Semne de otrăvire la pisici: cauze, simptome și tratament

Semne de otrăviri de pisică prezintă cutii de aerosoli de pisică

Pisicile tind să fie mai puțin susceptibile de otrăvire decât câinii: au tendința de a fi mâncători fastidiți, evitând tot ce nu sunt siguri, în timp ce câinii sunt mai probabil să lupte în fața lor în fața lor. Cu toate acestea, pisicile mănâncă uneori substanțe toxice și pot fi expuse la otrăvuri în alte moduri. de asemenea.

Continuați să citiți pentru a afla semnele de otrăvire la pisici și ceea ce puteți face pentru a vă ajuta.

Ce sunt otrăvurile?

O otravă este definită ca o substanță care este capabilă să provoace boala sau moartea unui organism viu atunci când este introdus sau absorbit. Oamenii tind să se gândească la otrăvuri fiind substanțe care sunt consumate, dar pot fi, de asemenea, absorbite prin piele, inhalate sau injectate.

Ce efecte au pe poizons pe pisici?

Principiul general este că o otravă daune a corpului. Fiecare tip de otravă diferit are o consecință diferită, în funcție de parte a corpului pe care le afectează. 

Cum pot fi otrăviți pisicile?

Cum se potrivesc pisicile? Curătorii de uz casnic sunt o cauză comună

Pisicile pot fi otrăvite într-o mare varietate de moduri, cu ingestia substanțelor chimice de uz casnic printre cele mai frecvente cauze.

  • Otrăvire dăunătoare, Datorită plasării deliberate a momei de otravă la rănirea pisicilor. Acest lucru se întâmplă foarte rar. Otrava poate fi plasată într-o formulă care este gustoasă pentru pisici, într-un loc în care ei probabil că o întâlnește. 
  • Ingestie accidentală este mult mai frecventă: e.G. O pisică poate găsi o otravă care a fost lăsată să controleze rozătoarele.
  • Pisicile sunt predispuse la otrăvire prin îngrijirea lor după contaminarea blănurilor lor printr-o otravă E.G. Dacă o pisică are anumite tipuri de substanțe chimice sau de ulei vărsate pe haina lor, ei se vor curăța prin lingerea lui, ducând la otrăvire.
  • Inhalarea fumului toxic E.G. Monoxidul de carbon poate provoca otrăvire.
  • Pot fi injectate otrăvurile E.G. Eutanasia umană a unei pisici de către un medic veterinar este din punct de vedere tehnic o formă de otrăvire.

Care sunt semnele de otrăvire în pisici?

Efectele specifice ale unei otrave pot fi foarte diferite de la altul, de la insuficiența renală la convulsii la inconștiență la gastroenterită. Lista posibilelor semne de otrăvire la pisici este foarte lungă, în funcție de modul de acțiune al otrăvirii.

În general, există două ocazii atunci când îngrijitorii de pisici ar trebui să suspecteze otrăvire.

  • În primul rând, când a avut o pisică Contact cunoscut cu o otravă specifică de un fel.
  • În al doilea rând, când se dezvoltă o pisică semne bruște de boală, fără nici o cauză evidentă.

În ambele cazuri, asistența unui medic veterinar ar trebui căutată fără întârziere.

Simptome generale de otrăvire la pisici

Semnele de otrăvire pot include prăbușirea, convulsii, tulburări, inappetenie, crescute sete excesive, drooling, vărsături, diaree, dificultăți de respirație, tremură musculară, comportament modificat, precum și alte semne mai subtile, cum ar fi urinarea redusă, scăderea tensiunii arteriale, ritmul cardiac rapid.

Simptomele comune se referă la daunele specifice cauzate de otravă E.G. insuficiență hepatică, boală renală sau iritație gastrointestinală.

Cauze de otrăvire în pisici

Pisica care se uita la pastile ca o cauza comuna a otrăvirii la pisici

Cauzele otrăvirii la pisici sunt largi, inclusiv ingerarea medicamentelor umane. Evitați să vă dați medicamentelor de pisică ca o alternativă la medicamentele veterinare.

