De ce pisicile bâzâie? Tot ce trebuie să știți

pisica blep

Termenul "BLEP" nu a făcut-o încă în literatura științifică, dar a devenit una dintre cele mai recente mass-media sociale. Ca și în multe cuvinte și fraze noi, nimeni nu este cu totul sigur când sau unde termenul a fost folosit pentru prima dată sau cine. Ceea ce știm, este că descrie un animal, de obicei o pisică, lipind vârful limbii lor de ceva timp. Dacă aveți o căutare rapidă pe Internet folosind termenul "blep", veți fi inundați de fotografii drăguțe ale pisicilor care arată puțin confuză și lipiți limbile lor mici. Alte animale au intrat în act și veți găsi, de asemenea, poze cu câini, cai și chiar tigrii care fac un BLAP!

Deci, de ce pisicile bâzâie?

Știința din spatele BULP

Există mai multe motive pentru care pisicile tale ar putea să-și scape limba. Știința are câteva teorii posibile.

Teoria "părului rătăcitor"

Pisicile își folosesc limbile pentru a mânca, a bea, îngrijirea și, în general, să rămână sănătoși. Veți fi observat că atunci când kitty vă linge, limba lor se simte foarte dură. Acest lucru se datorează faptului că este acoperit cu barbe mici numite papile. Ei curbe înapoi și ajută limba să atragă mâncare și lichid în gură și să înlăture firele de păr și murdăria din haina lor. Pisicile sunt foarte dornice de a elimina fiecare ultime de mâncare din haina lor, deoarece, în sălbăticie, mirosul ar fi atras prădătorii.

Papilele își fac bine treaba, dar părul sau murdăria pe care au adunat-o pot fi blocați pe limbă. Acesta este un sentiment neplăcut pentru o pisică - un pic ca modul în care simțim când facem un păr blocat în gura noastră. Diferența este că putem ajunge în gura noastră și tragem părul de pe limba noastră, dar o pisică evident că nu poate. Prin urmare, ei încearcă să o schimbe prin mișcarea limbii. Când îi prindeți la el cu telefonul dvs. smartphone, este un Blep Kitten!

"A uitat să o pună în" teoria "

Ți-ai deranjat pisica în mijlocul unei alimentații sau Sesiunea de îngrijire? S-ar fi putut ridica la tine și nu au reușit să-și retragă limba complet. De obicei durează doar câteva secunde, dar dacă sunteți rapid puteți prinde o imagine.

Pisicile sunt, de obicei, extrem de demnificate și este foarte amuzant să le prindem în afara gardei.

"Degustarea teoriei aerului

Pisicile folosesc toate simțurile lor pentru a explora mediul din jurul lor. Îi place să "gustați" aerul. Ei fac acest lucru folosind "Răspunsul Flehmen"Care implică deschiderea gurii și scoaterea limbii astfel încât să poată colecta feromonii de aer din alte pisici pe ea. Ei le transferă apoi pe acoperișul gurii, unde există un organ care poate interpreta mirosurile. Se numește organul Vomeronasal.

Ei pot obține tot felul de informații despre alte pisici din zonă, inclusiv dacă sunt bărbați sau femei, în sezon etc. Dacă și-au lăsat limba pentru o vreme, s-ar fi putut purta să citească toate "mesajele CAT"!

Teoria dinților lipsă

Din cauza modului în care gura unei pisici este formată, au nevoie de dinți pentru a-și păstra limba în poziție. Prin urmare, dacă dvs pisica a pierdut un dinte, limba lor are mai multe șanse să flop. De asemenea, unele rase au mai multe șanse de a blep deoarece au o față plată. Persanii sunt amestecuri frecvente, deoarece există puțină cameră în interiorul gurii lor pentru a se potrivi limbii înapoi.

Teoria relaxată

Când pisicile sunt complet relaxate, ei se slăbesc maxilarul și vârful limbii poate cădea din partea din față a gurii. Un blep pe un pisoi adorabil face o fotografie deosebit de drăguță. Aceasta este doar o poziție perfect normală de dormit și este adesea văzută în același timp cu o răsucire involuntară.

Dacă pisicile dvs. ia un medicament de relaxare musculară pentru o problemă medicală, cum ar fi stresul, puteți observa că aceștia pisicați mai des.

Kitty arătând limba

Când un Bplep este ceva care trebuie îngrijorat

Uneori, un BLAP nu este doar un circa drăguț. Este un semn că pisica ta este bolnavă. Iată câteva probleme medicale care ar putea provoca un blep în pisica ta.

  • Demenţă

La pisicile mai mari, incapacitatea de a păstra limba din interiorul gurii poate fi un semn al demenței. Acesta va fi însoțit de alte semne, cum ar fi privirea la pereți, persistenți plâns, agitație, scăderea poftei de mâncare și nu a folosit corect tava de gunoi. Dacă sunteți preocupat de faptul că dvs. mai în vârstă CAT are demență, Ar trebui să rezervați o întâlnire cu VET dvs.

