Clavamox pentru pisici: tot ce trebuie să știți

ClavaMOX pentru CATS

ClavaMOX este un antibiotic antimicrobian comun prescris pentru o varietate de infecții bacteriene la pisici și câini. Numele ClavaMox este un nume de marcă pentru amoxicilina generică amoxicilină / Clavulanat potasiu sau amoxicilină / acid clavulanic.

În acest articol vom vorbi despre ceea ce este ClavaMox, ce face și alte informații utile despre dozare și siguranță.

Ce este clavamox?

ClavaMox este ceea ce se numește antibiotic cu penicilină potențată. Din cauza adăugării de clavulanat, poate avea o gamă mai largă de efecte în comparație cu amoxicilina veche simplă și poate inhiba ceva numit beta-lactamază, pe care unele bacterii le pot produce pentru a rezista unor antibiotice.

ClavaMOX este utilizat în mod obișnuit pentru infecțiile tractului urinar, a infecțiilor cutanate și a diferitelor infecții ale țesuturilor moi, cum ar fi rănile de mușcătură. Veterinarii folosesc pe scară largă clavamox pentru infecțiile respiratorii. Deoarece există multe tipuri diferite de antibiotice acolo, un medic veterinar va decide care dintre ele este cel mai potrivit pentru a fi folosit pentru un anumit pacient.

Ce face clavamox pentru pisici?

Ce face clavamox pentru pisici

Clavamox ucide bacteriile asociate cu infecții cum ar fi infecțiile respiratorii superioare, infecțiile tractului urinar și infecțiile cu țesuturi moi asociate cu răni musculare și alte răniri.

Ca un antibiotic bactericid, rolul clavamoxului este de a ucide bacteriile care sunt susceptibile la aceasta. În pisicile Kitty, este cel mai des folosit pentru infecțiile respiratorii superioare, infecții ale tractului urinar și infecții ale țesutului moale care complică o rană de mușcătură sau rănire.

ClavaMOX lucrează prin legarea directă la anumite enzime situate în membrana celulară a bacteriilor susceptibile, inhibând dezvoltarea peretelui celular și făcând bacteriile instabile, ucigându-le astfel.

Este foarte important să rețineți că ClavaMOX nu este eficient împotriva infecțiilor virale, o cauză comună a condițiilor respiratorii superioare la pisici. Prin urmare, este întotdeauna important ca un veterinar să decidă dacă este justificată utilizarea unui antibiotic.

Efectele secundare ale clavamoxului pentru pisici

Din fericire, efectele secundare ale clavamoxului la pisici sunt de obicei ușoare și auto-limitative. Cele mai frecvente văzute este supărat digestiv sub formă de apetit scăzut, vărsături și / sau diaree.

Ca un antibiotic cu spectru larg, ClavaMox poate afecta și modifica bacteriile normale și benefice care trăiesc în intestin, ceea ce este adesea cauza diareei dacă apare.

În multe cazuri, asigurarea lui ClavaMOX este dată în strânsă asociere cu o masă poate ajuta la compensarea stomacului supărat. Dacă acest lucru încă apare, întreruperea clavamoxului duce adesea la rezolvarea efectelor secundare, dar ar trebui făcută întotdeauna sub consilierea unui Vet, mai ales dacă ClavaMox este utilizat pentru a trata o infecție.

Dacă se dezvoltă o diaree ușoară, utilizarea unui probiotic la discreția VET este uneori utilă. În caz contrar, pot fi necesare efecte secundare ușoare dacă o infecție mai gravă este tratată cu succes.

Cu toate acestea, dacă pisicile tale nu mai mănâncă, este foarte important să-ți spui medicului veterinar, deoarece unele pisici pot dezvolta o condiție hepatică foarte gravă de la inappetenii prelungite.

Este extrem de rar, dar este posibil să se vadă reacții alergice la clavamox, inclusiv stupi, erupții cutanate, febră și anomalii rezultate în numărul de celule roșii și albe din sânge. Pentru pisica rară, acest lucru poate apărea, orice doză ar putea induce aceste efecte și aceste efecte nu sunt dependente de doză. Cu alte cuvinte, dacă Palul dvs. de blană funcționează bine cu o doză prescrisă și o doză suplimentară este dată accidental, nu există un risc mai mare pentru una dintre aceste reacții alergice să apară.

Clavamox pentru doza de pisici

Dozajul publicat pentru pisici este de 62.5 mg per pisică la fiecare 12 ore. Cu toate acestea, este important să rețineți că doza poate diferi în funcție de tipul de infecție tratată, precum și de dimensiunea unei pisici sau greutatea corporală.