Grupurile largi de otrăvuri posibile pentru pisici includ următoarele:

  • Produse de uz casnic inclusiv anti-îngheț (etilen glicol), vopsele, curățătorii de uz casnic, inclusiv bleach, uleiuri, solvenți, produse de curățare, conservanți din lemn și dezinfectanți. Unele dintre aceste articole de uz casnic pot fi ingerate de pisici (e.G. otrăvirea antifreeze este frecventă după ce antigel-ul este vărsat pe podeaua garajului și o pisică îl linge), dar în majoritatea cazurilor este mai probabil ca haina pisică să fie contaminată de produsul vărsat, iar pisica va ingera otrava în timp ce se va ingera otravă -Mroom-o. 
  • Produse de grădină cum ar fi momeala Slug, Weedkillers și alte produse de control al dăunătorilor. Peletele de momeală sunt una dintre cele mai frecvente otrăvuri, deoarece sunt gustoase pentru pisici și sunt adesea lăsate în zone deschise cum ar fi grădini de legume: chiar și o scurtă nibble de astfel de produse poate fi fatală.
  • Poentele de control al rozătoarelor, De asemenea, cunoscut sub numele de rodenticide, sunt adesea gustoase pentru pisici.
  • Alimente umane că îngrijitorii de pisici nu se pot aștepta să provoace probleme, dar care de fapt pot fi foarte toxice pentru pisici e.g xilitol, alcool, ceapă și usturoi.
  • Plante otrăvitoare care sunt foarte toxice pentru pisici includ planuri comune, cum ar fi crini de Paști, azalee și lalele.
  • Medicamente medicale umane sunt uneori date pisicilor de îngrijitorii de pisici, iar din păcate, acestea sunt o cauză comună de boli grave și de moarte la pisici. Exemplele includ medicamente antiinflamatorii, cum ar fi paracetamolul (acetaminofen), ibuprofenul și altele peste produsele contra, 
  • Droguri veterinare Inclusiv produse cum ar fi tratamentele de purici de câine (inclusiv permetrin) și alte produse de control de parazite supra-the-the-the-counter de la magazinele de animale și supermarketuri.
  • Droguri recreationale inclusiv marijuana și cocaina.

Ce trebuie să faceți dacă pisica dvs. este otrăvită

Dacă știți sigur că pisica dvs. tocmai a fost expusă la o otravă de orice fel, trebuie Contactați imediat medicul veterinar.

Îndepărtarea promptă a otrăvirii înainte de a afecta pisica este cea mai bună abordare. Acest lucru poate însemna spălarea pisicii folosind o tehnică specială (dacă otravă este pe strat) sau inducerea vărsăturilor (dacă pisica a consumat unele tipuri de otrăvire) sau decontaminând tractul digestiv în alte moduri, pentru alte otrăvuri.

Dacă descoperiți doar că pisica dvs. a fost otrăvită când prezintă semne de otrăvire, trebuie, de asemenea, să le duceți la veterinar cât mai curând posibil: tratamentul prompt poate fi economisirea vieții.

Tratamentul otrăvitorului la pisici

Veterinarii lucrează adesea cu centrele de control al otrăvurilor, folosind o linie de asistență pentru otravă PET, pentru a obține sfaturi detaliate specifice pentru tratamentul otrăvurilor individuale.

  • Antidoturi. Doar câteva otrăvuri au antidoturi specifice: exemplele includ unele tipuri de otravă de șobolan. Veterinarul dvs. vă va ghida că atunci când acest lucru este potrivit.
  • Emerits. Dacă otravă a fost consumată recent, inducerea vărsăturilor de un emetic dat de veterinarul dvs. este o modalitate eficientă de a goli stomacul și de a scoate otrava. Acest lucru trebuie făcut în termen de două ore de la otravă care este mâncată, motiv pentru care este atât de important să vă grăbiți pisica otrăvită la veterinar.
  • Lavajul gastric. În unele cazuri, lavajul gastric ("pomparea stomacului" în anestezie) poate fi sugerat de către medicul veterinar.
  • Adsorbanți gastrointestinali cum ar fi cărbunele activat sunt uneori utilizate pentru a reduce absorbția anumitor otrăvuri din tractul digestiv /
  • Lavajul colonului Poate fi folosit pentru a spăla otrăvurile din partea inferioară a tractului digestiv în unele cazuri.

Sfaturi de prevenire a intoxicațiilor pentru pisici

Cea mai bună modalitate de a preveni otrăvirea în pisici este să se asigure că toate toxinele posibile sunt ținute din acoperirea pisicilor. Aceasta implică depozitarea atentă a tuturor produselor otrăvitoare, excluderea plantelor toxice din casele și păstrarea pisicilor departe de zonele (cum ar fi grădinile, garajele sau backyards) care pot avea otrăvuri în uz. Site-uri web Ca și Aspca Includeți listele lungi ale multor otrăviri posibile. Îngrijirea de pisică sigură include faptul că este prudentă pentru a se asigura că pisicile nu sunt niciodată expuse la articole care pot provoca otrăvire.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Semne de otrăvire la pisici: cauze, simptome și tratament