Cerenia pentru pisici: cum funcționează, efecte secundare și multe altele

Cerenia pentru injectarea pisicilor

Ce este Cerenia?

Cerenia este numele de marcă pentru un medicament numit Maropitant sau pentru a-și folosi numele complet, citrat maropitant. Maropitantul este un antagonist receptor neurokinin-1 (NK1), dezvoltat de Zoetis (fostul Pfizer) special pentru tratamentul bolii și vărsăturilor de mișcare la câini.

A fost aprobat de FDA în Statele Unite în 2007 pentru utilizarea la câini, apoi în 2012 pentru pisici. Cerenia este acum utilizată pe scară largă pentru pisicile din clinicile veterinare din întreaga lume.

Cum funcționează Cerenia

Utilizarea primară a Cereniei pentru pisici este ca un anti-emetic I.E. Pentru a opri greața și vărsăturile. Funcționează prin intervenția cu procesul de vărsare din creier.

Vărsăturile sunt în mod normal determinate atunci când impulsurile din zona de declanșare chimioreceptoare (CRTZ) din creier sunt trimiși la centrul de vărsături într-o altă parte a creierului cunoscut sub numele de Medulla.

Cerenia suprimă aceste impulsuri, astfel încât vărsăturile nu mai sunt solicitate.

Mai precis, Cerenia este Un antagonist al receptorului neurokinin-1 (NK1) acea Opreste substanța P de la legarea la receptorii NK1. Receptorii NK1 sunt implicați intim în inițierea vărsăturilor. Precum și în zona de declanșare chimoreceptoare (CRTZ) și centrul de vărsături din creier, se găsesc în nervul vagi (aproape de tractul digestiv).

Substanța p este neurotransmițătorul cheie implicat în vărsături și se găsește în toate cele trei locații. Cerenia are o structură similară cu substanța P, permițându-i să se lege la receptorii NK1 în același mod ca și substanța P, dar fără a provoca aceeași stimulare.

Este omnipitaia acțiunii Cereniei - la trei locuri diferite de la tractul digestiv la creier - ceea ce îl face atât de eficient ca un antimetic.

Utilizări ale Cereniei pentru pisici

Iată câteva dintre cele mai populare utilizări ale Cereniei pentru pisici:

  • Cerenia este folosită în primul rând pentru a controla greața și vărsăturile la pisici, inclusiv rau de miscare.
  • O utilizare specifică pe termen lung este de a preveni vărsături la pisici cu insuficiență renală.
  • Veterinarii folosesc adesea Cerenia pentru a trata episoade de vărsare acută.
  • Cerenia poate fi de asemenea folosită ca a o formă ușoară de ameliorare a durerii. Se utilizează uneori în intervenția chirurgicală, reducând durerea simțită în timpul manipulării organelor interne în timpul procedurilor cum ar fi spargerea și, prin urmare, Reducerea cantității de agent anestezic general necesar (acest lucru este cunoscut ca un "efect de economisire anestezic").
  • În cele din urmă, Cerenia a fost găsită pentru a ajuta la Împiedicați mâncarea în pisici cu non-puric, indusă nealimentară Dermatita de hipersensibilitate.

Cum se administrează?

Cerenia Injecții pentru pisici

Cerenia se administrează de obicei pisicilor din forma injectabilă a unei doze de 1 mg / kg greutate corporală (1 ml / 10 kg greutate corporală) ca o injecție administrată subcutanat, dar poate fi administrată și ca o injecție intravenoasă. Administrarea medicamentului poate continua o dată pe zi timp de până la cinci zile.

Cerenia Tablete pentru pisici

Tabletele Cerenia sunt, de asemenea, disponibile, formulate pentru utilizare orală la câini. Deși tabletele Cereniei nu sunt licențiate pentru a fi acordate pisicilor, unele texte DVM recomandă ca acest lucru să fie posibil pentru anumite cazuri selectate. Cerenia trebuie administrată numai pisicilor în acest mod atunci când este recomandată de Chirurgul Veterinar Consulting.

Efectele secundare ale Cereniei pentru pisici

Reacția adversă principală este durerea și / sau vocalizarea care este raportată în aproximativ una din trei pisici, când se injectează cerenia. Acest lucru poate dura până la câteva minute, dar trece fără a fi nevoie de tratament. Dacă Cerenia injectabilă este refrigerată înainte de administrarea injectării, această reacție de durere poate fi redusă în comparație cu administrarea la temperatura camerei.

Există câteva alte efecte secundare frecvente.

