Complexul de granulom eozinofil în pisici

Complexul de granulom eozinofil în Pisici recomandate

Complexul de granulom eozinofil (EGC) în pisici este, bine, complex. În loc să fie o boală în sine, EGC este o colecție de leziuni ale pielii care afectează pisicile. În acest articol, vă vom spune ce trebuie să știți despre complexul de granulom eozinofil la pisici.

Definiții de bază

Înainte de a vorbi despre leziunile EGC, să mergem mai întâi la o anumită terminologie. Un eozinofil este o celulă inflamatorie care luptă împotriva invadatorii străini, cum ar fi paraziți, și poate juca un rol în reacții alergice. Aceste celule sunt pline de granule care conțin substanțe chimice care sunt eliberate pentru a distruge invadatorul.

Un granulom este un grup de celule inflamatorii care formează ca răspuns la inflamație.

Ce cauzează EGC?

Nu există o cauză definitivă a EGC. Cea mai plauzibilă cauză este alergii, prin faptul că leziunile sunt un răspuns exagerat la o alergie, cum ar fi o alergie alimentară sau purici.

Genetica ar putea fi o altă cauză.

Este necunoscut cât de frecvent apare EGC la pisici. Dar leziunile complexului tind să apară mai frecvent la pisicile de sex feminin decât pisicile de sex masculin.

Care sunt simptomele EGC?

Granulom eozinofil în Pisici Exemplu de fotografie

Complexul de granulom eozinofil include o varietate de tipuri de leziuni ale pielii în pisici, inclusiv ulcere, plăci și granuloame. Simptomele sunt variate și depind de tipurile de leziuni implicate.

Trei leziuni compun EGC: ulcere indolente, plăci eozinofile și granuloame eozinofile. Pisicile pot avea una sau o combinație a acestor leziuni, care sunt descrise mai jos.

Ulcerul indolent

Ulcerii indolenți sunt, de asemenea, cunoscuți sub numele de ulcere eozinofilice. Celelalte ulceruri de nume-rozătoare - este un nume greșit. Se formează pe marginea superioară a buzei, de obicei spre partea din față a buzei superioare.

Ulcerele sunt ferme, au margini distincte și sunt portocalii galbene. Ei variază de la a fi mici la destul de mari și deformare. Buza superioară se poate umfla din cauza ulcerului.

Ulcerele indolente pot sângera, dar nu sunt deosebit de dureroase sau mâncărime.

Placă eozinofilă

Placile eozinofile pot fi găsite în mai multe părți ale corpului, cel mai frecvent pe coapsele de burtă și interioară. Alte locații includ zona anală, zona gâtului, pieptul și sub picioarele din față.

Placile sunt groase și foarte mâncărime, provocând o mulțime de disconfort pentru pisici. Au margini distincte și sunt circulare, ridicate și roșii. Pierderea părului este comună în apropierea plăcilor.

Placile pot deveni mari. Pisicile tind să lingă și să muște la plăci, crescând riscul de infecție bacteriană.

Granulom eozinofil

Granuloamele eozinofile sunt, de asemenea, cunoscute sub denumirea de granuloame liniare și granuloame de colagenolitic (colagen-distrug). Ca și plăcile, aceste granuloame pot apărea în multe locuri pe corp, cel mai frecvent pe buza inferioară, bărbia, spatele coapsei și în interiorul gurii. Granuloamele de pe buză sau bărbie dau pisicilor un aspect "pioy".

Granuloamele pot fi găsite și pe picioare, provocând umflarea dureroasă și dificultăți de mers pe jos.

Granuloamele sunt ridicate, galben roz și sunt nodulare sau liniare. Adesea, există caderea părului în zonă. Pielea din jurul granulomului este de obicei îngroșată și poate fi ulcerată.

Aspectul clasic de granulom eozinofil este o leziune liniară care rulează pe coapsă.

Granuloamele sunt ocazional mâncărime.

Cum este diagnosticat EGC?

Granulom eozinofil la pisici Veterinarian

Pentru a ajunge la un diagnostic, medicul veterinar va folosi o probă mică de țesut pentru a exclude alte boli ale pielii, cum ar fi infecțiile bacteriene sau cancerul.

