde deloc la Catnip. În orice caz, pentru toate comportamentele (uneori distractive) văzute, Catnip este complet netoxic pentru pisici. Dacă este consumată o cantitate mare de catnip proaspăt, este posibil să vedeți unele vărsături sau diaree, dar acest lucru este rar și auto-limitativ. Dacă pisica dvs. experimentează acest lucru, limitează sau reține catnipul.

Oamenii pot deveni bogați pe catnip?

Oamenii nu sunt afectați de ingredientul activ în Catnip. În timp ce poate fi folosit în unele remedii pe bază de plante, nu ar trebui să vă rostogolească pe podea cu felina dvs.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Este catnip sigur pentru pisici?