Rodent ulcere la pisici

Fabby & White Cat Profile

Trezirea pentru a afla că pisica dvs. are brusc o durere roșie, furioasă pe buzei lor poate părea cu siguranță ca o urgență veterinară. Dacă ceva, nu poate fi confortabil pentru pisica ta, dreapta? Această leziune a buzei poate fi ceva numit un ulcer de rozătoare și, în timp ce nu este o urgență imediată, ei necesită asistență medicală veterinară.

Ce sunt ulceruri de rozătoare în pisici?

Ulcerele de rozătoare, uneori numite ulcere indolente, sunt leziuni severe care apar pe buza superioară a pisicii. Ele sunt, de asemenea, una dintre cele trei maladii care cuprinde ceva numit un complex de granulom eozinofil (EGC). Placile eozinofile și granuloamele eozinofile sunt celelalte două tipuri de leziuni asociate cu EGC.

Ulcerii rozătoarelor pot varia în funcție de mărime, dar marginile ulcerului sunt bine definite. Ele sunt caracterizate de țesut îngroșat cu margini ridicate și depresiuni ulcerate. Ele pot fi pe o buză superioară sau ambele și, în ciuda aspectului lor alarmant, în mod normal nu sunt dureroase.

Numele "ulcerului rozătoare" vine de la o credință veche și incorectă că aceste leziuni au fost cauzate de mușcătura unui a mouse-ul sau șobolanul. Unii profesioniști veterinari au luat pentru a le numi ulcere indolente, astfel încât să nu contribuie la acest mit. De fapt, în lumea patologiei, indolentă înseamnă, de fapt, non-dureroasă și relativ benignă.

Ce cauzează ulcerele rozătoarelor în pisici?

Deși nu este de fapt cauzată de o mușcătură de rozătoare, există mai multe lucruri care pot provoca ulcere de rozătoare. Acestea pot include infecții bacteriene, a Flea sau alergie alimentară, o infecție fungică, tulburări autoimune, Leucemia felină, sau chiar hipersensibilitate la mușcăturile de țânțari. În timp ce nu există nici o dispoziție de rasă pentru ulcerele de rozătoare, ele tind să apară mai des în pisici de sex feminin, care au vârsta de șase ani sau mai tineri.

Cum sunt diagnosticate ulceroasele rozătoarelor în pisicile?

Deoarece ulcerurile de rozătoare au o prezentare foarte distinctă, diagnosticarea lor este destul de simplă.

De multe ori simptomele clinice ale pisicii și rezultatele examenelor fizice sunt suficiente pentru ca veterinarul dvs. să identifice ce se întâmplă. Dacă este nevoie sau dorit un diagnostic mai definitiv, VET dvs. poate lua probe de citologie. Aceste eșantioane pot fi obținute fie cu bandă clară, fie cu ceva numit o aspirație fină de ac (FNA).

Un FNA implică introducerea unui ac în leziune pentru a colecta celule și apoi priviți la acele celule sub microscop. Deși ulcerele de rozătoare nu sunt
În mod normal, dureros, se află într-o locație care nu se preocupă bine la aspirațiile acului. Zona din jurul feței pisicii dvs. poate fi mai sensibilă la un ac de ac și pot fi, de asemenea, incomod cu un ac apropiat de fața lor.

Cum sunt tratate ulcerul rozătoarelor la pisici?

Tratamentul ulcerelor de rozătoare ale pisicii dvs. va depinde de ceea ce este cauza fundamentală. Deoarece o hipersensibilitate la ectoparaziți (care sunt paraziți care trăiesc în afara corpului, cum ar fi puricii și țânțarii), este o cauză comună a acestora, păstrarea pisicii dvs. la curent cu puriciul lor și că bifați medicamentul este o necesitate. Această prevenire ar trebui să fie dată la timp și pe tot parcursul anului pentru a preveni orice întrerupere în acoperire.

Majoritatea proprietarilor de animale de companie cunosc importanța prevenirii puricii în lunile de vară, dar vă poate surprinde să știți că birourile veterinare văd un uptick în infestarea puricii în toamnă. Acest lucru se datorează faptului că, pe măsură ce temperaturile exterioare scade, puricii încearcă să-l împiedice pe o plimbare în interior unde este mai caldă.

Există o varietate de supra-the-contor Flea și Tick Products și nu toți sunt aceiași sau neapărat chiar în siguranță pentru pisicile voastre. Evitați orice cu Pyretrin Deoarece acest lucru este toxic pentru pisici. De asemenea, asigurați-vă că achiziționați un produs care se află în gama de greutate adecvată pentru pisica dvs. VET dvs. poate recomanda ce produse merită banii dvs. și care să evite.

Cealaltă cauză comună a ulcerelor de rozătoare în pisici este o alergie alimentară. La fel ca câinii, pisicile pot fi alergice la anumite proteine ​​animale. Dacă pisica ta are ulcere rozătoare, hrăniți-le Diete de ingrediente limitate disponibile în comerț sau prescripție, dietele hidrolizate pot ajuta la reducerea severității și frecvenței ulcerului.

Dacă pisica dvs. are o flare-up activă, veterinarul dvs. poate dori să le pornească pe un curs de antibiotice. Ei pot, de asemenea, să le pornească pe un curs scurt de steroizi pentru a ajuta la inflamație. Utilizarea pe termen lung a steroizilor în pisici poate fi greu pe organele lor, astfel încât VET dvs. vă va ajuta să găsiți cea mai mică doză eficientă.

Dacă alte procese de boală, cum ar fi leucemia felină, tulburările autoimune sau infecțiile fungice, contribuie la ulcerele de rozătoare ale pisicii dvs., Vet va discuta și opțiunile de tratament pentru cei cu dvs.

Rozătoare sau ulcere indolente, în timp ce înfricoșătoare în aparență, cu adevărat nu sunt dureroase și benigne. Ei nu se vindecă singuri, totuși, dacă bănuiți că pisica voastră are unul, vorbiți cu veterinarul dvs. despre cum să le tratați și să le împiedicați în viitor.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Rodent ulcere la pisici