Leziunile EGC seamănă cu cele ale altor boli ale pielii, cum ar fi infecțiile bacteriene sau cancerul de piele. Prin urmare, un medic veterinar ar trebui să excludă aceste alte boli înainte de a confirma diagnosticul EGC.

Citeste mai mult: Mange în pisici: simptome, diagnostic și tratament

Pentru a exclude aceste boli, un medic veterinar va analiza o probă de țesut mic sub microscop. Pentru a obține un eșantion, un medic veterinar va aspira celulele din leziuni ("aspirație fină") sau va lua o mică bucată de țesut printr-o biopsie.

Folosind microscopul, medicul veterinar va căuta eozinofile și alte indicații de inflamație. Ei vor căuta, de asemenea, dovezi microscopice ale ulcerației. Caracteristicile microscopice ale unei leziuni EGC vor ajuta la o distincție de la alte boli ale pielii.

Un medic veterinar va încerca, de asemenea, să determine dacă există o cauză alergică a leziunilor EGC.

Controlul strict al puricii ar ajuta la identificarea unei alergii de purici. Un studiu de eliminare a alimentelor, care implică hrănirea unei diete cu ingredient limitat timp de până la câteva luni, ar identifica o alergie alimentară. O alergie la mediu ar fi identificată folosind injecții sub-piele cu cantități mici de alergeni potențiali, cum ar fi polenul.

Cum se tratează EGC?

Complexul de granulom eozinofil în tratamentul pisicilor

În timp ce unele cazuri de leziuni complexe de granulom eozinofil se rezolvă pe cont propriu, alte pisici vor necesita injecții cu steroizi sau tablete.

În mod ideal, cauza subiacentă a leziunii EGC este identificată și tratată. În cele mai multe cazuri, totuși, nu se poate identifica o cauză fundamentală; În aceste cazuri, tratamentul este simptomatic.

Uneori, leziunile mici sau ușoare ale EGC rezolvă spontan. Majoritatea leziunilor vor avea nevoie de tratament medical.

Steroizii sunt cel mai frecvent tratament pentru EGC la pisici. Ei suprimă sistemul imunitar și pot fi administrate ca injecții cu acțiune lungă sau tablete. Deoarece leziunile EGC se pot repeta pe toată durata de viață a pisicii, tratamentul cu steroizi poate fi necesar intermitent pentru viață.

Steroizii fac o slujbă fantastică de tratare a leziunilor. Cu toate acestea, au coborâșuri. Utilizarea pe termen lung a steroizilor are efecte secundare grave, cum ar fi infecțiile tractului urinar și pielea subțire. Pentru a minimiza aceste efecte secundare, alte medicamente antiinflamatoare, cum ar fi ciclosporina, vor fi administrate în plus față de steroizi (pentru a reduce dozajul de steroizi necesari) sau în loc de steroizi.

Antibioticele sunt date pentru a trata infecțiile bacteriene secundare.

Controlul puricii este adesea o componentă a tratamentului EGC, deoarece mușcăturile de purici pot provoca reacții alergice intense. O alergie a puricilor ar putea agrava simptomele EGC, astfel că este necesar un control de purici adecvat pentru a reduce riscul unui răspuns alergic și mai mare.

Dacă leziunile EGC sunt severe și nu răspund la tratament, tratamentul avansat de către un dermatolog veterinar ar fi justificat.

Fiți conștienți de faptul că daunele ale pielii pot fi permanente chiar dacă leziunile sunt tratate cu succes. Această leziune a pielii este cauzată de substanțele chimice eliberate de eozinofile.

Aducându-l împreună

EGC din pisici este o afecțiune complexă și uneori confuză. Luați pisica dvs. medicului veterinar dacă observați leziuni ale pielii care seamănă cu leziunile descrise în acest articol. Diagnosticul prompt și tratamentul vor ajuta la gestionarea leziunilor și să vă ajute pisica să se simtă mai confortabilă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Complexul de granulom eozinofil în pisici