Vărsături clare lichid în pisici

Închideți portretul de pisică

Vărsăturile nu sunt normale la pisici, iar când pisica vamită lichid limpede, poate fi un semn al unei boli grave. Vărsăturile în sine este ceea ce este considerat a fi un simptom nespecific. Ar putea fi asociată cu o serie de probleme de sănătate. Unele dintre acestea pot include lucruri cum ar fi bilele de păr, obstacole interne, pancreatită, consumul prea repede, constipație, indigestie, infecții parazitare, otrăvire, stres, depresie sau chiar anxietate. Dar ceea ce ar putea provoca pisica voastră să vărsăm lichid clar în mod specific?

Cauze posibile pentru vărsarea pisicii dvs. limpede lichid

Hairballs

Pisicile sunt animale curate în mod natural și s-au îngrijit în sine pentru o mare parte a zilei lor. Ca al tau pisici se mirează singuri, Structurile mici asemănătoare cu cârlig pe limba lor prind părul liber și mortal, care este apoi înghițit. Majoritatea părului trece tot drumul prin tractul digestiv fără probleme, dar uneori părul rămâne în stomac și formează un pilot de păr.

În mod obișnuit, pisicile vor vărsa lichidul clar înainte de a Hairball. Deși, o pisică vărsăm lichid limpede, cu un drept de păr, ocazional, poate fi normală și nu o preocupare, este important să rețineți că bilele de păr nu ar trebui să fie frecvente, dureroase sau dificile pentru ca pisica ta să treacă. Unele diete și tratate de pisici comerciale sunt formulate pentru a ajuta la prevenirea formării bilelor de păr. Adoptarea unui program regulat de periere și obținerea confortabilă a pisicii dvs. cu periajul poate ajuta, de asemenea, să scape de orice blană liberă în haina de pisică pe care altfel le pot ingerau când se îngrijesc singuri.

Modificări alimentare și alimente

Când există o schimbare a programului de hrănire a pisicilor, dacă pisica dvs. ratează o masă sau mănâncă mai târziu decât în ​​mod normal, pisica dvs. poate vomita lichidul clar.

În plus, ați putea să vă schimbați prea repede mâncarea pisicii. Când vă schimbați pisica într-o dietă nouă, se recomandă să o faceți treptat peste o perioadă de o dată la două săptămâni, scăzând treptat cantitatea de alimente curente de pisică, în timp ce crește cantitatea de alimente noi de pisici.

Pisica ta poate mânca prea repede, și acest lucru poate provoca vărsări clare sau vărsături clare cu alimente prezente. Dacă pisica este o pisică obișnuită "eșarfă și barf" sau dacă au sensibilități intestinale, care le pot determina să vadă alimente parțial digerate sau nedigerate. Dacă medicul veterinar a exclus alte probleme medicale și crede că ceea ce vă va vărsa pisica este de fapt alimente, ar putea dori să încercați o alimentație comercială și sensibilă la pisica dvs. Dacă pisica dvs. se luptă încă cu alimente de vărsături pe această dietă specială, acestea ar putea apoi să vă pună pisica pe o dietă proteică strictă, hidrolizată.

VET dvs. poate sugera, de asemenea Puzzle-uri alimentare Pentru pisica ta. Puzzle-urile alimentare sunt o mare sursă de joc și de îmbogățire pentru pisica ta. Există din ce în ce mai multe puzzle-uri alimentare fabricate pe piață care stimulează atât instinctul de pradă și de furajare a pisicii. Beneficiul adăugat al puzzle-urilor alimentare pentru o pisică care își vărsează cronic mâncarea, este că încetinește timpul de cuplu, astfel încât o pisică să nu mănânce prea repede și apoi să se îmbolnăvească de la ea.

Indigestie

La fel ca la oameni, stomacul pisicii produce diferite sucuri gastrice, precum și acid clorhidric pentru a-și digera alimentele. Dacă, totuși, o pisică ignoră o masă dintr-un anumit motiv, sau dacă nu sunt hrăniți la timp, acea acumulare a sucului și a acidului poate irita stomacul și poate provoca vărsături. Pisicile cu indigestie pot vomita spuma galbena in plus la spuma alba. Dacă dumneavoastră și veterinarul dvs. suspectați că vărsăturile pisicii dvs. este de la indigestie, VET dvs. poate sugera hrănirea unor mese mici, frecvente în același timp pe tot parcursul zilei, astfel încât să atenueze orice acumulare a acidului stomacului.

Gastrită

Dacă pisica ta este una pentru a intra în lucruri pe care nu ar trebui, este posibil ca ei să-și irucea stomacul cu ceva pe care l-au mâncat. Când se întâmplă acest lucru, este posibil să vedeți vărsături lichide limpede în plus față de vărsarea sângelui și / sau a biliei. Pisica ta poate, de asemenea, să expună o scădere a apetitului, o atitudine deprimată, letargie sau deshidratare. Veterinarul dvs. va ști doar ce să facă dacă pisica voastră va vărsa din cauza gastritei.

Unele alte cauze pot include

  • Paraziți
  • Constipație
  • O obstrucție a materialului străin în tractul intestinal
  • Ingerarea unei toxine
  • Tulburări metabolice, cum ar fi diabetul, boala renală și hipertiroidismul

Ce ar trebui să fac dacă pisica mea va vărsa lichid clar?

Unii proprietari de pisici își pot descrie pisica ca fiind "puke-y", dar trebuie remarcat faptul că vărsăturile frecvente nu sunt niciodată normale pentru o pisică. Vărsit mai mult de o dată pe săptămână este cu siguranță un semn de problemă. Dacă pisica dvs. va vărsa lichid clar de mai multe ori și / sau împreună cu alte simptome, cum ar fi lipsa apetitului, pierderea în greutate, letargie sau diaree, ar trebui să faceți o întâlnire cu VET imediat. VET dvs. va dori să înceapă cu un examen fizic, verificând semnele vitale ale pisicii și palparea abdomenului pisicii. După o examinare aprofundată, VET dvs. poate dori, de asemenea, să ruleze unele teste, inclusiv de lucru de sânge și raze X. Lucrarea de sânge va verifica funcția de organ al pisicii dvs., asigurându-vă că nu există semne de boală hepatică sau de boală renală, precum și nivelele de celule roșii și trombocite ale pisicii. Un studiu cu raze X va verifica orice fluid din abdomen care ar putea fi sange si poate prezenta, de asemenea, modele intestinale de gaze care ar putea indica un blocaj.

În funcție de ceea ce găsește medicul dumneavoastră, pisica dvs. poate necesita spitalizare pentru terapie fluidă și îngrijire de susținere sau pot avea nevoie doar de tratamente în ambulatoriu și medicamente orale pentru a merge acasă. Dacă veterinarul dvs. suspectează că pisica dvs. are un blocaj intestinal, pisica dvs. poate necesita o intervenție chirurgicală pentru a elimina orice blocaj este.

Cum să tratați Vomtting acut în pisici
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Vărsături în pisici. Merck Manual veterinar

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Vărsături clare lichid în pisici