Este mâncarea pisică rău pentru câini?

Dacă ați dat vreodată mâncăruri de pisică câinelui sau dacă a reușit să o fure de pe pisica voastră, probabil că a bătut totul. Din fericire, dacă o mănâncă ocazional, cel mai probabil vor fi bine.

Cu toate acestea, hrănirea hranei pentru pisica câinelui poate afecta în mod constant sănătatea sa și duce la diferite complicații de sănătate.

De ce este mâncarea pisică rău pentru câini?

Motivul principal pentru care alimentele de pisică pot fi rele pentru câini constă în faptul că pisicile și câinii au cerințe dietetice diferite.

Pisicile sunt carnivore obligate și trebuie să mănânce carne. Pentru ei, este necesitatea biologică și nu vor prospera fără carne. Asta nu înseamnă că pisicile nu pot mânca alte tipuri de alimente - pot mânca diferite legume. Cu toate acestea, ei au nevoie doar de carne pentru a supraviețui și a crește.

Între timp, câinii sunt omnivore, contrar unor credințe populare și, în ciuda faptului că sunt clasificate ca Carnivora. Aceasta înseamnă că pot mânca atât carne și material vegetal și au nevoie de o dietă mai variată decât pisicile. Câinii au nevoie de mai mult decât carnea pentru a-și îndeplini cerințele nutriționale și pot digera alimente pe bază de carbohidrați - o trăsătură evolutivă cauzată de domesticire.

Mâncarea de pisică este de obicei mult mai mare în proteine, calorii și grăsimi, care nu este o dietă echilibrată pe care câinii le solicită. De asemenea, acesta este probabil motivul pentru care mulți câini iubesc mâncarea pisică și o găsesc atât de atrăgătoare, deoarece mirosul și aromele sunt atât de puternice.

Unii câini pot beneficia de consumul de alimente pentru pisici dacă au nevoie de o dietă specială, bogată în proteine, dar acest lucru ar trebui făcut numai dacă veterinarul dvs. recomandă acest lucru.

Cat mănâncă pește filet

Taurina - punctul de diferență

Diferența principală dintre pisici și câini atunci când vine vorba de nevoile lor dietetice este taurina. Pisicile au o nevoie strictă, biologică pentru acest aminoacid, care se găsește în principal în pește și carne de animale. În plus, pisicile au nevoie de asemenea de arginină, o altă componentă care este abundentă în carne, precum și acid arahidonic. Desigur, ei au nevoie de o mulțime de proteine.

Pe de altă parte, câinii nu au nevoie de taurină și pot face bine fără ea. De asemenea, câinii au capacitatea de a-și crea acidul arahidonic din uleiurile vegetale. De asemenea, câinii nu sunt dependenți de proteine ​​din surse de carne și nu au nevoie de cât de mult ca pisicile îndeplinesc cerințele lor dietetice.

Ce se poate întâmpla dacă câinii mănâncă mâncare de pisică?

După cum am menționat deja, nimic nu se va întâmpla dacă câinele dvs. mănâncă ocazional mâncarea pisică. Cu toate acestea, el poate suferi de diaree și alte probleme gastro-intestinale dacă are un stomac sensibil.

Pe de altă parte, dacă vă hrăniți în mod regulat alimentele pisicilor câinelui, el poate suferi în cele din urmă de probleme de sănătate mai grave. De exemplu, câinii care mănâncă alimente pisică au în mod regulat un risc mai mare de obezitate, precum și Pancreatită, o condiție potențial amenințătoare. În plus, prea multă proteină poate fi greu pe ficatul și rinichii câinelui.

câine în stilou

Cum să vă păstrați câinele departe de alimentele de pisică

Dacă aveți mai multe animale de companie, inclusiv pisicile, cât și câinii, este posibil să fie nevoie să luați măsuri de precauție pentru a preveni pooch-ul dvs. de la furtul alimentelor de pisică.

  • Zone separate de hrănire. Puteți folosi o poartă suficient de mare, astfel încât câinele dvs. nu poate să sară peste el sau să se târască sub.
  • Hrăniți pisica pe o suprafață mai mare dacă câinele dvs. nu poate ajunge la ea
  • Utilizați o cutie
  • Instalați o ușă de pisică

Concluzie

Câinii iubesc mirosul și gustul alimentelor de pisică, dar asta nu înseamnă că ar trebui să vă permiteți câinele să-l mănânce.

Alimentele de pisică pot fi rele pentru câini dacă sunt consumate în mod regulat și poate provoca tulburări de stomac și unele aspecte pe termen lung cum ar fi obezitatea și pancreatita.

Este mâncarea pisică rău pentru câini

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Este mâncarea pisică rău pentru câini?