Probleme oculare în chinchillas

Cute Chinchilla de culoare de catifea maro este așezată în casa lui și privi departe, vedere laterală

Chinchillas au ochi frumoși, întunecați care îi complimentează urechile mari și labele mici. Aceste ochi minunate sunt, de obicei, fără probleme, dar ocazional puteți intra într-o problemă cu ei, care vor garanta o vizită la Exoticul dvs. Vet. Este important să vă familiarizați cu unele dintre cele mai frecvente probleme de ochi Chinchillas poate obține, astfel încât sunteți mai bine pregătiți să observați o problemă cât mai curând posibil.

Tipuri de probleme oculare în chinchillas

  • Ulcere corneene - Uneori ochii lui Chinchilla se zgârie sau iritați de fân, păr, praf, sau chiar după o luptă cu o altă chinchilă. Aceste zgârieturi sau iritații pot provoca un defect pe suprafața limpede a ochiului numit cornee. Acest defect este cunoscut ca un ulcer cornean. Un ulcer este dureros și poate provoca un pic de nor sau roșeață la ochi. Chinchilla ta poate la laba la ochiul rănit, să-și păstreze ochiul închis sau chiar să-l freci pe pământ.
  • Infecții ale ochilor - Dacă ochiul dvs. de chinchilla este iritat din anumite motive sau expuse la cantități excesive de bacterii sau spori fungici, se poate infecta. Infecțiile bacteriene și fungice pot afecta unul sau ambele ochi ale chinchilla și trebuie să fie tratate cu medicamentele antibacteriene sau antifungice adecvate. Chinchilla ta poate avea o pierdere de păr în jurul ochiului, roșeață (conjunctivită), descărcare, umflare și chiar păstrați ochiul închis dacă doare.
  • Dinți îngroșați - Chinchilla dinți nu au tehnic rădăcini, dar partea incisivilor (dinții din față) deasupra gingiei care ar fi în mod normal considerați rădăcini în alte specii pot crește prea mult timp. Dinții cresc în conducta nazală-lacrimală sub ochi și provoacă ochiul de chinchilla să se rupă excesiv. Conducte normale nazale-lacrimale curg prin nas și permit scurgerea din ochi, dar dacă acea conductă este blocată sau înfundată, drenajul excesiv va apărea de la ochi ca o țeavă înfundată.
  • Tumorile - Uneori se vor dezvolta tumorile în spatele ochilor chinchilelor. Aceste tumori pot provoca un ochi la umflături, se umflă și să fie foarte incomod. Uneori radiografiile (razele X) vor afișa o tumoare suspectată pe craniu și veterinarul dvs. poate dori să trimită radiografiile să fie citite de un radiolog pentru ao confirma. Dacă nu se afișează nimic pe o raze X, se poate recomanda IRM dacă veterinarul dvs. încă suspectează o tumoare.

Tratarea problemelor oculare în chinchilla

Majoritatea problemelor oculare vor necesita medicamente speciale ale ochilor, dar poate fi necesar ca operația ocazional să fie efectuată. Tratamentul va varia în funcție de tipul de problemă a ochiului și de severitatea problemei.

Ulcerii corneeni sunt de obicei tratați cu unguente speciale de ochi din veterinarul dvs. Unele dintre aceste unguente sunt antibiotice, iar unele sunt făcute în mod specific pentru a vindeca ulcere. Dacă ulcerul este foarte rău sau nu a vindecat după utilizarea unor medicamente, veterinarul dvs. poate obține unele dintre sângele de chinchilla, centrifugându-l pentru a se separa în diferite părți și a utiliza sericul produs ca picături pentru ochi Pentru a ajuta ulcerul să se vindece. Dacă ulcer încă nu a fost vindecat după toate acestea, poate fi necesară o procedură numită keratotomie rețelei pe ochi pentru a încuraja vindecarea. Această procedură se face sub anestezie și, în principiu, trasează o bord Tic-Tac-Toe pe corneea cu un obiect ascuțit, cum ar fi un ac, pentru a încuraja organismul să vindece o grămadă de pătrate mici în loc de un ulcer mare.

Dacă chinchilla dvs. are o infecție cu ochii, ar putea fi de asemenea folosite unguente de ochi sau picături, dar pot fi necesare alte teste dacă acele medicamente nu funcționează. Acest test este numit o cultură și folosește un tampon de bumbac pentru a strânge resturi de la ochi pentru a vedea ce tip de bacterii sau ciuperci crește acolo. Rezultatele vor permite medicului dvs. veterinar să aleagă tratamentul corect pentru chinchilla.

Dinții și tumorile excesive care afectează ochii vor necesita în mod obișnuit o intervenție chirurgicală pentru a trata problema. Tumorile, din păcate, pot să nu poată fi îndepărtate complet, dar dinții pot fi extrași. Medicamente pentru a trata diferite simptome, inclusiv durerea, presiunea și infecțiile sunt adesea utilizate, de asemenea.

Ce să faceți dacă suspectați o problemă a ochiului

Dacă credeți că ceva este în neregulă cu chinchilla dvs., ar trebui să faceți o întâlnire cu exotica dvs. VET cât mai curând posibil. Chinchillasul nu mai mănâncă și se dezvoltă Ileusul care amenință viața Dacă nu se simt bine sau sunt în durere. Prinderea unei probleme oculare înainte de a provoca alte probleme este importantă pentru bunăstarea generală a chinchilla și sănătatea ochilor.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Probleme oculare în chinchillas