Cyproheptadina pentru pisici

Pisica stând pe scratching post

Cyproheptadina este un medicament care are multe utilizări, dar este adesea prescris la pisicile din cauza efectului secundar al stimulării apetitului pe care îl cauzează. Acest efect secundar poate contribui la prevenirea în continuare a problemelor pisicile care refuză să mănânce, Dar pisica ta poate lua, de asemenea, acest medicament din alte motive.

Știind de ce poate fi recomandat ciprohepadina vă poate ajuta să oferiți un nivel mai bun de îngrijire a pisicii dvs., precum și să înțelegeți ce sunt tratate pentru.

Ce face cypheptadina pentru pisici?

Cyprohepadine este un medicament generic de prescripție medicală care trece prin numeroase nume de marcă, inclusiv Ciplactin®, Cyeptine®, Cyprogin®, Cyprono®, Cyprosian®, Klarivitina®, Nran®, Periactina®, Periactinol®, Periatin®, PEritol®, Polytab®, practică ®, Preptin®, Supersan® și Trimetabol®. Poate veni fie ca 0.4 mg / ml sirop sau într-o formă de tabletă orală de 4 mg. Se recomandă, de obicei, să se ofere cel puțin două până la trei zile înainte ca efectele complete să fie atinse.

Cyprohepadina este un antihistaminic, la fel ca cetirizina sau loratadina, care funcționează prin blocarea unui receptor de histamină în corpul numit H1. La blocarea acestui receptor de histamină, cippheptadina ajută la suprimarea inflamației în organism și ulterior dorința de a mânca.

În același timp, cippheptadina obstrucționează de asemenea un neurotransmițător numit serotonină prin blocarea subtipului receptorului 5HT2. Când serotonina este scăzută, corpul crede că este foame și semnalează pisica să înceapă să mănânce.

Ca multe medicamente, acest medicament este metabolizat în organism prin ficat și va fi excretat prin rinichi și, eventual, urina.

Bolile ciprohepadine pot trata la pisici

Cyprohepadina este cel mai adesea folosit la pisici ca stimulent de apetit. Dacă pisicile sunt bolnavi, stresate, spitalizate sau incomode, adesea refuză să mănânce. Aceasta poate fi o problemă care pune viața în pericol și provoacă o pisică să riscă riscul de dezvoltare Boala hepatică grasă și să nu primească nutriția pe care trebuie să le vindece. Cyprohepadina este frecvent dată acestor pisici pentru a-i atrage ca să vrea să mănânce și, prin urmare, să scadă probabilitatea dezvoltării altor complicații.

Alte boli pe care cippheptadina le pot fi utilizate pentru a trata pisicile includ mâncărime și inflamație asociată cu alergii, toxicități, Pulverizarea urină inadecvată în casă, astm, și sindromul serotoninei. La câini și cai, poate fi utilizat pentru a trata alte condiții.

Efectele secundare ale consumului de ciproheptadină

Cyprohepadina este în general considerată sigură și poate fi administrată cu sau fără alimente, dar uneori poate avea efecte secundare nedorite. Aceste efecte secundare pot include:

  • Sedare
  • Retenția urină sau dificultatea urinării
  • Creșterea presiunii ochiului la pisicile predispuse la glaucom
  • Gură uscată
  • Creșterea ratei cardiace
  • Creșterea temperaturii corpului
  • Excitaţie
  • Vărsături
  • Diaree
  • Scăderea apetitului datorat vărsăturilor sau diareei

Dacă o pisică consumă prea multă ciproheptadină, convulsii, somnolență, gura uscată extremă și entuziasmul. Ar trebui să contactați medicul veterinar dacă simțiți că pisica dvs. se confruntă cu orice efecte secundare ale acestui medicament.

Considerații înainte de a utiliza ciproheptadina în pisici

Cyproheptadina nu este un stimulent bun pentru pofta pentru toate pisicile. Unele pisici care sunt pe alte medicamente sau au condiții specifice nu ar trebui să ia acest medicament. Dacă o pisică ia un sedativ, efectele de sedare pot fi mai mari atunci când se administrează ciproheptadina și poate interfera cu medicamentele care pot ajuta cu anxietatea, cum ar fi fluoxetina.

Cyprohepadina poate, de asemenea, să scadă eficacitatea unor medicamente de durere, cum ar fi tramadolul și nu trebuie administrat reginelor care alăptează așa cum se poate interfera cu producția lor de lapte. Pisicile care sunt expuse riscului de dezvoltare sau care au glaucomul ar trebui să evite luarea de ciproheptadină, de asemenea.

În cele din urmă, pisicile care se recuperează de la sau care au avut recent a blocaj urinar, au fost diagnosticate cu o tulburare de convulsii sau care sunt în insuficiență cardiacă nu trebuie administrate ciproheptadinei.

Depozitarea ciproheptadinei

Această formă de tabletă a acestui medicament trebuie depozitată la temperatura camerei și departe de lumină. Flacoanele speciale de pilule sunt adesea folosite dacă primiți acest medicament din medicul veterinar al pisicii dvs. Cippheptadina trebuie păstrată în aceste flacoane sau ambalajul original de la producător pentru a se asigura că stabilitatea produsului nu este afectată negativ. Formele de sirop pot fi refrigerate, dar ele pot rămâne adesea la temperatura camerei.

Dacă bănuiți că pisica voastră este bolnavă, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebările legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat pisica dvs., cunosc istoricul sănătății și pot face cele mai bune recomandări pentru ei.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cyproheptadina pentru pisici