Sursele de informații despre produs menționează faptul că se administrează efecte secundare mai rare după soluția injectabilă includ febră / pirexie, deshidratare, letargie, anorexie, hematurie, hipersalivare (drooling) și umflarea locului de injecție, dar fiecare dintre acestea se întâmplă numai în mai puțin de 1-2% din Cazuri.

Ca și în cazul tuturor produselor, este posibilă și o reacție alergică neașteptată.

Unii proprietari pot prezenta reacții alergice ale pielii în sine datorită expunerii topice la medicament după manipularea comprimatelor, probabil asociate cu sensibilizarea pielii, așa că este sfătuit că oamenii ar trebui să-și spele mâinile după administrarea de comprimate la animalele de companie.

Interacțiuni de droguri

Cerenia este un medicament legat de proteine, iar utilizarea sa în același timp cu alte medicamente legate de proteine ​​nu a fost studiată. Astfel de medicamente includ AINS, medicamente cardiace și anticonvulsivante. Din acest motiv, pisicile care sunt date astfel de medicamente trebuie să fie monitorizate în mod deosebit îndeaproape.

Factori de risc

Utilizarea cereniei nu a fost studiată la pisicile însărcinate sau care alăptează și nu trebuie utilizat în pisoi sub șaisprezece săptămâni de vârstă.

Cerenia trebuie utilizată numai în situații specifice, adecvate, cu o atenție deosebită la informațiile de prescriere. Utilizarea în condiții de siguranță a Cereniei nu a fost evaluată în cazurile de vărsături în cazul în care cauza de bază este obstrucția gastro-intestinală sau ingerarea toxinelor.

Veterinarienii pot fi preocupați de riscul ca medicamentul să poată masca semnele clinice, creând o iluzie că un astfel de pacient se recuperează, deoarece semnul cheie al vărsăturii a fost suprimat, când, de fapt, există încă o problemă în curs de desfășurare.

Cerenia trebuie utilizată cu grijă la pisicile care suferă de disfuncție hepatică (boală hepatică), deoarece medicamentul este metabolizat de ficat. Veterinările pot recomanda o reducere a dozei cu 25-50% pentru acești pacienți.

Concluzie / Rezumat

Cerenia (Maropitant) este o adăugare utilă a farmaciei veterinare pentru prevenirea vărsăturilor acute sau pentru a ajuta pisicile care se simt grea sau suferă de vărsături din cauza anumitor cauze. Este un medicament foarte puternic, care este foarte sigur, dar trebuie folosit în situațiile corecte.

întrebări frecvente

Cerenia va opri pisica mea de la vărsături?

Cerenia este un medicament anti-emetic. Acesta trebuie să fie prescris de un profesionist veterinar, mai degrabă decât de un medicament care să fie selectat de proprietarii de animale de companie. Medicamentul nu este potrivit pentru fiecare caz de vărsături la pisici, astfel încât alegerea produsului ca modalitate de tratare a oricărui caz individual este întotdeauna o decizie pentru medicul veterinar care tratează un animal particular.

Cerenia va ajuta o pisică care suferă de pierderea în greutate?

Există multe cauze posibile de pierdere în greutate și, în timp ce Cerenia poate ajuta unele pisici care pierd în greutate parțial cauzate de vărsături repetate, este posibil să nu fie adecvate pentru alte cazuri. Acesta este motivul pentru care Cerenia trebuie administrată numai atunci când este recomandată de un medic veterinar.

Cerenia este în siguranță pentru pisici?

Cerenia este un produs sigur, singura problemă comună fiind reacția durerii tranzitorii care se poate întâmpla atunci când se administrează injecția.

Atunci când pisicile au fost administrate de până la cinci ori dozele de dozare recomandate zilnic timp de cincisprezece zile consecutive, nu au existat efecte adverse discernebile fie clinic (animalele păreau bine), nici în teste de laborator (folosind probe de sânge și urină).

Cât durează ca Cerenia să intre în vigoare?

Medicamentul lucrează rapid, ajungând la efect complet în 30 de minute până la două ore.

Dacă mi-e dor de o doză?

Ca produs o dată pe zi, dacă este ratată o doză, doza normală ar trebui să primească pur și simplu în ziua obișnuită în perioada normală. Nu este nevoie să dați o doză mai mare.

Cerenia face pisicile somnoroase?

Somnolența este un efect secundar rar. Mai puțin de unul din cincizeci de pisici poate întâmpina unele letargie, somnolență sau pierderea apetitului.

Unde poți cumpăra Cerenia pentru pisici?

Cerenia este un medicament numai cu prescripție medicală, ceea ce înseamnă că poate fi obținut numai prin intermediul veterinarilor, la recomandarea lor pentru un anumit caz.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cerenia pentru pisici: cum funcționează, efecte secundare și multe altele