9 Fapte uimitoare despre limba câinelui tău

Dog limba

Ei mănâncă cu ea, beau cu ea și Lingeți-vă fața Cu acesta. Dar asta nu este tot ce ai putea dori să știi despre limba câinelui tău. Există tot felul de fapte ciudate, interesante și utile pe care le puteți învăța. Ca dr. Alexander Reiter al Universității din Pennsylvania din Philadelphia spune: "Limba este o parte esențială a gurii într-un câine", astfel încât să vă aflați mai mult să vă ajute să vă îngrijiți cel mai bun prieten al dvs. sau cel puțin ar putea fi un prea mic Împărtășește cu colegii tăi câini.

În legătură cu o postare: Cadouri pentru iubitorii de câini

Câini limba

Limba: Ce este?

În primul rând, să mergem rapid peste ceea ce este de fapt limba. Toată lumea știe că ne ajută să vorbim și să ne lăsăm gust. Dar, din punct de vedere medical, ce este? Dr. Ann Hohenhaus din centrul medical al animalelor din New York explică: "Limba este un mușchi. Ca toți mușchii, este controlat de nervi. Și în cazul limbii, nervii vin direct de pe creier pentru a controla limba."

Mugurile de gust sunt celule care sunt foarte asemănătoare cu nervii și se conectează la creier pentru a vă spune dacă ceea ce degustați este acru, dulce, amar și sărat. Mulți oameni cred că puteți "harta" aceste muguri de gust, deoarece diferite părți ale limbii sunt responsabile pentru diferitele gusturi. Acesta este doar un mit, deoarece gusturile de gust sunt răspândite în mod egal peste limbă.

Limbile câinilor sunt la fel de murdare ca limbilor umane

Un alt mit despre limbi este că câinii au limbi mai curate decât oamenii. Această credință vine de la ideea că câinii își linge rănile, deoarece ajută la vindecare rană. Unii oameni cred că saliva de câine vindecă răni, dar acest lucru nu este adevărat. Dacă linsul ajută la răni, este numai pentru că mișcarea fizică a limbii ar putea dezactiva murdăria.

Adevărul este că câinii și oamenii au peste 600 de forme diferite de bacterii și că un număr mare de bacterii nu vor fi benefice pentru nici o rană. Chiar am auzit de oameni care încearcă să-i încurajeze câinele să-și lingă rănile umane pentru că ei cred că îi vor ajuta să se vindece. Aceasta nu este o idee bună și puteți chiar să riscați infecția.

Muguri de gust pentru câini

Așa cum am menționat mai devreme, gusturile de gust sunt răspândite pe toată limba, nu doar în anumite zone. Mugurile de gust reprezintă o altă diferență cheie între limbile și limbile câinilor. Câinii au mai puține muguri de gust decât oamenii cu aproximativ un al șaselea. Oamenii de știință au estimat că câinii au în medie 1.700 de muguri de gust, în timp ce oamenii sunt estimați să aibă aproximativ 10.000.

În mod similar, în comparație cu o pisică, câinii au mai multe muguri de gust. Aceste muguri de gust pot gusta alimente amare, sărate, dulci și acru, în timp ce pisicile nu pot gusta alimente dulci, ceea ce trebuie să fie plictisitor pentru ei! Cercetările recente au sugerat chiar ca câinii să aibă muguri de gust specializate special, care pot detecta carnea și apa. Oamenii, pe de altă parte, se străduiesc adesea să gustați cu adevărat apa ca, în general, ceea ce degustați atunci când beți apă este doar mineralele, chimice și impurități.

Câinii sunt mai dependenți de mirosul lor decât atât oamenii, cât și pisicile și sa sugerat să-și folosească simțul mirosului pentru a-și alege mâncarea mai mult decât folosesc simțul gustului. În general, preferința lor pentru miros și muguri de gust mai limitate fac un sentiment de gust de câine mai puțin sensibil decât un om.

Câinii îi place, de asemenea, să arate cel mai bine

Toată lumea știe că pisicile își folosesc limbile pentru a se păstra curate și ordonate, iar majoritatea proprietarilor de câini știu că câinii le place să facă acest lucru. Dar ați știut că limbile câinilor nu sunt la fel de bune la îngrijirea limbilor pisicilor? Limbile de pisici infamulare au un scop, și asta este de a prinde cât mai multe noduri și încurcări, astfel încât hainele lor să fie strălucitoare și netede. Câinii, pe de altă parte, au limbi netede și acest lucru le face mai puțin eficiente.

