Cristale struvite la pisici

Pisica sete

Ce sunt cristalele pete?

Cristalele Struvite sunt cristale microscopice care se găsesc în urina unor pisici. Struvitul este în mod specific un material care este compus din magneziu, amoniu și fosfat. Cristalele Struvite și Struvite pot fi o constatare normală în urina pisicii dvs. la un nivel scăzut, dar devin problematice atunci când cristalele se combină pentru a forma gresie sau pietre de diferite forme și dimensiuni. Aceste pietre pot fi găsite în vezica urinară, uretra sau în rinichi. În unele cazuri, pietrele pot fi spălate din organism sau dizolvate. În alte cazuri, ele trebuie îndepărtate chirurgical. Ele apar atât la pisici masculi, cât și femei.

Simptomele pietrelor Struvite la pisici

În multe cazuri, pietrele pot provoca inflamație dureroasă și iritații la peretele vezicii urinare și poate apărea o urgență care pune viața în pericol, blocaj urinar, în care produc nu la urină foarte mică. Unele pisici nu pot prezenta simptome simptome sau simptome minime și pot fi găsite atunci când medicul veterinar efectuează teste pentru o altă condiție.

Simptomele pietrelor Struvite la pisici includ:

Urinând în afara casetei de gunoi

Urindeți cantități mici de urină

Creșterea sau scăderea urinării

Excursii frecvente în cutia de gunoi

Vocalizarea și / sau tensionarea atunci când urinează

Schimbarea culorii sau mirosului de urină / urină sângeroasă

Nelinişte

Îngrijirea excesivă și lingerea zonei genitale

Letargie

Scăderea apetitului sau nu mâncați

Infecții cronice urinare / cistită

Cauzele cristalelor struvite

"În unele pisici, formează pietrele de vezică Struvite ca urmare a unei infecții ale tractului urinar, dar acest lucru este mai puțin frecvent în pisici decât la câini. În cele mai multe cazuri, cu toate acestea, pisicile dezvoltă pietre struvite în absența unei infecții. În aceste cazuri, cauza exactă este necunoscută. Un număr de factori diferiți s-au găsit că contribuie la aceste pietre, inclusiv formarea de urină concentrată, creșterea pH-ului urină (urină alcalină) și niveluri crescute de magneziu și fosfor în interiorul urinei."

O cauză fundamentală pentru dezvoltarea cristalelor struvite este că multe pisici sunt reticente să bea apă din boluri. Au evoluat peste milenii pentru a obține cea mai mare parte a umidității lor de la pradă. Acest lucru, parteneriat cu o dietă de alimente uscate de pisici, poate duce la dezvoltarea cristalului în urina pisicii.

Diagnosticarea cristalelor Struvite

Dacă observați oricare dintre simptomele de mai sus, cele mai bune pentru a contacta imediat medicul veterinar. La vizita dvs. veterinară, VET dvs. va efectua un examen și diagnosticare pentru a exclude cauzele cunoscute ale cristalelor și pietrelor Struvi și formează un diagnostic.

Acestea includ

  • Istorie: medicul veterinar cu ajutorul tehnicianului veterinar va obține o istorie pe pisica ta. Aceasta va include comportamentul pisicilor dvs., inclusiv orice modificare a mediului, rutina și programul CAT și orice alte simptome pe care le-ați observat acasă.
  • Examen fizic: Veterinarul dvs. va efectua un examen fizic al animalului dvs. de companie
  • Sângeri și urineză: Prin obținerea și executarea sângelui și o analiză de urină, veterinarul dvs. va fi capabil să vadă cum funcționează organele interne ale pisicii, precum și verificarea deshidratării, inflamației vezicii urinare și a infecției.
  • Cultura și sensibilitatea urină: o probă de urineză ar trebui să fie obținută în mod ideal prin intermediul unei cystocenteze care este o procedură în care un ac este plasat în vezica urinară prin peretele abdominal și o probă de urină este îndepărtată. Un test de cultură de urină este o metodă de identificare a bacteriilor specifice care pot provoca o infecție a tractului urinar. Aceasta implică plasarea unei probe de urină pe un mediu special, incubând eșantionul astfel încât bacteriile să poată crește și apoi să identifice bacteriile. Un al doilea test (un test de sensibilitate) este de obicei realizat pentru a determina cele mai eficiente antibiotice de utilizat împotriva bacteriilor implicate.
  • X-Rays și Ultrasunete: Acestea se fac pentru a evalua dacă vezica urinară apare anormală sau conține pietre vezice. Radiografiile sunt cea mai eficientă modalitate de a diagnostica pietrele vezicii urinare, deoarece cele mai multe pietre vezice (inclusiv struvite) sunt vizibile pe radiografii. Pe radiografii, pietrele Struvite arată de obicei ca niște roci netede sau pietricele în interiorul vezicii urinare. Ultrasunetele pot fi, de asemenea, utilizate pentru a vizualiza pietrele vezicii urinare.

