Distrugerea distructivă în pisici

Un post de zgâriere sau două este esențial pentru pisici

Toate pisicile se zgârie, dar unii pot deveni destul de distructive, provocând proprietari o mulțime de frustrare și ridicând întrebarea dacă este cu adevărat posibilă împărtășirea unei case cu o pisică particulară. Zgârierea, de fapt, este unul dintre motivele de top sunt fie declarat, abandonat sau predat la adăposturi. Iubitorii de pisici se confruntă adesea cu un gradar când îi iubesc și mobilierul lor frumos și covoare groase, de pluș. Nimeni nu vrea să trăiască cu brațe de canapea și draperii tocate și zdrente, sau coarde de covoare au tras, dar puțini dintre noi sunt dispuși să renunțe la pisicile noastre.

De ce pisicile se zgârie?

Zgârierea este un comportament absolut normal de pisică și nu este aproape niciodată un semn că pisica ta este supărată sau supărată. În schimb, pisicile zgârietate deoarece:

  • Ei marchează teritoriul lor folosind atât ghearele, cât și glandele de miros pe labele lor
  • Ei își exercită picioarele și ghearele (și își întind trupurile în același timp)
  • Ele sunt pline de energie și se distrează
  • Ei îndepărtează straturile moarte de țesut numit teaca din ghearele lor

Tratament

Deși este posibil să declare o pisică, ea a fost considerată ca fiind inutilă și chiar "controversată" de către mai multe organizații veterinare bine cunoscute pentru a include Asociația Americană a Practicanților Feline (AAFP), precum și Asociația Americană de Spitalul Animal (AAHA). Acest lucru se datorează faptului că declarațiile sunt elective (inutile) și pot fi dureroase pentru pisici, în timp ce îndepărtează o bucată de os din labele pisicii tale. De asemenea, poate provoca repercusiuni pe termen lung, cum ar fi durerea, leziunile nervoase sau infecția. Este mult mai bine să urmăriți alternative la zgârieturi care vă pot ajuta și pisica dvs. coexistă fericită. Pisicile pot fi instruite să se zgârie în mod corespunzător, păstrându-și și ei ghearele la o lungime minimă.

  • Clipping Glaws. Puteți achiziționa Clippers Chik Clippers la VET local și, de obicei, sunt mai ușor de utilizat decât Clippers pentru unghii umane. Începeți cu un relaxat, Cat de somn, c Clippers, și o sursă de lumină bună, pentru cele mai bune rezultate. Țineți pisica în siguranță în poală și clipiți o labă la un moment dat. Apăsați tamponul de labei și ghearele pisicii dvs. se vor extinde. Îndepărtați doar porțiunea ascuțită, înclinată a ghearei, având grijă să nu poreclați rapid (carne).
  • Determinați unde și ce îi place pisica ta să se zgârie. Fiecare pisică are propriile preferințe - urmărind pisica dvs., puteți determina ce fel de suprafață este de a zgâria și unde de obicei face cele mai multe daune. Puteți reproduce apoi suprafețe similare și zgârieturi în locații similare pentru a atrage pisica dvs. în zonele de zgâriere acceptabile.
  • Îndepărtați tentația. Spălați, acoperiți și / sau mutați elementele pisicile dvs. de obicei zgârieturi pentru a le face mai puțin accesibile și atractive.
  • Luați în considerare recompensele și consecințele. Este întotdeauna preferabil să vă recompensați pisica pentru un comportament bun, mai degrabă decât să ofere consecințe pentru comportamentul slab. Tratează pentru zgâriere în locurile potrivite pot fi foarte eficiente. Numai dacă este absolut necesar, luați în considerare utilizarea unei sticle de squirt sau altă consecință pentru a vă învăța pisica pentru a rămâne departe de anumite zone.

Despre zgârierea posturilor

La fel ca oamenii, pisicile au nevoie de exerciții, iar posturile de zgâriere oferă formatul ideal. Pisicile se întind și trag împotriva suprafețelor de zgâriere la corpurile lor, precum și "ascuți" ghearele lor (prin îndepărtarea tecii care le acoperă). Fii generos cu posturi de zgâriere - pisicile iubesc și au nevoie de o varietate de suprafețe și avioane, așa că împrăștiați câteva în toată casa.

Fiecare pisică ar trebui să dețină mai multe zgârierea posturilor, de dimensiuni diferite, unghiuri și suprafețe. Posturile de zgâriere sunt esențiale pentru pisici, pentru exercițiul necesar, ameliorarea stresului și gestionarea ghearelor și vor economisi uzură pe mobilier și covoare, de asemenea. Cu posturi de zgâriere, costurile nu sunt neapărat un factor, deoarece tampoanele ondulate de carton ondulat sunt un favorit cu unele pisici.

Există multe opțiuni diferite disponibile pentru punctele de zgâriere și, în mod ideal, veți putea selecta unul care se potrivește cu preferința pisicii dvs. Unele sunt acoperite cu covoare grele, altele cu carton ondulat și alții cu Sisal (o fibră naturală). Câteva sfaturi de luat în considerare:

  • Este bine să cumpărați o zgârietură ieftină - într-adevăr nu este nevoie să cumpărați turnuri la prețuri ridicate.
  • Plasați postul de zgâriere în aceeași locație, deoarece pisica dvs. a fost deja zgâriată.
  • Dacă pisica dvs. se bucură de catnip, frecați puțin pe postul de zgâriere pentru a vă atrage animalul.
  • Când pisica ta utilizează postul de zgâriere, recompensa cu tratamente, cuvinte de tip și cuddles.

Cum de a preveni zgârierea

Pisicile trebuie să zgârie - este o nevoie înrădăcinată pentru a-și menține principala sursă de apărare și de a dezvolta mușchii puternici și țesutul conjunctiv.

Scratching-ul distructiv nu trebuie să fie o problemă dacă recunoașteți și respectați această nevoie de a zgâria și de a oferi alternative permise la mobilierul dvs. De asemenea, puteți tăia ghearele, utilizați capace de unghii moi și utilizați alte mijloace de descurajare a zgârieturii distructive.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Uita-te acum: Dacă pisica ta ar putea scrie text, ar spune asta

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Distrugerea distructivă în pisici