Folosind fenobarbital pentru a trata pisicile pentru convulsii

Câine și pisică

Fenobarbital este medicamentul care este cel mai frecvent utilizat pentru a trata Convulsii și epilepsii în pisici. Este un medicament de barbituroi care acționează ca un anticonvulsivant. Ca anticonvulsivant, este folosit pentru a preveni recurența Convulsii. Fenobarbital acționează prin scăderea activității în celulele creierului (neuroni) care determină convulsii să aibă loc.

Deoarece este un barbituric, fenobarbitalul este un medicament controlat și poate fi obținut numai cu o rețetă din partea animalului de companie medic veterinar. Cu toate acestea, fenobarbitalul este disponibil și este relativ ieftin.

Dozajul fenobarbital

Este, de asemenea, relativ ușor să măsurați nivelul fenobarbitalului în sângele pisicii dvs., ceea ce face posibilă faptul că animalul dvs. de companie primește doza corespunzătoare de fenobarbital. Phenobarbital Nivelurile sanguine ar trebui monitorizate periodic pentru a se asigura că PET dvs. primește doza corectă.

Când pisica dvs. a început pentru prima dată pe fenobarbital, puteți observa că animalul dvs. de companie este necoordonat, instabil pe picioarele sale sau acționează ca și cum ar fi un pic intoxicat. Acesta este un efect temporar și, de obicei, rezolvă ca pisica dvs. se adaptează la doza fenobarbitală. Dacă efectele sunt drastice, medicul veterinar vă poate cere să micșorați doza cel puțin temporar.

De asemenea, este foarte important să nu pierdeți niciodată o doză. Lipsește o doză poate provoca animalul dvs. de companie au un sechestru. Încercați foarte greu să păstrați un program regulat. Dacă uitați, dați dozei cât mai curând posibil. Dacă este aproape timpul pentru următoarea doză, săriți doza pierdută și continuați cu programul regulat. Nu oferiți animalelor de companie două doze imediat.

Efecte secundare potențiale

Fenobarbital, ca toate medicamentele, pot avea unele efecte secundare. Cu toate acestea, fenobarbitalul este, în general, un medicament rezonabil sigur. Dozele mai mari sunt mai susceptibile de a produce efecte secundare grave decât dozele mai mici. Efectele secundare potențiale sunt coordonarea, sedarea, letargia sau neliniștea. Aceste efecte secundare sunt, de obicei, temporare și se rezolvă în câteva săptămâni de pornire fenobarbital.

Semnele de durată mai lungi includ o creștere a setei, o creștere a volumului de urină și o creștere a apetitului. Pisicile care primesc fenobarbital ar trebui să aibă greutatea lor monitorizată și ar trebui alimentați pentru a evita o creștere a greutății care duce la obezitate.

Un efect secundar mai puțin frecvent dar mai grav al fenobarbitalului este boala hepatică. Pisicile care primesc fenobarbital trebuie să aibă sângele monitorizat periodic pentru semne de boală hepatică. Semnele pe care le puteți vedea acasă cu boala hepatică includ vărsături, diaree, lipsa apetitului și / sau Icterus (colorarea galbenă a gingiilor și a pielii). Dacă observați aceste semne în animalul dvs., contactați imediat medicul veterinar.

Tapering fenobarbital

Dacă pisica dvs. primește fenobarbital, este important să nu retrageți brusc medicamentul. Retragerea bruscă poate provoca un episod serios de convulsii cunoscut sub numele de Status epilepticus. În esență, statutul epilepticus este o confiscare care nu se termină. Este o situație care amenință viața care necesită o îngrijire veterinară imediată pentru a vă salva viața animalelor de companie. Dacă trebuie întrerupeți fenobarbitalul, acesta trebuie retras încet prin scăderea treptată a dozei pe o perioadă de luni.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Sarah Moore, Sarah. Convulsii și epilepsii în pisiciMedicina veterinară: cercetare și rapoarte, 2014, P. 41. Informa Britanie Limited, DOI: 10.2147 / VMRR.S62077

  2. Muñana, Karen R. ActualizațiClinici veterinare din America de Nord: Practica animalelor mici, vol 43, nu. 5, 2013, pp. 1127-1147. Elsevier BV, DOI: 10.1016 / J.CVSM.2013.04.008

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Folosind fenobarbital pentru a trata pisicile pentru convulsii