Dog pyometra: ce proprietarii trebuie să știe

Ce câine este pyometra, Este o infecție bacteriană care are ca rezultat un uter umplut cu PUS absorabil, care apare la câinii de sex feminin care nu au fost spionați. Pyometra la câini vine rapid și escaladează rapid. Toxine și bacterii de la infecție scurgeri în sângele câinelui, care pune viața în pericol. Dacă câinele nu este tratat imediat, uterul ei va rupe sau va muri, provocând eliberarea întregului puroi și a țesutului mort în abdomenul ei, ceea ce va duce la sepsis și de multe ori moartea.

Ce cauzează pyometra de câine?

Nu reușesc Spay un câine de sex feminin Cauzează pyometra deoarece atunci când un câine nu a fost spayed, de fiecare dată când trece printr-un ciclu de căldură, căptușeala ei uterină devine încurcată pentru a se pregăti pentru sarcină.

De-a lungul timpului, încovoierea țesutului uterin devine excesiv construită în interiorul câinelui de sex feminin și creează un teren de reproducere primordială pentru bacterii și infecții pentru a se dezvolta în cadrul câinelui.

În timpul ei ciclul de căldură Cervixul câinelui se deschide pentru a permite spermatozoși în interior. Această deschidere creează oportunitatea perfectă pentru multitudinea de bacterii care se află în și în jurul zonei vaginale pentru a călători cu ușurință în uterul câinelui, provocând căptușeala uterului a fost infectată și plină de păsări.

Pyometra este cel mai frecvent văzut la câinii care au trecut prin mai multe cicluri de căldură și vor apărea adesea la aproximativ două luni după ce câinele era în căldură. Puteți citi despre acest lucru cu detalii mai mari în următoarele două articole: Aceasta de la spitale veterine de animale și Aceasta de la veterinarul Wendy Brooks, DABVP, scrise pentru rețeaua de informații veterinare.

Cât timp poate trăi un câine cu piometra?

Dacă pyometra nu este prinsă și tratată în stadiile incipiente ale infecției, uterul câinelui feminin se va rupe, determinând puroiul să umple abdomenul. Dacă se întâmplă acest lucru, prognosticul este sărac, iar animalul va avea numai 24-48 de ore să trăiască dacă nu este tratată în mod corespunzător și efectiv.

Cât de mult costă chirurgia pentru câinele pyometra?

Costul va varia în funcție de locul în care vă luați pooch-ul dvs. care urmează să fie tratat, dar costul mediu al chirurgiei de urgență pentru a elimina uterul și ovarele câinelui poate fi oriunde $ 1.000 la 2.000 $ sau uneori mai mult. Acest preț nu include îngrijirea pre- sau postoperatorie și costurile de medicamente.

LEGATE DE: 5 Opțiuni de finanțare a asistenței medicale de urgență

Simptomele de pyometra la câini

Cele mai frecvente semne ale Pupul dvs. pot avea pyometra sunt:

  • Gingii palide.
  • Vărsături sau diaree.
  • Depresie și letargie.
  • Reducerea apetitului sau a apetitului.
  • Bea o cantitate excesivă de apă.
  • Genitalul excesiv lins și îngrijirea în jurul zonei vaginale.

În cazurile Open-Pyometra, Cervixul câinelui este deschis și o deversare vaginală de culoare galbenă sau sângeroasă, este de obicei aparentă. Veterinarii licențiați pot colecta un eșantion de descărcare și o examinează pentru anomalii utilizând un microscop.

În cazurile închis-piometra, Cervixul câinelui este închis și nu va exista nicio descărcare vaginală, provocând ca această formă de piometra să fie mai dificil de diagnosticat.

Câinii cu pyometra închisă vor deveni adesea mult mai bolnavi, mult mai repede decât câinii cu pyometra deschisă, deoarece toxinele din corpul lor nu pot fi eliberate prin vaginul lor. Câinii cu pirometra închisă pot avea un uter umplut cu fluid, care pot fi observate de un medic veterinar licențiat printr-o ultrasunete sau prin raze X.

Vă recomandăm să citiți următoarele Articol detaliat publicat de Veters acum, Pentru informații suplimentare privind simptomele și diagnosticarea pyometrului canin.

