Amoxicilină pentru pisici: dozare, siguranță și efecte secundare

Amoxicilina pentru pisici

Amoxicilina este un antibiotic comun prescris atât pentru pisici, cât și pentru ca câinii să abordeze o varietate de infecții bacteriene. Amoxicilina are numeroase nume de marcă, precum și forme generice.

În acest articol, veți afla ce este Amoxicilina, tipurile de infecții pe care le pot fi utilizate pentru pisici, efecte secundare potențiale și alte informații utile și întrebări frecvente.

Ce este amoxicilina?

Amoxicilina este un antibiotic numit aminopenicilină. Ca antibiotic bactericid, are capacitatea de a ucide anumite tulpini de bacterii care cauzează infecții.

Amoxicilina poate fi utilizată pentru infecțiile tractului respirator, a tractului urinar și a vezicii urinare, a unor infecții gastrointestinale și a infecțiilor cu pielea și țesuturile moi. Deoarece există multe antibiotice acolo, un medic veterinar ar trebui să fie întotdeauna responsabil pentru a decide care dintre ele este cel mai bine de utilizat pentru un anumit pacient.

Deoarece amoxicilina-Clavulanat, cunoscută în mod obișnuit ca marca Clavamox, are un spectru mai larg de acțiune împotriva unor bacterii, este mai frecvent utilizat decât amoxicilina obișnuită, în special pentru pisici.

Ce face amoxicilina pentru pisici?

Utilizarea amoxicilinei pentru pisici

Ca antibiotic bactericid, amoxicilina lucrează pentru a ucide bacteriile asociate cu infecțiile respiratorii superioare, infecțiile tractului urinar și multe altele.

Ca un antibiotic bactericid, amoxicilina are capacitatea de a ucide anumite tipuri de bacterii care cauzează infecții.

În pisici, acesta poate fi utilizat cel mai adesea pentru infecții respiratorii superioare, infecții ale tractului urinar, infecții cutanate sau infecții rezultate dintr-o rană de mușcătură sau rănire.

Amoxicilina funcționează prin legarea directă a anumitor părți ale membranei celulare a bacteriilor susceptibile, inhibând dezvoltarea peretelui celular și făcând bacteriile instabile, ucigându-le astfel.

Este foarte important să rețineți că amoxicilina nu este eficientă împotriva infecțiilor virale, o cauză comună a condițiilor respiratorii superioare la pisici. Prin urmare, este întotdeauna important ca un veterinar să decidă dacă este justificată utilizarea unui antibiotic.

Efectele secundare ale amoxicilinei pentru pisici

Efectele secundare ale amoxicilinei pentru pisici

Efectele secundare ale amoxicilinei sunt, de obicei, ușoare și rare, implicând supărat gastrointestinal, cum ar fi vărsăturile și diareea.

Efectele secundare ale amoxicilinei la pisici sunt, de obicei, ușoare și rare, dar atunci când acestea apar, cel mai adesea includ supărat digestiv, cum ar fi vărsături, diaree și o scădere a apetitului.

Amoxicilina orală, ca și multe antibiotice cu spectru larg, poate modifica bacteriile normale, benefice în tractul digestiv, care este adesea o cauză de supărare digestivă dacă apare.

Oferind amoxicilină la pisicile dvs. în jurul valorii de o masă poate ajuta la compensarea acestor efecte posibile. Dacă reacțiile adverse ca acestea continuă, este important să vă adresați medicului veterinar pentru mai multe sfaturi.

În timp ce întreruperea unui antibiotic poate ușura efectele secundare, aceasta va lăsa infecția bacteriană originală netratată. Dacă Kitty dvs. se ocupă de o infecție foarte mult, VET-ul dvs. poate recomanda, de exemplu, începerea unui probiotic, spre deosebire de întreruperea unui antibiotic.

Reacțiile alergice severe la amoxicilină sunt extrem de rare, dar pot include erupții cutanate, stupi, febră și modificări ale numărului de celule roșii și albe din sânge. La pisicile rare s-ar putea întâmpla, aceste efecte ar avea loc cu o doză foarte mică. Cu alte cuvinte, dacă pisicile tale se descurcă bine la o doză prescrisă, o doză suplimentară sau o supradoză accidentală nu ar provoca aceste efecte.

Amoxicilina pentru doza de pisici

Dozajul amoxicilinei pentru pisici

Urmați instrucțiunile de dozare furnizate de medicul veterinar. Majoritatea veterinarilor apelează la o doză la fiecare 8-12 ore.

Interesant, doza etichetată pentru pisici pentru amoxicilină necesită o dată pe zi. Cu toate acestea, această doză nu mai este luată în considerare în medicina veterinară pentru a fi eficientă pentru majoritatea infecțiilor.

Majoritatea veterinarilor îl folosesc în afara etichetei la fiecare 8-12 ore, similar cu dozajul marcat pentru câini. Dacă medicul veterinar decide să folosească amoxicilina pentru pisica dvs., el sau ea va decide cu privire la o cantitate și un program de dozare recomandat, care este cel mai potrivit în funcție de tipul de infecție care se adresează.