Dacă dețineți o pisică și un câine, ar putea fi tentant să le îngrijească aceeași sumă, dar această diferență în limbi subliniază că este posibil să vă ajutați câinele doar puțin mai mult decât trebuie să vă ajutați pisica. Periați-vă cel mai bun prieten în mod regulat pentru a le ajuta să le păstrați liber și să priviți ascuțit!

În legătură cu o postare: Perie de vărsare a câinelui

Dogul limbii

Păstrați rece într-o zi fierbinte

Ca oameni, când este fierbinte, transpirând. Sudoarea se evaporă pe pielea noastră și acest lucru ne răcește pielea și sângele în jos, ceea ce ne ajută să gestionăm temperatura noastră. Un fapt ciudat despre câini este că ei au doar glande de transpirație pe ei labele și nasul. Acest lucru face mult mai greu pentru ei să se răcească prin transpiraţie ca și noi.

În schimb, câinii își folosesc limbile să se răcească într-o zi fierbinte. S-ar putea să crezi asta câini pantaloni mai ales atunci când își exercită sau se exercită, dar ei, de asemenea, pantaloni să se răcească. Punerea face ca aerul să se miște rapid pe limbă și în jurul gurii și al tractului respirator superior. Acest lucru are același efect de transpirație, deoarece umiditatea se poate evapora și scade temperatura sângelui lor. Se estimează că un câine de gâfuire durează aproximativ 300 până la 400 de respirații pe minut în loc de cele obișnuite de la 30 la 40 de ani.

Dificultatea este că câinii nu sunt doar pantaloni atunci când sunt fierbinți. Mulți câini, de asemenea, pantaloni atunci când sunt stresați și nu doriți să pierdeți și să neglijați sentimentele. Dacă sunteți îngrijorat de faptul că câinele dvs. ar putea fi gâfâie, deoarece sunt anxioși întrebați-vă:

  • Care este contextul? Sunt într-un spațiu închis sau într-o situație zgomotoasă sau zgomotoasă?
  • Este diferit de comportamentul lor normal? La urma urmei, știi cel mai bun animal de companie.
  • Au o expresie facială tensionată, cum ar fi sprâncenele brazde, ochii mari sau vene proeminente sau mușchii?

Dacă aveți îndoieli, ați putea dori să vă luați câinele într-o situație nouă și calmă și să le dați un a castron de apă doar pentru a fi în siguranță.

Nu toți câinii au limbi roz

Cel mai ciudat fapt despre limbile câinilor este probabil că există două rase ale căror limbi sunt albastre! Chow Chows și Shar-Peis sunt rase chinezești și sunt foarte strâns legate de genetic, deci are sens că împărtășesc această trăsătură neobișnuită. Ceea ce este mai puțin clar este originea sa. Pe baza teoriei evoluției, este probabil ca un decendent al acestor rase să se mute să prezinte această limbă colorată ciudată, dar medicii trebuie să înțeleagă încă ceea ce a făcut ca această mutație să se răspândească să devină atât de răspândită. Cum are o limbă albastră evolutivă utilă?

Dacă aveți un chow chow sau un Shar-Pei, există câteva probleme de sănătate pe care ar trebui să le cunoașteți. Cea mai mare parte ca o limbă albastră poate face diagnostic dificil pentru medicul veterinar. Limbile albastre sunt adesea un simptom al corpului câinelui dvs. care nu reușește să oxigeneze așa cum ar trebui să fie. Acest lucru poate însemna că acestea pot suferi de boli pulmonare sau de căldură. Dacă aveți o rasă diferită de câine și au o limbă albastră, ar trebui să le duceți la veterinar. Cu toate acestea, dacă aveți un chow chow sau o boală de shar-pei, plămâni și cardiace poate fi mai dificil de detectat. Asigurați-vă că sunteți conștienți de celelalte simptome, cum ar fi dificultăți de respirație.

O altă rasă care ar putea avea limbi în întregime roz Labrador. Este posibil ca unele laboratoare să aibă un punct negru pe limba lor. Unii cred că se întâmplă atunci când un labrador este ușor încrucișat, așa că are o relație îndepărtată cu o chumă sau de un Shar-Pei. În realitate, este doar o schimbare minoră a pigmentării care ar putea apărea chiar într-o pură și ar trebui să fie inofensivă. Atâta timp cât a fost prezentă de la naștere sau de la o vârstă fragedă, nu există nici o cauză de îngrijorare. Dar orice schimbare neașteptată a culorii sau texturii trebuie menționată la veterinarul dvs.

