De ce pisicile bate lucrurile? Și ce puteți face despre asta?

De ce pisicile bate lucrurile

Pisicile sunt animale misterioase. O secundă, ei pot fi jucăuși și altul, se pare că nu pot să vă povestească. Ei nu par să te iubească mai mult decât atunci când ești ocupat să faci ceva important și dispar timp de ore pe parcursul zilei. Nimeni nu știe unde ajung, dar sunt garantate să vă întoarcă când ajung foame. Aceste creaturi misterioase au multe modele de comportament ciudat care doar ne ștearcă oamenii, dar există un comportament pe care vă putem ajuta să înțelegeți - tendința lor de a-ți bate lucrurile de pe mese, uneori distrugându-le.

Întoarceți-vă cu Knack-urile

Doar una dintre numeroasele moduri de animale iubite au reușit să-ți distrugă lucrurile, este mai mult decât un pic enervant atunci când pisicile bateau obiecte fragile cum ar fi bucătărie și vase. Chiar și atunci când lucrurile nu se rupe, poate face casa dvs. o mizerie și, dacă nu sunteți dispus să vă acoperiți casa într-un strat de perne, se pare că ați putea să vă așezați cu viață cu pisica-astrof.

Pe o notă serioasă, în timp ce poate fi cea mai mare parte o supărare în acest moment, uneori acest comportament poate fi periculos pentru animalul tău iubit. Dacă sunt singuri acasă cu sticlă spartă, lichidele vărsate pe care nu ar trebui să legeze sau, Dumnezeu să interzică, nimic inflamabil într-o zi fierbinte, ar putea fi destul de periculos și pisica voastră iubită poate chiar să fie rănită, așa că încercând să controleze acest lucru comportamentul este destul de important.

Dar, nu vă faceți griji, este posibil să aveți lucruri frumoase și să vă păstrați în siguranță prietenul preferat de feline. Pentru a ști ce să faceți despre obiceiul îngrijorător al pisicii dvs. de a bate lucrurile peste, în primul rând trebuie să înțelegeți de ce o fac. Există trei motive pentru care se poate întâmpla și depind în mare măsură de vârsta și experiențele pisicii dvs.:

  1. Sunt curioși
  2. Ei se joaca
  3. Vor atenția

Curiozitate

Există un motiv pentru care expresia "curiozitatea ucisă pisica" există și asta se datorează faptului că pisicile sunt în mod inerent curioase creaturi. De la idolii egipteni vechi până la pisici mari de pradă la micul tău tabby, pisicile sunt renumite pentru investigarea cu pricepere a experiențelor noi. Acest lucru este valabil și pentru majoritatea obiectelor din jurul casei dvs., în special atunci când sunt doar un pisoi.

Cand tu introduceți o nouă felină în casa dvs, ei vor investiga totul. Fiecare cameră și fiecare obiect vor fi sub control, iar cel mai bun mod pentru o pisică pentru a investiga un obiect este să bată la ea cu labele lor, care sunt partea cea mai moale și cea mai sensibilă a corpului lor. Acest lucru este valabil mai ales dacă cred că obiectul poate fi pradă. Când bateți la pradă, testează pentru a vedea dacă se vor mișca astfel încât să poată lovi și să o prindă.

Pisicile tinere sunt cel mai probabil să expună acest comportament, deoarece există multe lucruri pe care nu le-au mai văzut înainte. Cine știe ce ar putea fi un șoarece? Pensula dvs. de machiaj, telecomanda TV, tastele dvs. - toate pradă potențial periculoasă pentru a fi tratată.

Pisica de joc

Joc

Un alt comportament pe care părțile tinere sunt mai multe șanse de expunere este pur și simplu jucând cu lucrurile dvs., deși pisicile de orice vârstă iubesc, de asemenea, să joace. S-ar putea să se joace cu pixurile în timp ce se gândesc că sunt pradă, sau pot juca doar pentru că vor să joace.

Făcând obiectul mișcării și apoi punerea este cea mai bună modalitate de a simula vânătoarea și este una dintre cele mai comune modalități pe care pisicile le place să le joace. Dacă sunteți destul de norocoși să fiți proprietarul pisicilor, le veți fi văzut sărind în jurul și urmărind cote mici și se termină de mai multe ori. Acesta este adesea exact ceea ce provoacă prăbușirea puternică în camera următoare - fie ei urmăresc obiectul care a căzut la podea sau a intrat în timp ce au urmărit altceva.

Ambele aceste trăsături, curiozitate și jucăușă sunt motivele cele mai probabile pentru primii de câteva ori că pisicile tale îți bate lucrurile la podea. După timp, totuși, este posibil ca un alt motiv să explice acest comportament și este mai mult datorat reacției dvs., decât propriile lor trăsături.

Atenţie

Imaginați acest lucru - sunteți o pisică și sunteți plictisit. Te plimbi în jurul casei, loviți câteva lucruri aici și acolo, dar ați aflat de mult timp că ceasul omului tău nu este un șoarece. Apoi, pe măsură ce mergeți la ferestrele ... Crash! Ai bătut trei ghiveci de plante la podea. Proprietarul dvs. vine să alerge, te ridică și, deși vocea lor sună pupa, ei stau cu tine, să te alături și, în general, să arate afecțiune față de tine.