Amoxicilina vine în mod obișnuit atât în ​​formă de lichid ca o suspensie orală, cât și o formă de tabletă. Medicul veterinar poate avea o preferință a ce formă de utilizat sau poate lăsa forma de dozare până la dvs., în funcție de care va fi mai ușor de administrat.

Dacă pisicile tale va lua o pastilă amestecată cu sau ascunsă în mâncare sau un tratament, acest lucru este adesea mai ușor și implică cea mai mică cantitate de luptă. Cu toate acestea, dacă prietenul tău blând este tipul care va mânca totul în castron, dar în tabletă și lasă-o în partea de jos, poate că trebuie să ia în considerare lichid dacă nu sunteți adept la administrarea unei pilule direct în gura pisicii dvs. pentru a înghiți aceasta.

Forma lichidă trebuie în mod obișnuit să fie refrigerată. Este adesea reconstituit cu apă la practica veterinarului când îl primiți. Dacă medicul veterinar prevede două sticle, acestea ar trebui să vă ofere instrucțiuni despre cum să amestecați a doua sticlă. Deoarece amoxicilina lichidă ar trebui să fie aruncată după 14 zile, este important să nu amestecați o nouă sticlă până când nu sunteți gata să o utilizați.

Concluzie

Amoxicilina este una dintre cele mai vechi, încercări și adevărate antibiotice pe care le avem și, deși au fost dezvoltate clase de antibiotice mai noi, amoxicilina are încă o folosință clinică valoroasă.

Cu toate acestea, este foarte important să vă asigurați că este utilizat numai atunci când sunt distribuite sau prescrise de un medic veterinar și că toate instrucțiunile de prescriere sunt respectate. Utilizarea fără discriminare a oricărui antibiotic poate duce la populații bacteriene rezistente, ceea ce face ca infecțiile să trateze mai dificile.

Întotdeauna asigurați-vă că dați un antibiotic prescris de veterinarul dvs. pentru numărul complet de zile indicate, chiar dacă Kitty arată că se simte mai bine.

întrebări frecvente

Este amoxicilina pisica la fel ca amoxicilina umana?

Amoxicilina vine într-o suspensie lichidă, tabletă și forme de capsule. Cea mai comună formă dată pisicilor este suspensia lichidă sau tabletele, atât în ​​preparate veterinare specifice.

În timp ce amoxicilina umană este de fapt același medicament, formele de dozare disponibile pentru oameni pot fi problematice pentru utilizarea cu pisici. Cea mai mică dozare de tabletă pentru persoanele de 125 mg va fi mult prea mare pentru majoritatea pisicilor. 

Suspensia lichidă generică ar putea fi utilizată, totuși volumul de medicamente în unele preparate disponibile poate fi mult mai mult decât ceea ce este necesar pentru perioada de dozare tipică a pisicii, făcându-le mai puțin practice.

Cât durează amoxicilina la locul de muncă în pisici?

Pentru infecțiile bacteriene susceptibile, veți vedea de obicei o îmbunătățire vizibilă în termen de 2-3 zile de la utilizare. Rezoluția completă pentru o infecție depinde foarte mult de locația și severitatea. Acesta este motivul pentru care este întotdeauna important să urmați instrucțiunile prescrise și să terminați toate antibiotice, chiar dacă pisicile dvs. arată mult mai bine.

Este amoxicilina otrăvitoare pentru pisici?

Amoxicilina nu este otrăvitoare pentru pisici, este foarte sigură la doze prescrise, iar efectele secundare sunt mai puțin frecvente.

Cu toate acestea, dacă o pisică urma să intre și să consume o cantitate de amoxicilină mult mai mare decât o dozare prescrisă de obicei, cum ar fi, o tabletă umană de 500 mg, pot apărea supărat digestiv sever. Schimbări neurologice, cum ar fi o incapacitate de a merge în mod normal (denumită ataxie) au fost raportate la câini, precum și rate ridicate ale cardiacului și schimbări de respirație.

Multe medicamente pot provoca efecte negative semnificative asupra sănătății dacă sunt inaugate doze foarte mari pentru pacient. Deci, în timp ce amoxicilina nu este în sine o toxină, dacă bănuiți că pisicile tale a ingerat o supradoză a propriului amoxicilină sau, eventual, a fost prescrisă pentru dvs. sau un membru al familiei acasă, anunțați întotdeauna medicul veterinar și / sau contactați-vă cu controlul otrăvitorului animalelor Pentru a determina ce măsuri ar putea fi necesare.

Cât de mult amoxicilină dai o pisică?

Pe scurt, ceea ce prescrie medicul veterinar! Amoxicilina are o gamă largă de doze. Doza și frecvența pot varia în funcție de tipul de afecțiune infecțioasă, deci este întotdeauna cel mai bun pentru veterinarul Kitty pentru a determina ceea ce este cel mai potrivit. 

Și amintiți-vă întotdeauna că, chiar dacă pisicile dvs. pare să se simtă mai bine, pentru a termina întotdeauna un curs prescris de antibiotice, deoarece acest lucru ajută la reducerea riscului de dezvoltare a rezistenței bacteriene la antibiotice.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Amoxicilină pentru pisici: dozare, siguranță și efecte secundare