Vărsături de sânge la pisici

pisica pe covor alb

Nu este neobișnuit ca pisicile să arunce în sus timpul de păr ocazional. Cu toate acestea, în cazul în care pisica dvs. a vărsat vreodată sânge, numit și hematemeză, pisica dvs. ar putea suferi de ceva care necesită asistență medicală veterinară imediată. Hematemeza poate avea două apariții foarte diferite. Dacă sângele vine de la esofag, stomac sau partea superioară a intestinelor mici, poate apărea ca niște dungi roșii strălucitoare. Dacă sângele vine de la mai departe pe tractul GI, se gândi, va apărea ca terenuri de cafea. Acest lucru se datorează ca sângele fiind digerat parțial. Indiferent de locul în care în tractul GI, sângele provine din, vărsarea sângelui poate fi indicator de o mare varietate de afecțiuni medicale pe care VET dvs. vă poate ajuta să diagnosticați și să tratați.

Ulcere gastrointestinale

La fel ca la oameni, pisicile pot dezvolta răni deschise pe mucoasa membranelor mucoase ale esofagului sau stomacului lor. Ulcerele gastrointestinale sunt mai puțin frecvente în pisici. Ele sunt adesea asociate cu tumori la pisici, dar cauza poate fi, de asemenea, necunoscută. Ele pot provoca, de asemenea, o pierdere de apetit, gingii palide, letargie, scaune întunecate și diaree sângeroasă.

Dacă bănuiți că pisica voastră va vărsa sânge din cauza unui ulcer, luați-le pentru a vedea veterinarul lor cât mai curând posibil. VET dvs. va fi apoi capabil să creeze un plan de tratament specific pisicii dvs.

Ingestia otravă a șobolanilor

Otrările de șobolan convenționale sunt incredibil de periculoase în jurul animalelor și a copiilor. Majoritatea oamenilor nu își dau seama că atunci când un rozătoare ingeră otravă de șobolan și ulterior moare, otravă nu se oprește doar să fie toxică. De fapt, dacă o pisică (sau orice alt animal, domesticate sau sălbatice) inges un rodent care a trecut de la ingestia de rodenticid, ar putea fi la fel de riscul ca o pisică care intră în otravă de șobolan direct.

Simptome

O pisică care ingeră otravă de șobolan nu numai că poate experimenta hematemeza, ci și dificultatea respirației, lipsei apetitului, letargiei, sete excesive, precum și sângerării excesive.Dacă bănuiți că pisica voastră a intrat în otravă de șobolan, luați imediat pisica dvs. la un medic veterinar.

Testarea

Dacă sunteți în stare să colectați un mic eșantion de vărsături pentru a aduce în cazul în care VET dvs. ar dori să o examineze. Când ajungeți, VET poate dori să efectueze teste de sânge și urină pentru a confirma toxicitatea otrăvurilor de șobolan. În funcție de severitatea toxicității pisicii dvs., veterinarul dvs. va începe tratamentul pentru a neutraliza otrava și pentru a vă aduce din nou pisica.

Tulburare de coagulare

În cazuri rare, pisica ta poate avea o tulburare genetică numită hemofilie. Aceasta este o tulburare de sânge rară care interferează cu cascada de coagulare a corpului și, prin urmare, inhibă formarea de cheaguri. În funcție de cât de severă, pisica dvs. sângerări, veterinarul dvs. poate dori să vă sporiască pisica pentru transfuzii de sânge și plasmă.

Boala intestinală inflamatorie

Boala intestinală inflamatorie (IBD) este o condiție GI văzută la pisici. În timp ce adevărata cauză nu este încă cunoscută, majoritatea profesioniștilor consideră că este fie rezultatul alergiilor alimentare, fie al unei hipersensibilități la flora normală a intestinului. IBD este starea cronică, ceea ce înseamnă că medicina veterinară nu o poate vindeca, dar putem gestiona simptomele. Pisicile care suferă de această boală pot prezenta, de asemenea, diaree, scădere în greutate, scaune sângeroase și scăderea poftei de mâncare. VET dvs. va dori să ruleze de sânge pentru a verifica funcția de organe, precum și nivelurile lor de vitamina B înainte de a începe un regim de tratament pentru IBD dacă aceasta este cauza hematemezei pisicii dvs.

