Glaucom în pisici

Cute American Shorthair Cat dungi luând un pui de somn acasă

Glaucomul este o boală oculară care afectează pisicile, precum și oamenii. Aceasta determină o creștere dureroasă a presiunii în interiorul ochiului și poate duce la orbire.

Ce este glaucomul în pisici?

Glaucomul este un termen folosit pentru a descrie un grup de tulburări oculare caracterizate prin presiune intraoculară crescută sau IOP. Este o condiție progresivă, adică de obicei se agravează în timp.

Ochiul conține un fluid numit umorul apos. Acest fluid este produs într-o parte a ochiului numit corpul ciliar și drenat printr-o structură numită unghiul iridocorneal. Dacă umorul apos nu este în măsură să se scurgă corect, lichidul de susținere și presiunea se construiește în ochi. O creștere constantă a IOP poate duce la daune grave în ochi.

Semne de glaucom în pisici

  • Durere oculară
  • Nor de cornee
  • Descărcarea ochilor apoasă
  • Cruciş
  • Elev dilatat
  • Umflate / lărgite de ochi oculare
  • Pawing la ochi sau față
  • Modificări de comportament (datorită pierderilor de viziune - pot fi subtile la început)
  • Letargie și / sau pierderea apetitului din cauza durerii
  • Clumsiness (din cauza pierderii vederii)
  • Orbire

Cauzele glaucomului la pisici

Glaucomul este clasificat ca primar sau secundar. Glaucomul secundar este cea mai comună formă de glaucom văzut în pisici - glaucomul primar este rar în pisici.

Glaucomul primar

Glaucomul primar este o condiție ereditară. Deși rare, pisicile se pot naște cu o anomalie anatomică care afectează drenajul umorului apos într-unul sau ambii ochi. Birmania și siamez Pisicile par să aibă o predispoziție genetică la boală.

Glaucom secundar

Glaucomul secundar apare ca urmare a unei alte afecțiuni și apare, de obicei, într-un singur ochi. Cauzele comune pentru glaucomul secundar includ următoarele:

  • Uveită (inflamație în interiorul ochiului)
  • Luxarea lentilelor anterioare (deplasarea întregului obiectiv blochează)
  • Traume de ochi
  • Sângerare în ochi
  • Cataracta avansată
  • Tumora sau similară sau creștere în interiorul ochiului

Diagnosticarea glaucomului la pisici

Este important să vă aduceți pisica către medicul veterinar dacă observați anomalii oculare sau oricare alta semne de boală. Problemele cu ochiul pot merge rapid de la rău la rău, deci nu ar trebui să așteptați să vedeți dacă pisica vă îmbunătățește. Tulburările oculare pot avea mai multe semne, astfel încât sunt necesare teste specifice ale ochilor pentru a diagnostica glaucomul la pisici.

Veterinarul dvs. va începe prin discutarea istoriei pisicii dvs. și a efectuării unui examen fizic. Când examinați ochii, VET-ul dvs. poate folosi o lentilă specială pentru a privi structurile din ochi pentru dovezi ale glaucomului. Dacă este suspectat glaucom, veterinarul dvs. va dori să verifice IOP. Acest lucru se face printr-un proces numit Tonometrie. Un tonomometru arată adesea ca o contragere asemănătoare stiloului. Se pune chiar pe suprafața ochiului și se măsoară presiunea din interiorul ochiului. Dacă IOP este în mod constant ridicat și sunt prezente alte semne de glaucom, atunci VET va diagnostica probabil glaucomul în pisica ta.

În unele cazuri, medicul veterinar vă poate face referire la un oftalmolog veterinar pentru consultare. Acești experți în ochi au cunoștințe avansate și echipamente specializate care le permit să diagnostheze rapid glaucomul pisicii și să recomande tratamente cele mai eficiente.

Tratament pentru glaucom în pisici

Nu există nici o modalitate de a inversa daunele oculare realizate de glaucom, astfel încât detectarea timpurie este cea mai bună modalitate de a păstra viziunea și de a preveni durerea extremă.

Tratamentul inițial pentru glaucom implică, în general, utilizarea picăturilor de ochi pentru a reduce presiunea intraoculară și a inflamației. Medicamente cum ar fi munca dorzolamidă și timolol pentru a reduce presiunea în ochi. Steroizii pot fi utilizați pentru a reduce inflamația. Glaucomul poate fi dificil de gestionat, așa că așteptați să vedeți veterinarul dvs. pentru urmărirea vizitelor periodic. VET dvs. va monitoriza modificările ochilor și va ajusta medicamentele după cum este necesar.

Chirurgia poate fi recomandată în cazurile de glaucom severă și cele care nu răspund bine la tratamentul medical. Tratamentul chirurgical implică utilizarea unui laser pentru a corecta drenajul umorului apos.

În cazurile de orbire sau de boală severă, VET dvs. poate recomanda îndepărtarea completă a ochiului.

Cum de a preveni glaucomul în pisici

Nu există o modalitate absolută de a preveni apariția glaucomului la pisici. Deoarece glaucomul primar este ereditar, este important să nu creați pisici cu glaucom primar. Glaucomul secundar poate fi prevenit dacă este detectată o stare de ochi înainte de a provoca glaucom. De-aceea Examinări veterinare de rutină (în fiecare an sau mai mult) sunt atât de importante. Veterinarul dvs. poate fi capabil să detecteze schimbările oculare înainte ca glaucomul să înceapă sau în cele mai vechi etape.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Glaucom în pisici