Tratament

Tratamentul pentru pietrele Struvite se bazează pe cauza subiacentă și este adaptată la pisica individuală, dar în majoritatea cazurilor, tratamentele dizolvă pietrele printr-o dietă cu prescripție sau prin îndepărtare chirurgicală. Tratamentele suplimentare pot include medicamente de durere, modificări de dietă, consumul de admisie a apei, medicamente anti-spasmodice pentru a ajuta la relaxarea vezicii urinare, terapia fluidă și reducerea stresului.

Pietrele Struvite pot fi adesea dizolvate. Scopul este de a crea urină mai acidă și diluată. Conserve diete de prescripție care se acidulează urina sunt ideale, dar sunt disponibile formulări uscate pentru pisicile care nu vor mânca alimente umede. Medicamente care se acidulează urina pot fi utilizate atunci când o pisică trebuie să fie pe un alt tip de dietă specială. Dacă este prezentă o infecție, antibioticele vor fi necesare și. Veterinarul dvs. va continua să monitorizeze pisica dvs. prin reformații (examene, radiografii, urineză și / sau ultrasunete) până când pietrele sunt complet dizolvate.

În unele cazuri, pietrele Struvite nu pot fi dizolvate, ci trebuie îndepărtate fizic prin intervenție chirurgicală sau prin alte proceduri.

Dacă pisica dvs. are o obstrucție uretra, cum ar fi o piatră vezică, veterinarul dvs. va trebui să scadă rapid obstrucția. Pentru a face acest lucru, cel mai probabil vor trebui să se așeze sau să anesteze pisica dvs. și vor plasa un cateter urinar împreună cu gestionarea durerii pisicilor și a altor simptome.

Cum de a preveni recurența cristalelor struvite

Nu puteți împiedica întotdeauna cristalele Struvitului și pietrele din pisicile dvs. Urina și pisicile care au dezvoltat pietrele de vezică Struvite sunt mult mai probabil să experimenteze o recurență mai târziu în viață. Cu toate acestea, există factori care sunt cunoscuți că crește șansele pisicii dvs. cu pietre structurate care includ obezitatea, scăderea aportului de apă și una dintre cele mai frecvente cauze, stres. Citiți mai jos pentru a afla că puteți reduce acești factori.

& dieta prescrise de medicamente și diete, așa cum este indicat de medicul veterinar

  • Monitorizați comportamentul pisicii și modelele de eliminare și asigurați-vă că vă avertizați medicul veterinar la orice schimbări sau preocupări.
  • Păstrați pisicile dvs. active cu jocul și Jucării puzzle alimentare Pentru a ajuta la prevenirea obezității.
  • Creșterea aportului de apă: creșterea aportului de apă ajută la prevenirea problemelor urinare la pisici. Puteți încuraja pisica dvs. să bea prin furnizarea de resurse diferite pentru apă, inclusiv apă fântâni, boluri largi și superficiale și având-le pe fiecare etaj în casa ta. Hrănirea alimentelor umede, o dietă cu prescripție urinară conservată și adăugarea de apă la alimentele lor ajută la furnizarea pisicilor cu mai multă hidratare.
  • Mediul îmbogățit: Este important să oferiți resurse de mediu multiple și separate, care includ cutii de gunoi, apă, alimente, spații de ascundere, locuri la buletine, zone de odihnă / dormit, zone de joacă, zone de zgâriere și jucării. Acest lucru ajută la scăderea tensiunii sociale și a concurenței, scade motivațiile teritoriale, scade stresul și teama și oferă alegeri care contribuie la prevenirea stresului și crearea unui mediu sigur.
  • Reducerea stresului: Există o varietate de modalități de a ajuta la scăderea stresului pentru pisica dvs. Permone, Feliway și Feliway Multicat și muzica clasică, cum ar fi printr-o ureche de pisici, pot contribui la crearea unui mediu prietenos cu pisici relaxat, împreună cu un mediu de îmbogățire. Faceți tot posibilul pentru a vă oferi pisica cu o programare de rutină și consecventă și să fiți conștienți de stresul cauzat de modificări precum construcția în casă, vacanță etc.
  • Configurarea casetei de gunoi adecvate: În multe cazuri, o cutie de gunoi de pisică nu este creată în mod corespunzător, ceea ce poate duce la stres și probleme urinare. Când vine vorba de cutii de gunoi, ar trebui să existe o cutie de gunoi per pisică în casă, plus un extra. Dacă există mai mult de un etaj în casă, ar trebui să existe cel puțin o cutie de gunoi pe podea. Cu cât este mai mare caseta, cu atât mai bine, cutiile ar trebui să fie 1.De 5 ori lungimea pisicii dvs. și cutiile trebuie să fie amplasate în zone deschise, bine ventilate și ar trebui să fie păstrată curată.

Dacă vă simțiți vreodată ca și cum pisica dvs. se confruntă cu o problemă urinară, mai ales dacă se străduiesc să urineze și să pară incomod, vă rugăm să căutați atenția veterinară.

Referință: https: // vcampitale.COM / KNOW-YOU-PET / STRUGITE-PETHDER-PIES-IN-PIES

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cristale struvite la pisici