Guineea cicluri de căldură de porc

Porcușor de Guineea

Femeie porcușori de Guineea au un uter, ca orice alt mamifer de sex feminin, care nu a fost modificat chirurgical. Deși pot avea aceleași părți ale corpului ca oamenii, câinii și alte specii care sângerără în timpul ciclurilor lor de estrus, sângerarea în timpul căldurii nu este normală pentru cobai. Prin urmare, dacă un porc de la Guineea de sex feminin este sângerat, are nevoie să vadă un Exotice veterinar cât mai repede posibil.

Atunci unde este sângele de la?

Este posibil ca sângerarea să fie încă din uterul guinei, dar dacă acest lucru este cazul, nu este normal. Ea poate avea o problemă serioasă cu ea Ovarii, uter, sau chiar vezica ei. Infecții, tumori și uroliți (pietre vezicale) sunt unele probleme care pot provoca sângerări.

Pyometra

Porcii de guinee pot obține o pyometra (care înseamnă literalmente "puroi în uter") la fel ca câinii și pisicile fac și este cauzată de o infecție proastă. Antibioticele nu sunt suficient de puternice pentru a lupta împotriva acelei rele de o infecție, astfel încât intervenția chirurgicală de urgență pentru a sparge porcul de guinee este singurul tratament.

Urolits

Pietrele vezicii urinare, De asemenea, cunoscut sub numele de Urolit, sunt, de asemenea, comune în cavii. Pietrele de vezică sunt cauzate atunci când cristalele microscopice din vezica urinară se agită împreună pentru a forma o piatră. Aceste cristale sunt formate din schimbări în pH-ul urinei, iar unele cercetări sugerează că a dietă ridicat în calciu este, de asemenea, la defecțiune. Chirurgia este singura alternativă pentru a elimina pietrele prea mari pentru a trece prin uretra. Un veterinar exotic va exclude pietrele vezicii urinare, luând radiografii.

Infecții ale tractului urinar

O infecție în tractul urinar (UTI) și cistită (inflamația vezicii urinare) poate provoca trecerea sângelui în urină. Observațiile de așternut de sânge sau picături care apar atunci când nu încearcă să urine poate avea proprietari de animale de companie care să gândească că sângerarea vine din uter, dar ar putea fi din urină în schimb. Dacă o cvistică urinează pe o suprafață non-poroasă, cum ar fi o cutie de bucătărie tare sau o cutie de gunoi de plastic goală, încercați să colectați urina cu o seringă sau o pipetă pentru a aduce la un exotic veterinar. Medicul va testa urina pentru infecție și va confirma că porcul de guinee are o UTI sau cistită.

Tumorile

O masă sau tumoare, indiferent dacă este sau nu canceroasă, în orice parte a tractului reproductiv al lui Guineea sau a unui tract urinar, poate provoca sânge. Masa poate fi iritantă pentru orice organ care este atașat sau poate chiar a început sângerarea în sine, iar porcul de guinee doar trece sângele. Dacă acest lucru este cazul, intervenția chirurgicală este din nou ceea ce este necesar pentru a vedea dacă tumora poate fi îndepărtată.

Preocupări chirurgicale

Orice intervenție chirurgicală este efectuată Riscurile sunt implicate. Guineea de porci stres foarte ușor și, deoarece acestea nu pot fi intubate în timpul intervenției chirurgicale, poate fi dificil să păstreze o cale aeriană deschisă. Întotdeauna păstrați riscurile în minte și vedeți un veterinar exotic experimentat pentru a funcționa pe Casy dvs. iubită. Experții recomandă, de asemenea, aducerea celorlalți porci Guineea împreună cu porcul de guinee bolnav la spital pentru a-i menține calmul.

Masuri preventive

Pentru a evita posibilitatea unui porc de guinee obține o tumoare sau o infecție în tractul său reproductiv, obțineți-o spayed la vârsta de aproximativ 4 până la 12 luni. Aceasta va împiedica, de asemenea, să rămână gravidă după siguranța oaselor pelvine.

Pentru a ajuta la prevenirea uroliților, asigurați-vă că vă alimentați Guineea Pig A Dieta echilibrată și adecvată de legume verzi, Timothy Hay, sau sweetgrass, și un număr mic de pelete alături de aportul de lichid adecvat și vitamina C. Știți că o dietă constând din fânul de alfalfa în cavii adulte și un număr mare de peleți alfalfa poate ajuta pe Uroliths formularul.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Pietrele vezicii urinare în cobai. USDA Institutul Național de Mâncare și Agricultură.

  2. Relavill, Drury R., și Angela M. Lennox. Prezentarea generală a bolii a tractului urinar în mamiferele și sfaturile companiei exotice privind managementul clinic. Clinici veterinare din America de Nord: practica exotică a animalelor. DOI: 10.1016 / J.Cvex.2019.09.003

  3. Îngrijirea porcilor Guineei. Universitatea Purdue.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Guineea cicluri de căldură de porc