Care este diferența dintre purici și căpușe pe câini?

purici și căpușe pe câini

Două dintre cele mai comune - și foarte rezistente - paraziți ai celui mai bun prieten al omului sunt purici și căpușe. În timp ce ei pot părea inofensiv la început, ele aduc microorganisme care cauzează boala cu ei care pot submina în mod semnificativ Sănătatea câinelui tău. Ca atare, este imperativ să puteți scăpa de acești dăunători. Scăparea lor ar trebui să înceapă cu cunoașterea corectă a ceea ce diferențiază unul de celălalt. Deci, care este diferența dintre purici și Căpușe pe câini?

Fleas: Jumperiile puternice ale lumii insectelor

Într-un cuvânt, puricii sunt jumperi puternici. Ele sunt insecte fără aripi, dar sunt înzestrate cu picioare posterioare foarte mari și foarte puternice, care le permit să lovească suprafața de sub picioarele lor și își propulsează corpurile de până la 110 ori lungimea corpului lor. Și acesta este doar saltul vertical; Nici măcar nu vorbim despre un salt orizontal care poate ajunge până la 200 de ori lungimea corpului. Imaginați-vă un jucător NBA de 7 picioare, sărituri de 770 de metri înălțime sau un jumper de lungă distanță de lungă distanță, care decolează și aterizează la aproximativ 1.000 de metri distanță. Aceasta este eficiența săriturilor a puricilor și acest lucru este de fapt ceea ce le face foarte mult prolific ca dăunători pentru pooch-ul tău. Din cauza capacităților lor de sărituri de neegalat, cuplate cu extensiile ascuțite de ras, pe picioare, pot sări cu ușurință din locurile lor de ascundere și pe o gazdă care trece - câinele dvs. - unde vor locui pentru restul vieții lor.

În legătură cu o postare: Pieptene pentru câini

Câini cu mâncărime

Lucrul despre purici este că sunt extrem de "loiali" de gazdele lor; joc de cuvinte intentionat. Odată ce "zăvor" pe un câine, ei nu vor lăsa niciodată să plece. De fapt, ei vor trăi restul vieții pe o singură gazdă. Pururile adulte vor pune ouă pe suprafața pielii câinelui. Un număr de 40 de ouă pot fi produse într-o singură zi de către un singur purtător adult. Când câinele dvs. pornește în aer liber sau chiar în interior și începe să zgâriească aceste ouă din piele și aceste ouă se încadrează la sol în care se supun schimbări până când se maturizează și se pregătesc să sară pe următoarea gazdă disponibilă care vine. Un purtător adult poate începe să așeze ouă de îndată ce începe să vă hrănească poochia. Până când a murit, va fi deja în jur de 100 de zile.

Placii sunt mai fericiți atunci când se află într-un climat mai blând, deși par să aibă o preferință specială pentru căldură, mai degrabă decât frigul. Ca atare, vă puteți aștepta ca ei să fie în interior când este rece afară. Ei iubesc, de asemenea, purtând cu ei viermi și specii de bacterii Bartonella. Plasele părăsesc, de asemenea, în urmă o marcă de mușcătură de mochetă caracteristică pe pielea poochei dvs., care poate rămâne inflamată și mâncărime timp de câteva săptămâni. Verificați recenzia noastră despre cele mai bune coliere de purici pentru câini și, de asemenea, al nostru Cel mai bun tratament de purici pentru câini Revizuirea pentru a ajuta la prevenire.

În legătură cu o postare: Cel mai bun guler de purici pentru câini

Căpușe: rude de suferință de sânge a pacientului

Căpușe sunt mici rude ale păianjenilor, dar nu neapărat spiderman. Acestea fiind spuse, căpușe sunt crawlere foarte prolifice. Este posibil ca acestea să nu aibă aripi și nu pot fi cunoscute sub numele de Web-uri eficiente, dar căpușele sunt extrem de adept la crawling-ul lor spre gazdele lor. Ei pot trăi de la câteva săptămâni la 3 ani, cu bifarea medie care trăiește o viață foarte productivă de 2 ani. Experții spun că aceste rude care sugerează sângele de păianjeni pot trăi cel puțin 3 gazde într-o perioadă de 1 an. Spre deosebire de purici, căpușele nu au cu adevărat un sentiment de loialitate și fidelitate la gazdele lor. De îndată ce își dau seama că este disponibilă o mare gazdă "mai bună, ele sunt mai mult decât gata să sară nava.

Ați putea dori, de asemenea: Bifați repellent pentru câini

Placi și căpușe

Întrucât numai puricile adulte trăiesc de gazde, generațiile întregi de căpușe pot să locuiască într-o singură gazdă. Veți avea larve, nimfe și căpușe pentru adulți care vă hrănește gazda. Frumusețea căștilor este că nu se vor afla pe gazdă. Când cad la pământ, acesta este momentul în care vor pune ouă și pot fi foarte prolifice de ouă care produc până la 1000 de ouă la un moment dat. Există un motiv bun pentru care căpușele se găsesc un număr mare de ouă la un moment dat - este singura lor șansă. La punerea ouălor, bicicleta adultă moare.

Dar nu subestimați aceste arahnidii plictisitoare pentru că sunt mult mai dure decât puricii. Ei pot râde prin vremea înghețată fără a necesita unelte de iarnă. Ei sunt, de asemenea, cunoscuți că transmit o varietate de germeni care provoacă febră stâncoasă de munte, boala Lyme, Febra Colorado, Ehrlichioza, meningoenencefalita de căpușe și multe altele.

Dacă vă uitați la principala diferență dintre purici și căpușe, este în natura organismelor. Placii sunt insecte în timp ce căpușe sunt rude de păianjeni. Nu poate fi mai simplă decât asta.

Ați putea dori, de asemenea: Instrumentul de remodelare a câinelui

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Care este diferența dintre purici și căpușe pe câini?