Anumite pisoi care sunt fie foarte mici, cum ar fi pisoi tineri, fie pisoi foarte mari care suferă de obezitate pot fi prescrise o doză diferită la discreția veterinarului.

Forme de dozare de clavamox pentru pisici

Forme de dozare de clavamox pentru pisici

Există câteva forme diferite de clavamox pentru pisici. Dvs. sau medicul veterinar veți alege între un lichid de suspensie orală sau formă de tabletă.

Clavamox vine atât în ​​formă de lichid de suspensie orală, cât și o formă de tabletă. Medicul veterinar poate avea o preferință a ce formă de utilizat sau poate lăsa forma de dozare până la dvs., în funcție de care va fi mai ușor de administrat.

Dacă pisicile tale va lua o pastilă amestecată cu sau ascunsă în mâncare sau un tratament, acest lucru este adesea mai ușor și implică cea mai mică cantitate de luptă. Cu toate acestea, dacă prietenul tău blând este tipul care va mânca totul în castron, dar în tabletă și lasă-o în partea de jos, poate că trebuie să ia în considerare lichid dacă nu sunteți adept la administrarea unei pilule direct în gura pisicii dvs. pentru a înghiți aceasta.

Există ambele forme masticabile și non-masticabile ale tabletei. Unele pisici pot lua forma masticabilă ca un tratament sau ascunse în alimente, făcând dozarea mult mai ușoară. Cu toate acestea, deoarece unele pisici pot fi cu siguranță foarte pretențioase despre ceea ce mănâncă, puteți găsi că trebuie să administrați comprimatul masticabil direct sau să luați în considerare forma lichidă.

Tabletele vin în mod obișnuit în ambalaje cu blistere sigilate pentru a le proteja, deoarece porțiunea de acid clavulanic este considerată mai susceptibilă la umiditate. Din acest motiv, este important să nu deschideți blisterul până când sunteți gata să dați medicamente. În același sens, este recomandat de obicei să nu împărțiți comprimatele clavamox, deoarece jumătatea a doua tabletă va merge apoi neutilizată timp de multe ore.

Forma lichidă trebuie în mod obișnuit să fie refrigerată. Este adesea reconstituit cu apă la practica veterinarului când îl primiți. Dacă medicul veterinar prevede două cutii, acestea ar trebui să vă ofere instrucțiuni despre cum să amestecați a doua sticlă. Instrucțiunile de făcut acest lucru sunt, de asemenea, imprimate de obicei pe partea laterală a casetei. Deoarece clavampoxul lichid ar trebui să fie aruncat după 10 zile, este important să nu amestecați o nouă sticlă până când nu sunteți gata să o utilizați.

Dacă o sticlă reconstituită din Clavamox a fost așezată la temperatura camerei, ar putea fi necesar să fie aruncată în funcție de cât timp a fost afară, de obicei după câteva ore. Dar este întotdeauna cel mai bine să dați clinicii dvs. veterinar un apel înainte de a le arunca.

Clavamox vs. Augmentin

Clavamox pentru pisici

Unele medicamente intenționate de om conțin același antibiotic găsit în clavamox, dar doza de augmentină este diferită.

Medicamentele generice sunt un părinți alternativ alternativ alternativ popular și uneori mai puțin costisitor. Amoxicilina / Clavulanata are un alt brand distribuit oamenilor, numit augmentin.

Dar, în timp ce ele conțin același antibiotic, este foarte important să înțelegem că formele de dozare ale Augmentin și Clavamox sunt foarte diferite, care uneori confuză pentru părinții de companie.

Preparatele veterinare ale amoxicilinei / clavulanatei, cum ar fi ClavaMOX, au doze exprimate ca total de componente amoxicilină și clavulanat, în timp ce cu augmentină și forme umane generice, doza este exprimată numai ca dozare amoxicilină. Prin urmare, 125 mg de augmentină nu este același lucru ca 125 mg de clavamox.

Pentru pisici, comprimatele Augmentin pot fi nepractice, deoarece cel mai mic comprimat de dozare disponibil este dublu doza recomandată pentru majoritatea pisicilor (I.E. 62.5 mg comprimate de augmentină nu există). Din aceste motive, medicul veterinar poate insista să prescrie o pregătire veterinară ca Clavamox pentru prietenul tău felin.

Concluzând gânduri despre clavamox

ClavaMox este cu adevărat una dintre antibioticele "cele mai grele" pe care le avem la dispoziție în medicina veterinară și una dintre cele mai răspândite pentru pisici. 

Cu toate acestea, este foarte important să vă asigurați că este utilizat numai atunci când sunt distribuite sau prescrise de un medic veterinar și că toate instrucțiunile de prescriere sunt respectate.