  • Boală parodontală

Acesta este numele medical pentru boala gingiilor. Poate provoca o pisica sa drool excesiv și să-și țină limba. De asemenea, puteți observa sângerarea în gură și pisica dvs. poate evita mestecarea sau poate părea a fi în durere. Boala parodontală începe ca o acumulare a plăcii, dar poate progresa rapid la distrugerea osoasă și țesuturilor și formarea puroiului în cavitățile dintre gumă și dinți. Este cea mai frecventă boală de a afecta pisicile din SUA. Poate afecta pisicile de toate vârstele. Luați pisicile la veterinar imediat dacă observați aceste simptome deoarece acestea pot necesita curățenie profesională și lustruire, o aplicație de fluor sau chiar o intervenție chirurgicală. Puteți împiedica să vă spălați în mod regulat gura și gingiile pisicii.

  • Feline stomatită

Aceasta este o condiție rară, dar gravă de sănătate felină. Este un tip de inflamație a gurii și gingiilor pisicii. De obicei, vor fi ulcere în gură, dar ar putea fi și ulcerația din spate a gâtului, precum și a buzelor și a limbii. De asemenea, puteți observa că haina pisicii dvs. se uită în stare proastă (pentru că nu pot să-l îngrijească), refuză să mănânce (și, prin urmare, să piardă în greutate) și să aibă respirație urâtă. Unele pisici arată, de asemenea, disconfort prin pasărea la fața sau gura lor.

Poate afecta pisicile de toate vârstele și toate rasele. Cauza este adesea boală dentară, dar poate fi declanșată de condiții mediate de imunitate în care sistemul imunitar al pisicii distruge propriile țesuturi, deoarece răspunde agenților patogeni din gură. Alte afecțiuni medicale asociate cu stomatita felină sunt infecții virale (inclusiv calivirus și virusul leucemiei feline (FELV)) și bartoneloza. Dacă bănuiți că pisica dvs. are această condiție, este important să consultați un VET deoarece tratamentul pe termen lung este adesea necesar.

  • Încălțămintea

Pisicile pot suferi de căldură Dacă acestea sunt expuse la căldură excesivă și nu au suficientă apă. Acest lucru este cel mai probabil să se întâmple într-o mașină. Nu este niciodată acceptabil să lași o pisică într-o mașină într-o zi fierbinte. O pisică cu cursa de căldură va avea o limbă foarte roșie și va drool și pantalon. Ei își pot pierde, de asemenea, echilibrul. Deoarece pisicile sunt homeoterme, temperatura corpului lor nu se schimba foarte mult si este o constanta de 101 sau 102 grade Fahrenheit.

Dacă pisica ta își lipsește limba pentru a încerca să-și regleze temperatura, ele sunt deja prea calde. Acest lucru ar fi trebuit împiedicat să le ofere acces la umbra și apa proaspătă. Pisicile în vârstă, pisicile obeze și rasele cu fața în față, cum ar fi Himalayan, care au și părul lung sunt mai susceptibile la încălzirea de căldură. O pisică cu căldură trebuie să fie răcită treptat și luată la un veterinar.

  • Rau de miscare

Multe pisici suferă de boală de mișcare și unii vor vomita când călătoresc în mașini. Alții, își lipsește limbile, dar acest lucru este, de obicei, însoțit de drooling și gâfâie. Uneori este mișcarea mașinii care vă afectează pisica și îi face să se simtă amețit. Pentru alte pisici, greața este declanșată de anxietate, deoarece mașina nu este familiarizată sau pentru că pot aminti o experiență anterioară de supărare.

  • Otrăvire

O pisică lipit de limbă afară și scoabă este un semn posibil de otrăvire. Cu toate acestea, este de obicei însoțită de vărsături, amețeli și dificultăți respirație. Pisicile pot fi otrăvite de pesticidele de grădină, curățătorii de uz casnic sau pradă otrăvită pe care au mâncat, cum ar fi șoarecii și șobolanii.

Dacă bănuiți că pisica voastră a fost otrăvită, trebuie să le duceți imediat la un veterinar.

  • Infectie respiratorie

Pisicile pot obține infecții ale tractului respirator superior la fel ca oamenii pot. Nasul, gâtul sau sinusurile pot fi afectate și acest lucru îl poate face să scadă și să-și scape limba. Dacă au probleme de respirație, puteți observa că limba lor este în timp ce încearcă să dea respirație.

Vor exista alte semne de infecție, inclusiv dificultăți de respirație și o pierdere de echilibru și lipsa apetitului. Această condiție trebuie verificată de un veterinar.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce pisicile bâzâie? Tot ce trebuie să știți