Panleukopenia

Feline panleukopenia (FP) este foarte strâns legată de Canine Parvovirus, deoarece este o boală virală extrem de contagioasă și amenințătoare. Se face denumită uneori dezintegrarea felină și face parte din vaccinul "dezintegrare felină", ​​care a vaccinat și pentru rinotraheaita virală felină, precum și calicivirus. Păstrarea curentului dvs. de pisică pe vaccinurile lor le va proteja de FP. Dacă pisica dvs. a experimentat o pierdere în vaccinuri și FP este cauza hematemezei lor, veterinarul dvs. va dori să vă sporiască pisica pe fluidele IV ca, la fel ca în cazul căței care contractează parvovirus, terapia de susținere este cel mai bun tratament pentru panleukopenie.

Boală de vierme

În timp ce infecția cu vierme este o preocupare bine cunoscută și bine discutată între veterinari și proprietarii de câini, proprietarii de pisici ar putea fi surprinși să afle că prietenii noștri felini pot, din păcate, să contracteze acest parazit mortal. Boala de viermi, în timp ce nu la fel de obișnuită în pisici ca și câinii, este o preocupare serioasă.

Simptome

În timp ce există un tratament pentru boala de vierme de la canin (deși un tratament costisitor, dureros), nu există nici un tratament pentru boala de viermi de sex feminin. Pisicile pe care lewormul de contract pot suferi de o afecțiune cunoscută sub numele de boală respiratorie asociată de viermi (HARD). Simptomele din greu pot include vărsături (atât a sângelui cât și a alimentelor), tuse, atacuri asemănătoare astmului, lipsa apetitului sau pierderea în greutate.

Testarea

Există un simplu test de sânge la câini pentru a verifica pentru viermii de inimă, dar cele mai frecvent utilizate verificări de testare numai pentru viermele adulte. Pisicile sunt puțin mai rezistente la infecția de vierme decât câinii, totuși, cele mai multe pisici cu viermi de inimă nu au vreun viermi adulți. În schimb, dacă medicul veterinar suspectează pisica dvs. să sufere de greu, vor dori să ruleze atât un test de antigen, cât și un test de anticorpi. Testul antigenului va verifica pentru a vă asigura că nu există viermi adulți, dar testul de anticorp va fi capabil să detecteze expunerea la larve de vierme.

Prevenirea

Există o prevenire lunară pentru viermii de inimă în pisici, la fel cum există la câini. Deoarece nu există un tratament cunoscut pentru pisici cu greu, prevenirea este esențială. Veterinarul dvs. va fi capabil să discute diferitele opțiuni de prevenire disponibile, precum și riscul pisicii dvs. de expunere.

Material străin

Un obiect străin în tractul GI poate provoca inflamația intestinală în cea mai bună și perforație intestinală în cel mai rău caz. Cel mai frecvent observat obiectul străin în pisici este șir și fir, astfel încât acestea să nu se afle la îndemâna pisicii tale este de cea mai mare importanță. O pisică care are o blocare intestinală parțială sau plină de la un obiect străin va vomita când alimentele lor ajunge la blocaj și nu poate continua prin tractul GI. Dacă există o perforare sau orice inflamație asociată, poate exista sânge asociat cu voma. Obstrucțiunile corpului străin necesită o atenție veterinară urgentă.

Detectarea și tratamentul

Dacă hematemeza pisicii dvs. este rezultatul unui obiect străin în tractul GI, veterinarul dvs. va dori să facă imagistică, cum ar fi o radiografie și / sau ultrasunete și o lucrare de sânge. În funcție de rezultatele examenelor fizice, testarea și simptomele pisicile dvs. sunt expuse, acestea ar putea dori să vă ia pisica direct la intervenții chirurgicale sau să spună fluidele IV și să le observați pentru a vedea dacă obiectul poate trece pe ea propriu cu doar cu suporturi îngrijire.

Cauze

Cauzele hematemezei sunt variate, iar unele sunt mai emergente decât altele, dar toate necesită o atenție imediată. VET-ul dvs. vă poate ajuta să determinați ce problemă medicală se luptă cu pisica dvs. și să creeze un plan de tratament pentru a le ajuta să se simtă mai bine în timp.

Ce trebuie să faceți dacă pisica voastră va vărsa spumă albă
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Tulburări de sângerare ale pisicilor. Merck Manual veterinar

  2. Poizons. Cornell Feline Health Center

  3. Boala intestinală inflamatorie. Cornell Feline Health Center

  4. Boala de vierme - nu mai este doar pentru câini. Linia de asistență pentru otravă PET

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Vărsături de sânge la pisici