Boala intestinală inflamatorie la pisici

Tabby și pisică albă se ghemuia în spatele unui castron alimentar și privim camera

O credință comună între proprietarii de pisici bine înțeles este că curățarea vărsării pisicii este normală. Vărsături frecvente, Cu toate acestea, nu ar trebui să fie ignorată niciodată și poate fi un semn al unei probleme subiacente. Dacă vărsăturile cronice este ceva ce se luptă pisica, ei pot suferi de boala inflamatorie intestinală.

Ceea ce este boala intestinală inflamatorie la pisici?

Boala intestinală inflamatorie (IBD) este o boală gastrointestinală în care tractul GI este inflamat cronic și iritat. O cauză fundamentală a IBD a pisicii dvs. nu poate fi veșnică, dar inflamația, în general, este calea pisicii dvs. de a răspunde la un fel de vătămare interioară sau substanță străină.

Pe măsură ce progresează IBD-ul pisicii și celulele inflamatorii continuă să invadeze tractul lor GI, pereții se vor îngroșa. Cea mai groasă căptușeală gastrointestinală a pisicii tale, cu atât este mai dificil ca ei să absoarbă în mod corespunzător substanțele nutritive în alimentele lor.

Pot exista mulți agenți cauzali pentru IBD în pisici. Ceva de la un organism bacterian, cum ar fi E. coli, la paraziți intestinali, cum ar fi Giardia spp. și Tritrichomonas, la o alergie alimentară. Deși nu pare să existe nici o predispoziție de rasă la IBD, cele mai multe pisici care sunt diagnosticate cu ea tind să fie de vârstă mijlocie sau mai în vârstă.

Ce sunt semnele IBD în pisici?

Deoarece IBD este o boală gastro-intestinală, cele mai frecvente simptome sunt semne generale GI. Acest lucru poate fi vărsat, diaree (cu sau fără sânge), lipsa apetitului, pierdere în greutate, și / sau letargie.

Dacă pisica dvs. are IBD, pot avea orice combinație a acestor simptome sau pot avea doar un simptom. Simptomele pe care arată pisica dvs. vor depinde, de asemenea, de ce parte a tractului gastrointestinal al pisicii dvs. este inflamat.

Vărsăturile ar fi orientative pentru o problemă de stomac sau intestin superior, în timp ce diareea este mai frecventă cu tractul gastrointestinal inferior al pisicii dvs.

Deoarece vomita este un simptom al IBD și unele pisici pot prezenta doar un simptom, dacă pisica dvs. se luptă cu vărsături de rutină, poate fi timp pentru o verificare cu VET dvs.

Cum este diagnosticat IBD în pisici?

Deoarece simptomele (sau simptomele) IBD sunt, de asemenea, simptome ale altor boli gastrointestinale, veterinarul dvs. poate dori să ruleze o varietate de teste pentru a exclude alte probleme.

Sângele de bază vor oferi o perspectivă a funcției de organ general a pisicii, dar trimiterea unei probe de sânge într-un laborator extern pentru o testare mai specializată poate fi, de asemenea, justificată dacă IBD este suspectat. Acest test vă va verifica cobalaminarea pisicii și nivelurile de folat, precum și modificările care indică Pancreatită la pisici. Pisicile cu IBD au în mod obișnuit niveluri scăzute ale vitaminelor b de vitamină și de folat și pot avea, de asemenea, pancreatită concurentă.

Când sunați pentru a vă face numirea, vi se poate cere să aduceți o probă proaspătă a scaunelor. Acest lucru este ca veterinarul dvs. să poată verifica pentru orice paraziți intestinali care pot face ca pisica voastră să fie bolnavă. Încercați să colectați scaunul pisicii dvs. Ziua întâlnirii, deoarece cele mai multe gunoi comerciale vor desuci scaunul, astfel încât o probă mai veche poate fi necitită.

În cele din urmă, radiografiile pot exclude lucrurile ca și corpurile străine, care vă pot supăra pe tractul GI al pisicii și o ultrasunete abdominale va da o perspectivă dacă intestinele pisicii dvs. sunt îngroșate sau nu.

Toate aceste teste vă pot ajuta VET să identifice un diagnostic de IBD, dar nu oferă un diagnostic definitiv. Din păcate, ei nu pot diferenția IBD de la o altă preocupare gravă a GI cu pisicile- limfom intestinal.

Pentru un diagnostic definitiv al IBD, VET dvs. va trebui să ia eșantioane ale tractului GI al pisicii. Aceste probe sunt apoi trimise pentru biopsie în cazul în care un patolog veterinar se va uita la eșantioane microscopic pentru a detecta modificările inflamatorii care sunt prezente numai în cazurile IBD. Obținerea acestor eșantioane de biopsie poate fi invazivă, totuși, iar unii veterici și proprietari pot opta pentru a sări peste acest etape de diagnosticare și trata pentru IBD pentru a vedea dacă simptomele se rezolvă.

Cum se tratează IBD în pisici?

Deoarece IBD poate fi uneori cauzată de alergii la mancare, Veterinarul dvs. poate recomanda o dieta speciala pentru pisica ta. Aceasta ar putea fi o dietă comercială pregătită, "ingredientă limitată" sau ar putea fi o rețetă, dietă hidrolizată.

Dacă alegeți o dietă comercială, este important să alegeți una care utilizează o proteină "nouă". Aceasta înseamnă selectarea unei surse de proteine ​​pe care pisica dvs. nu a mâncat niciodată înainte. Cele mai multe diete de pisici de ingrediente limitate comerciale utilizează iepure, rață sau vânent ca proteine.

Dietele de prescripție conțin proteine ​​care sunt hidrolizate, ceea ce înseamnă că sunt defalcate în componentele lor individuale de aminoacizi, astfel încât sistemul imunitar al pisicii dvs. să nu le recunoască ca un potențial alergen.

Indiferent dacă vă începeți pisica pe o dietă comercială sau pe un tip de prescripție, este extrem de important ca dvs numai hrăniți noua dietă pentru o perioadă de 8 până la 12 săptămâni. Aceasta înseamnă că nici o altă alimentație, tratează etc. deoarece acestea pot provoca o reacție adversă potențială, ceea ce vă face să credeți că noua dietă nu funcționează.

VET dvs. poate începe, de asemenea, pisica dvs. pe metronidazolul antibiotic pentru a ajuta la tratarea oricăror bacterii care pot provoca simptomele IBD. Corticosteroizii, cum ar fi Prednisolone, vor lucra pentru a suprima sistemul imunitar al pisicii, astfel încât acestea să nu fie "exagerate" la un alergen sau ceva potențial inflamator. Cu toate acestea, utilizarea pe termen lung a steroizilor la pisici vine cu propriul set de preocupări, astfel încât VET dvs. vă va instrui cu privire la modul de a conferi doza, astfel încât să vă dați cât mai mult o cantitate minimă posibil în timp ce vă oferă în același timp ușurință.

Dacă pisica dvs. nu se recuperează cu gestionarea medicală și nutrițională, veterinarul dvs. poate reconsidera diagnosticul pisicii dvs. de IBD. Din păcate, dacă acesta este cazul, dvs. și VET va trebui să luați în considerare posibilitatea ca simptomele pisicii dvs. să fie rezultatul limfomului intestinal.

IBD la pisici este un proces de boală care nu poate fi complet vindecat, dar cu alimente și medicamente adecvate, simptomele pisicii dvs. pot fi bine gestionate. Dacă aveți îngrijorări cu privire la potențialul pisicii dvs. de a avea IBD, vorbiți cu dvs medic veterinar.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Boala intestinală inflamatorie la pisici