Bartoneloză și boală de zgârieturi de pisică la câini

Vedere apropiată a unui cățeluș de pe podea

Expresia "febra de zgârieturi a pisicii" poate fi cunoscută în parte din cauza cântecului popular din anii 1970 de către Ted Nugent. În realitate, boala este o infecție bacteriană numită boală de zgârieturi CATBARTONELOSS.

Bartoneloza este A boală zoonotică, ceea ce înseamnă că poate afecta atât oamenii, cât și alte animale. Când oamenii dezvoltă bartoneloza, este de obicei rezultatul unei mușcături sau zgârieturi de la un animal infectat. La câini, bacteriile provin de obicei de la paraziți.

Definiție

Există mai multe specii de bacterii numite Bartonella. Sucul de sânge extern paraziți Ca și puricii, căpușe, păduchi și muștele de mușcături sunt cunoscute ca fiind vectori pentru diferite specii Bartonella. Aceste insecte ingeră Bartonella când mușcă un animal cu bacteriile din sângele său. Acest lucru poate include câini, precum și pisici, rozătoare, bovine și alte mamifere. Apoi, insectele mușcă un alt mamifer și injectează bacteriile în corpul său.

Cum se contractează boala de zgârieturi a pisicii

"Canina Bartoneloza - zona veterinară din zona PEORIA". Grupul veterinar din zona PEORIA, 2020, https: // pavg.NET / PET-LIBRARY / CANININ-BARTONELLIOSS /. Ei pot fi, de asemenea, capabili să o obțină de la alții Vector insectes. Câinii sunt susceptibili la diferite specii de bacterii decât cele care afectează alte mamifere. Prin urmare, este foarte puțin probabil ca un câine să contracteze Bartonella dintr-o zgârietură de pisică sau mușcă.

Este mai puțin probabil ca oamenii să se infecteze cu bacteriile de la o mușcătură de câine sau de zgârieturi.Cu toate acestea, poate fi totuși posibilă din punct de vedere tehnic. Este foarte important să solicitați asistență medicală dacă primiți a muscatura de caine sau o zgârietură serioasă. Pentru zgârieturile minore de câine, curățați bine zona și urmăriți-o îndeaproape.

Din fericire, majoritatea oamenilor pot lupta împotriva bacteriilor Bartonella și pot dezvolta doar o infecție minoră a pielii localizate, care se rezolvă pe cont propriu. Persoanele cu sisteme imune compromise, copii și persoanele în vârstă sunt mai susceptibile de a dezvolta probleme sistemice și de a avea nevoie de tratament. Deși bartoneloza nu este fatală la om, poate provoca multe probleme pentru o persoană care are deja probleme de sănătate.

În teorie, oamenii pot intra în contact cu Bartonellawhen mușcat de o insectă vectorială. Cu toate acestea, cazurile de oameni care dezvoltă bartoneloza în acest fel sunt neconfirmate.

Semne si simptome

Nu toți câinii se vor îmbolnăvi dacă contractează Bartonella. Cu toate acestea, câinii sunt mai probabil decât alte mamifere pentru a dezvolta simptome dacă contractează bacteriile. Din fericire, bartoneloza nu este considerată foarte frecventă la câini.

Există mai multe semne asociate cu bartoneloza la câini. Nu toți câinii vor arăta acelorași simptome. Diferite specii Bartonella pot provoca semne diferite. Următoarele semne sunt cel mai adesea asociate cu bartoneloza la câini:

  • Febra
  • Pierdere în greutate
  • Pierderea poftei de mâncare
  • Letargie
  • Tuse
  • Probleme de respirație/ respirație anormală
  • Lameness și / sau slăbiciune (poate fi pornit și oprit)
  • Oase sau dureri articulare
  • Dermatită și / sau leziuni ale pielii
  • Ganglionii limfatici mărită (pot arăta ca umflarea în zona gâtului, axile sau spatele genunchilor)
  • Icter (icterus- galben al pielii, ochiului, membranelor mucoase)
  • Abdomenul extins
  • Heart Aritmia

Să fie conștienți de faptul că unele semne de bartoneloză sunt similare cu semnele altora Probleme de sănătate pentru câini. Asigurați-vă că vă contactați medic veterinar Dacă câinele dvs. dezvoltă aceste sau oricare altul semne de boală.