Utilizarea fără discriminare a oricărui antibiotic poate duce la populații bacteriene rezistente, ceea ce face ca tratarea infecțiilor să fie mai dificilă. Întotdeauna asigurați-vă că dați un antibiotic prescris de veterinarul dvs. pentru numărul complet de zile indicate, chiar dacă Kitty arată că se simte mai bine. 

întrebări frecvente

Ce este folosit Clavamox pentru pisici?

ClavaMox este un antibiotic folosit pentru a ucide bacteriile sensibile. Este adesea prescrisă de medic veterinari bazați pe tipurile de populații bacteriene cel mai probabil să fie prezente în zona afectată a corpului. Cu toate acestea, în unele cazuri, VET-ul dvs. poate dori să obțină un eșantion din zona de cultură (cum ar fi o probă sterilă de urină sau o tampon steril dintr-o zonă infectată de țesut) pentru a determina exact ce antibiotic bacteriile care cauzează infecția sunt susceptibile.

Cât durează ClavaMox la locul de muncă în pisici?

Pentru majoritatea infecțiilor bacteriene susceptibile, veți vedea de obicei o îmbunătățire vizibilă în termen de 2-3 zile de la utilizare. Rezoluția completă pentru o infecție depinde foarte mult de locația și severitatea. Acesta este motivul pentru care este întotdeauna important să urmați instrucțiunile prescrise și să terminați toate antibiotice, chiar dacă pisicile dvs. arată mult mai bine.

Dacă nu simțiți că semnele de boală ale pisicilor sunt îmbunătățite de la 3 zile de utilizare a oricărui antibiotic, este întotdeauna o idee bună să vă dați un apel veterinar și să le spuneți. Este posibil ca VET dvs. să facă recomandări suplimentare.

Cum îi dai lui ClavaMox o pisică?

ClavaMox vine în trei forme: o tabletă masticabilă, o tabletă non-masticabilă și o suspensie orală lichidă. Tu și veterinarul tău ar trebui să decidă împreună care formă poate fi cea mai bună pentru prietenul tău blană. 

Dacă credeți că pisicile dvs. pot mânca comprimatul (dacă este masticabil) sau ascunzându-l în conserve sau mâncăruri moi sau cu un tratat ca un buzunar pentru pilule, acesta este cel mai puțin stresant mod de ao da tuturor. Cu toate acestea, unele pisici pot mânca în jurul ei sau scuipă tableta afară.

Singurul alt mod de a da o tabletă este direct în gura lui Kitty. Folosirea unui instrument numit "Popper Popper" sau "pistol de pilon" poate face această metodă rapidă și ușoară, dar necesită încă un anumit nivel de calificare și învățare cum să o facă în mod corespunzător și în siguranță. Dacă nu sunteți familiarizat cu administrarea directă a unei pilule într-o pisică, având veterinarul sau un membru al personalului veterinar furnizați o demonstrație poate fi cea mai bună modalitate de a învăța cum.

Multe medicamente nu au fost intenționate să fie zdrobite sau amestecate cu apă, deci înainte de a face acest lucru la orice medicament pentru a ajuta la administrare, asigurați-vă că vă adresați medicului veterinar dacă acest lucru este în regulă.

Forma lichidă a clavamoxului poate fi uneori o alternativă bună pentru pisicile în care pilulele nu funcționează bine, precum și pentru pisici și pisoi foarte mici. Lichidul este administrat direct într-o gură de pisică utilizând o seringă de dozare orală furnizată de VET dvs. 

Lichidul are totuși tind să fie Messier, și puteți constata că pisicile dvs. fie scuipă unul după aceea, fie poate fi mai predispus la somn. Amestecarea lichidului cu alimente este mai puțin probabil să fie o modalitate eficientă de administrare a acestuia.

Ce infecții tratează clavamoxul?

ClavaMox atinge concentrații eficiente în multe părți ale corpului, făcându-l un antibiotic versatil pentru multe tipuri de infecții. 

Cele mai frecvente tipuri de infecții Clavamox sunt utilizate pentru pisici includ infecții respiratorii în plămâni, infecții ale tractului urinar și infecții ale pielii și țesuturilor moi, în special atunci când sunt implicate rănile.

Tipul potrivit de antibiotic folosit pentru o boală ar trebui să fie întotdeauna până la discreția medicului veterinar al pisicii dvs. Clavamox nu este adecvat în toate cazurile. De asemenea, este important să vă amintiți că ClavaMox este doar eficient împotriva bacteriilor și nu împotriva infecțiilor virale sau fungice. În unele cazuri, VET dvs. poate dori să colecteze un eșantion din zona afectată pentru cultură pentru a verifica ce antibiotic va fi cel mai eficient.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Clavamox pentru pisici: tot ce trebuie să știți