Ce ați face data viitoare când sunteți plictisit? Desigur, găsiți altceva pentru a face o mizerie, ceva tare care îi va prinde atenția, ca o vază sau o farfurie. Acesta este ceea ce se întâmplă cu multe pisici care intră în obiceiul de a bate articole de pe suprafețe înalte. Mai degrabă decât să jucați sau să investigheze, ei încep să provoace haos atunci când vor să le acorde o atenție - la fel ca un copil neplăcut ar putea.

Pisicile mai mari care se comportă în mod regulat, de obicei, au această motivație, deoarece sunt mai în vârstă și mai înțelepți, cu mai puțină curiozitate și mai puțin jucători. Această condiționare poate fi cea mai dăunătoare, deoarece acestea caută în mod activ articole care vor face cel mai mare zgomot pentru a vă atrage atenția. Dar nu-ți face griji! Dacă doriți să puteți avea obiecte fragile în casa dvs., există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă recondiționa comportamentul pisicii dvs.

Ce puteți face despre asta?

Poate fi greu să spui exact ce motivul este în spatele comportamentului pisicii tale. Ele pot fi tineri și excitabile, sau pot doar să vrea atenție. Așadar, aici sunt câteva sfaturi generale care pot lucra pentru o varietate de cauze care ar trebui să vă ajute să vă antrenați pisica de a bate lucrurile peste așa încât să rămână în siguranță, iar casa dvs. rămâne curată și ordonată:

  • Îndepărtați tentația

Deși scopul ar putea fi să vă antreneze pisica să nu bată peste lucrurile voastre. O fixare evidentă pe termen scurt ar putea fi conștientă de locul în care plasați lucrurile. Păstrați obiectele fragile la îndemână și plasați obiecte mici în interiorul articolelor mai mari, care pot fi prea grele pentru a bate peste. De exemplu, punerea plantelor în interiorul unui plantator mare, cântărit cu roci, va însemna că pisica dvs. nu poate bate peste plante. Poate că ați putea păstra cheile și alte knack-uri de zi cu zi într-o anumită cutie de ușa din față, care, deși mic, este, de asemenea, cântărită de ceva.

Ei spun că oamenii pot adopta noi obiceiuri în 3 luni și, în mod similar, o pisică care a trecut mult timp fără a bate în mod deliberat lucrurile peste va ieși în curând din obișnuință. Cel puțin, vă va permite să explorați unele dintre celelalte soluții prezentate mai jos.

  • Nu recompensați comportamentul rău

Dacă bănuiți că pisica voastră acționează dintr-o dorință de atenție sau sunteți îngrijorat, ei pot dezvolta această asociere, asigurați-vă că nu veniți când ceva cade la pământ. Acest lucru se poate dovedi mai dificil dacă puteți auzi că este sticlă și vă îngrijorați că ei se pot răni, dar în acest caz ar trebui să le mutați din greșeli și apoi să le lăsați, mai degrabă decât să le acordați atenție. Poate că le puteți închide într-o anumită cameră în timp ce curățați mizeria.

  • Fiți atenți

Deși este important să nu vă acordați atenție ca o recompensă neintenționată pentru comportamentul slab, este de asemenea important să se ia în considerare de ce pisica dvs. este atât de disperată pentru atenția dvs. în primul rând. Sunt blocați acasă toată ziua timp de mai multe ore? Ați fost deosebit de ocupat la locul de muncă în ultima vreme? Urmăriți comportamentul pisicii dvs. și ascultați-le. Dacă comportamentul lor sa schimbat recent, întrebați-vă de ce?"Și încercați să o luați de acolo. Doar asigurați-vă că o faceți într-un mod care consolidează un comportament bun, mai degrabă decât rău.

  • Redirecționați distracția

Dacă pisica sau pisoiul dvs. sunt doar puțin stângaci în timp ce joacă, ia în considerare cumpărarea de jucării specifice concepute pentru instinctele lor de vânătoare. Încurajați-i să se joace cu ei în anumite zone sigure ale casei. Dacă le vedeți că mișcați jucăria în zonele nesigure, mutați-le și jucăria într-o zonă sigură și repetați până când primesc mesajul.

Există o mulțime de jucării de pisici care stimulează dorința lor de a vâna, de asemenea, vă implicați, deci poate că ați putea combina ultimul sfat cu acesta pentru a crea un timp mare, de calitate împreună. Dacă vă asigurați că jucați întotdeauna împreună în aceeași zonă, ei vor învăța că aceasta este locația în care acestea primesc cea mai mare atenție.

Sperăm că unul dintre aceste sfaturi vă va ajuta să vă ajutați pisica dvs. să fie cea mai bună pisică cea mai bună și cea mai sigură. Dar, merită remarcat faptul că chiar și behavioriții sunt încă puțin nesiguri dacă acest comportament poate fi explicat pe deplin prin curiozitate, jucăușă și căutări de atenție, așa că nu fi prea greu pe pisica ta dacă nu funcționează. Poate doriți să discutați cu medicul veterinar pentru mai multe sfaturi.

În legătură cu o postare: Cele mai bune jucării pentru pisici

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce pisicile bate lucrurile? Și ce puteți face despre asta?