Avertizare

Unii câini cu bartoneloză pot dezvolta endocardită, care este o infecție în căptușeală a inimii care poate implica și supapele inimii. Câinii cu bartoneloză pot avea, de asemenea, infecții concurente, cum ar fi alte boli suportate de bifare.

Diagnostic

Dacă câinele dvs. prezintă semne de bartoneloză sau orice altă boală, este important să mergeți la medicul veterinar. După finalizarea A examinare fizică, VET dvs. va recomanda probabil mai multe teste de laborator pentru a determina cauza bolii câinelui tău. Cel puțin, VET dvs. va face un număr total de sânge pentru a măsura și a număra celulele sanguine și chimia sângelui pentru a evalua sănătatea organelor și funcția metabolică. Dacă VET suspectează Bartoneloza, va fi necesară o cultură de sânge și alte proceduri de diagnosticare. VET dvs. va dori, de asemenea, să verifice infecțiile și alte boli.

Opțiuni de tratament

Terapia antibiotică este principalul tratament pentru bartoneloza la câini. Protocoalele de tratament variază în funcție de mulți factori. Câinele dvs. va trebui cel mai probabil să ia mai multe tipuri de antibiotice de câteva săptămâni până la luni. Dacă câinele dvs. a dezvoltat orice condiții secundare, veterinarul dvs. poate recomanda alte tratamente.

Dacă medicul veterinar a diagnosticat bartoneloza în câinele dvs. și medicamente prescrise, Trebuie să dați toate medicamentele exact așa cum este indicat. Recomandarea recomandărilor de tratament este o parte extrem de importantă a recuperării câinelui dvs.

Dacă câinele dvs. are o problemă secundară gravă sau nu răspunde la tratamente, VET dvs. vă poate face referire la un specialist veterinar pentru a doua opinie. Acest lucru poate implica, de asemenea, diagnostice și / sau tratamente avansate.

Bartoneloza însăși nu este de obicei fatală la câini, dar severitatea variază de la câine la câine. Problemele secundare cauzate de infecție pot duce la moarte. Diagnosticul și tratamentul precoce sunt cheia supraviețuirii câinelui dvs.

Prevenirea

Cea mai bună modalitate de a preveni bartoneloza în câinele dvs. este de a utiliza prevenirea efectivă a puricii și Tick ​​Prevenirea pe tot parcursul anului. Verificați câinele dvs. pentru semne de purici și căpușe în mod regulat. Vorbiți cu medicul veterinar despre seif și Prevenirea efectivă a parazitului Pentru câinele dvs. Produsele contra-the-Counter și remediile naturale sunt rareori eficiente și pot chiar să vă rănească câinele.

De asemenea, este important să vă protejați și pe alți oameni din Bartonella. Asigurați-vă că toate animalele de companie din casă sunt pe prevenirea parazitului. Să-ți antrenezi bine câinele și să ia măsuri Împiedicați mușcăturile câinilor și zgârieturi.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Bartonella pentru medicii veterinariCentre de control și prevenire a bolilor, 2020

  2. Álvarez-Fernández, Alejandra și colab. Infecțiile Bartonella la pisici și câini, inclusiv aspecte zoonoticeParaziți și vectori, vol 11, nu. 1, 2018. Springer știință și business media LLC, DOI: 10.1186 / s13071-018-3152-6

  3. Canin bartoneloza. Grupul veterinar din zona PEORIA, 2020

  4. Transmiterea lui BartonellaCentre de control și prevenire a bolilor, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Bartoneloză și boală de zgârieturi de pisică la câini