Tratamente pentru pyometra deschisă la câini

Tratamente pentru pyometra la câiniExistă trei modalități de tratare a pyometrei deschise la câini: procedură chirurgicală, injecții de prostaglandină și injecții de derivați de oxitocină și derivați de ergot. Iată ce ar trebui să știți despre aceste trei:

Interventie chirurgicala

Cel mai frecvent și mai eficient tratament este chirurgia de urgență, numită ovariohisterectomie, pentru a îndepărta uterul și ovarele câinelui. Îndepărtarea chirurgicală a uterului și a ovarelor este cea mai bună modalitate de a garanta că Pyometra nu se va întoarce, deoarece Pyometra va reapărea în până la 77% din câini care nu au această intervenție chirurgicală.

Această intervenție chirurgicală poate fi costisitoare și periculoasă datorită faptului că materialele toxice din uter pot scurge și se varsă în alte zone ale corpului. Antibioticele sunt date în timpul și de multe ori după intervenția chirurgicală. Câinele va trebui, de obicei, să rămână în spital care să fie monitorizat și să primească medicamente pentru durere, timp de cel puțin câteva zile după operație.

Prostaglandin Injecții

Acesta este un tratament mai puțin comun pentru pyometra care poate permite ca câinele să rămână capabil de reproducere, deoarece uterul și ovarele ei nu sunt îndepărtate cu acest tratament. Câinele primește injecții hormonale care vor determina uterul ei să contracteze și, sperăm, eliberați puroiul.

Șansele unui câine care au o sarcină de succes sunt reduse foarte mult după ce a avut pirometra. Prin urmare, o ovariohisterectomie este întotdeauna recomandată, deoarece Pyometra va reocușa adesea fără intervenția chirurgicală.

Oxitocină și derivate de ergot injecții

Injecțiile acestor clase de medicamente s-au dovedit a produce cele mai puternice și mai multe contracții de durată din uterul câinelui, cu scopul de a expulza puroiul.

Acest tratament este însă periculos, totuși, deoarece poate duce la împins prin tuburile uterine și în abdomenul câinelui sau poate provoca ruperea pereților uterului, ambii ar face ca toate toxinele să fie eliberate în corpul ei, probabil că a dus la moarte. Și toate tratamentele care forțează uterul câinelui de a contracta sunt foarte dureroase pentru ea.

Tratamente pentru pyometra închisă la câini

Există doar două modalități de a face față piometrului închis la câini, iar acestea sunt intervenții chirurgicale și medicamente pe bază de antiprogestină. Iată ce ar trebui să știți despre aceste două opțiuni:

Ovariohisterectomie Chirurgie

Aceasta este aceeași operație descrisă în opțiunea numărul unu, pentru cazurile de pyometra deschisă. În cazurile de pyometra închisă, chirurgia este, de asemenea, cea mai frecventă și de multe ori numai Opțiunea de tratament, deoarece cervixul câinelui nu este deschis, este imposibil ca Pus să se scurgă din organism prin intermediul contracțiilor uterine forțate.

Medicamente pe bază de antiprogestină

Dând câinelui un medicament pe bază de antiprogestină, uneori, va provoca deschiderea cervixului, permițând puroiului să se scurgă din uter. Această opțiune va dura cel puțin 9 zile pentru a începe să lucreze, cu doar o rată de succes de 20% raportată în ziua 9.

Câine pyometra - ce proprietarii trebuie să știeDacă câinele este capabil să supraviețuiască infecției până în ziua 28, a fost raportată o rată de succes de 90% în cazurile în care câinele i sa administrat 5 doze de medicament pe bază de antiprogestină, care trebuie să fie răspândite în cele 28 de zile. Câinii care sunt prezenți cu probleme hepatice sau renale nu sunt candidați pentru această opțiune de tratament.

Cum de a preveni pyometra de câine

Singura modalitate de a preveni pyometra de câine este prin spionarea femininului tău canin. Acest lucru împiedică, de asemenea, câinele să dezvolte cancer de sân sau să aibă sarcini neplanificate, precum și unele alte beneficii. Este, de asemenea, mult mai puțin costisitor și mai puțin riscant de a avea un câine sănătos spayed, decât să aibă chirurgia de urgență spay efectuată pe un câine cu pyometra.

Citiți următorul: 7 sfaturi despre cum să vă pregătiți pentru sarcina câinelui dvs

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Dog pyometra: ce proprietarii trebuie să știe