Animale de companie și plante de vacanță otrăvitoare

Cat și Poinsettia

Sărbătorile sunt întotdeauna un moment minunat pentru a vă lumina casele cu plante ornamentale. Unele dintre aceste plante sunt destul de sigure, dar altele pot reprezenta un pericol pentru animalele de companie. Din păcate, ei nu știu care plante sunt bune sau rele pentru ei, așa că asigurați-vă că știți ce plante comune de vacanță ar trebui să fie atent.

Plante otrăvitoare pentru cățeluși

Planta Poinsettia

Când vine vorba de plante de vacanță otrăvitoare, cel mai mare mit este despre poinsettia. Poinsettia, o plantă populară de Crăciun, nu este la fel de toxică așa cum a fost odată crezut că este. SAP-ul pe care îl produce poate fi iritant pentru gură și stomac, dar din fericire, nu este fatală. Este posibil să fie o idee bună să păstrați această plantă din atingerea lui Pet de animale.

Vasc

Vâscul este o plantă de vacanță de iarnă care poate fi potențial toxică pentru animalele de companie. Există multe tipuri de vâsc, dar cele mai toxice provin din varietatea europeană. Dacă un câine sau o pisică ingeră cantități mici de boabe din această plantă, acestea pot prezenta semne gastro-intestinale ușoare, cum ar fi drooling, vărsături, diaree și dureri abdominale. Dacă ingestim o cantitate mare, semnele pot fi mai severe. O ritm cardiac anormal, hipotensiune arterială (scăderea tensiunii arteriale), ataxia (aspectul beat), convulsii, prăbușirea și chiar moartea au fost raportate.

Holly

Când Crăciunul sau limba engleză este ingerat, poate duce la vărsături severe și diaree. Frunzele spinoase ale Holly și substanțele potențial (inclusiv saponinele, metilxantinele și cianogene) eliberate din plantă sunt ceea ce face toxic. Dacă sunt ingerate, majoritatea animalelor de companie vor bip smack, drool și își scutură excesiv capul datorită rănirii mecanice din frunzele spinoase. Obstrucția corpului străin poate apărea dacă o cantitate mare de frunze sunt ingerate

Cactus de Crăciun

Cactusul de Crăciun este o altă fabrică comună de vacanță care este găsită în mod natural în munții de coastă din Brazilia. La vărsături de câini și diaree (atât potențial cu sânge), au fost raportate pierderea apetitului și depresiei. La pisici, ataxia a fost observată.

Shamrock

Shamrock este o plantă foarte comună în jurul stului. Ziua lui Patrick. Această plantă are un gust foarte amar, care adesea îi împiedică pe câini și pisici să consume cantități mari. Cu toate acestea, atunci când sunt ingerate în cantități mari de cantități pot apărea otrăvire. Oxalatele de calciu solubile sunt prezente în toate părțile acestei plante. Când aceste săruri sunt absorbite din tractul gastrointestinal, se vor lega cu calciul organismului, ceea ce duce la o scădere bruscă a calciului. Semnele clinice asociate cu ingestia acestei plante includ somnul, pierderea apetitului, vărsături, diaree, letargie, slăbiciune, tremor, urină sângeroasă și schimbări în sete și urinare.

Crinul de Paști

In timp ce Crinul de Paști nu este o toxină populară la câini, este extrem de toxică pentru pisici. Toate părțile de Paști Lilly sunt toxice pentru pisici. Aceste plante ar trebui să fie păstrate dintr-o acoperire a pisicii, deoarece chiar și o ingestie minimă se poate dovedi fatală dacă tratamentul nu este pornit cu promptitudine. Semnele clinice pot fi inițial gastro-intestinale, dar în cele din urmă vor provoca dezechilibre de rinichi și electroliți severe, Convulsii, și în cele din urmă moarte. Dacă aveți o pisică, vă recomandăm să păstrați aceste plante din casa dvs.:

  • Lily asiatică
  • Ziua Lily
  • Crinul de Paști
  • Pace Crin
  • Japonezii arată crin
  • Rubrum crin
  • Stargazer Lily
  • Tiger Lily
  • Lily de lemn

Dacă pisica dvs. ingeră o parte dintr-o plantă de crin, aceasta este o urgență care amenință viața. Căutați imediat atenția veterinară! Au contact veterinar Contact Poison Control.

Plante otrăvitoare pentru pisici

Alternative mai sigure

Dacă doriți să găsiți o opțiune mai sigură la crini, aici sunt câteva care nu vor dăuna pisicii dvs. și vor arăta frumos într-un aranjament floral.

Blue DaisyGălbeneleGloxiniaFloarea-soarelui
CameliaNasturtiumTrandafirImpaiens
CannaPersană violetSnap DragonViola
Gerber DaisyPetunieStar JasmineZinnia

În caz de ingestie

Dacă credeți că animalul dvs. a ingerat oricare dintre aceste plante, chiar dacă sunt cunoscute că provoacă simptome ușoare, vă rugăm să contactați medicul veterinar pentru mai multe informații despre tipul de îngrijire pe care îl poate avea nevoie de companie. Familiarizați-vă cu resursele cum ar fi ASPCA Controlul otrăvurilor animalelor și facilități de urgență din zona dvs. în cazul în care medicul veterinar este închis.

Referințe:

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Animale de companie și plante de vacanță otrăvitoare