Câinii pot avea limbi prea mari pentru gura lor

Macroglossia este o condiție extrem de rară. Dr. Reiter, de exemplu, raportează că a văzut doar două exemple în întreaga sa carieră de 20 de ani. Macroglosia înseamnă, în esență, că limbile câinilor sunt mai mari decât în ​​mod normal și, în mod crucial, prea mari pentru multe funcții normale. Un catelus cu Macroglosia, de exemplu, ar putea să se lupte să aducă la tatăle mamei lor.

Deoarece este incredibil de rare, este puțin probabil ca trebuie să acordați o atenție deosebită dimensiunii limbii dvs. de câini. Cu toate acestea, ca multe condiții, unele rase au mai multe șanse de a suferi de limbi mari decât altele. În special boxerii sunt cunoscuți pentru limbile lor mari care ies din gură. Ei nu prezintă neapărat probleme ca urmare a acestor limbi mari, dar dacă aveți îngrijorări, atunci există tratamente și chiar opțiuni chirurgicale.

Folosind limbile lor pentru a-și stinge setea

Un alt fapt că mulți oameni sunt conștienți de faptul că câinii își folosesc limbile pentru a bea apă. Probabil ați văzut băutura dvs. de catelus din castron și îl văzu în picioare în apă cu limba. Dar, ați știut că el bea apă foarte diferit de modul în care pisicile se învârte apă?

Pisicile beau, de asemenea, apă folosind limbile lor. Își înțepez limba în apă și apoi se mișcă apa în sus, astfel încât să o poată prinde în gură. Câinii, pe de altă parte, își curăță limba într-un castron de câine mic sau o ladă care trage apa în gură. Ambii se întâmplă atât de repede încât este dificil să vezi diferența, dar acum că știți că ați putea observa doar când urmează o băutură.

În legătură cu o postare: Câine de câine

Limbile ar putea afecta lătratul

Limbile noastre afectează discursul nostru. Încercați să spuneți un "L" fără să vă folosiți limba - este imposibil, corect? Același lucru este valabil și pentru câini. Limbile câinilor sunt lungi și înguste în comparație cu limbile oamenilor și se mișcă, de asemenea, într-un mod diferit, deoarece nu sunt nevoie de pronunție. Dar asta nu înseamnă că limbile lor nu au niciun efect asupra sunetului lor.

În timp ce câinii nu au un alfabet întreg pentru a lucra, dimensiunea limbilor lor are un impact asupra sunetului coastei lor. Barks nu sunt făcute de limbă, dar limba va afecta cantitatea de spațiu liber în gură, ceea ce influențează efectul ecologic și tonul coastei. O analogie bună pentru a înțelege că aceasta este schimbarea pitch-ului care apare în ochelari atunci când le umpleți cu volume diferite de apă și atingeți-le.

Fapte despre limbile câinilor

Folosind limbile lor să se exprime

Dacă dețineți un câine, știți că adesea folosesc lins pentru a arăta cum se simt. Ei vă pot oferi "sărutări" atunci când sunt fericiți să vă vadă sau să se lingă când sunt Sentimentul anxios. Există tot felul de comportamente pe care le expune la câini, dar acest lucru nu face ușor să înțeleagă ceea ce încearcă să spună.

Majoritatea medicilor sunt de acord că, similar cu copiii, câinii își folosesc limbile și gurile pentru a-și explora lumea. De exemplu, ei învață ce este alimentele și ceea ce le-ar putea face rău prin lins și testarea diferitelor obiecte. S-ar putea să fi observat că multe lucruri dăunătoare în natură sunt adesea în mod inerent amar. Acest lucru ar putea fi, de asemenea, de ce trebuie să-l înșelați pe câine în a lua medicina amară ascunzându-l în ceva delicios ca un hotdog.

În legătură cu o postare: Cel mai bun shooter pilula pentru câini

Este demn de remarcat, totuși, că, în timp ce ar fi frumos să simți dragostea câinelui tău, pot exista unele pericole asociate cu să-i permită să-ți lingă fața. Foarte puține boli pot trece între specii, dar cercetările au început să demonstreze că anumite bacterii care cauzează boala parodontală poate trece între oameni și câini. Deci, fii atent - poate fi meritat să-ți antrenezi câinele din acel comportament particular.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 9 Fapte uimitoare despre limba câinelui tău