Aflați totul despre xoloitzcintli (câine mexican fără păr)

Xoloctzuinti (câine mexican fără păr)

XOLOITZCINTLI (Pronunțate Show-Low-Eats-Queent-Lee) este uneori numit de numele său americanizat, câinele mexican fără păr. Numele de rasă este, de asemenea, uneori a scris XOLOITZCIUTLE. Xolo (Show-Low), așa cum este cunoscut, vine în trei dimensiuni: standard, miniatură și jucărie. Deși soiul fără păr este cel mai cunoscut, Xolo vine, de asemenea, într-o varietate acoperită. Acoperit xoloctzcinli sport un strat scurt, neted care acoperă întregul corp. Xolos fără păr sunt complet jupuite, deși uneori leagă câteva smocuri de păr pe partea superioară a capului, pe picioare și pe ultima treime din coadă. Deși crescătorii se pot concentra pe o soi de dimensiuni sau de strat, toate cele trei dimensiuni și cele două tipuri diferite pot apărea în același gunoi.

Xoloctzcinti este ceea ce este cunoscut ca o rasă primitivă - practic, o rasă foarte veche care păstrează caracteristicile semi;"sălbatice". Aceasta înseamnă că au nevoie de o socializare și o pregătire extinsă în puppyood-ul timpuriu și de-a lungul vieții lor pentru a contracara timiditatea sau teama. Este important să rețineți că însărcinarea străinilor este un semn distinctiv al rasei - fac câini de ceas excelent și vă va avertiza la orice întâmplări ciudate în și în jurul casei voastre. Această rasă face cel mai bine atunci când a dat granițe clare și o rutină consistentă. Acești câini loiali se obligă foarte strâns cu membrii familiei lor. Ei sunt oarecum nevoiași emoțional, prin faptul că doresc și au nevoie de multă interacțiune cu oamenii lor. Fără aceasta, ei pot deveni exigenți și chiar distructivă în casă. Dar Xolo este atât de fermecător și angajat, este ușor să le dați atenția pe care o doresc acest lucru. De obicei se înțeleg bine cu copiii de familie respectuoși, alți câini și pot chiar să coexiste în mod pașnic cu pisica de familie dacă sunt ridicate împreună.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Non-sportiv

Greutate: Standard: 30 până la 55 de lire sterline: 15 până la 30 de lire sterline: 10 până la 15 lire sterline

Înălţime: Standard: 18 până la 23 de centimetri înălțime la umăr - miniatura: 14 până la 18 inci - jucărie: 10 până la 14 inci

Palton: Fără păr: o cantitate mică de păr scurt, grosier poate apărea pe partea superioară a capului, picioarelor și la capătul coada. Acoperit: strat scurt, neted și închis

Culoare: O gamă de culori închise, inclusiv negru, gri negru, ardezie, roșu, ficat (maro) sau bronz

Speranța de viață: 14 până la 17 ani

Caracteristicile Xolo

Nivelul de afecțiuneMediu
PrietenieMediu
Copil prietenosMediu
Prietenos cu animalele de companieMediu
Nevoi de exercițiiMediu
JucăușăMediu
Nivel de energieMediu
TrainitateMediu
InteligențăMediu
Tendința de a blocaMediu
Cantitatea de vărsareScăzut

Istoria Xolo

Xoloccintli este o rasă antică care își urmărește rădăcinile înapoi la momentul aztecii, făcând rasa de cel puțin 3500 de ani. Potrivit clubului Xoloccintli din America, numele de rasă este o combinație a numelui câinelui Dumnezeu Xolotl și cuvântul aztec Itzcintli, ceea ce înseamnă câine. Xolo este câinele național al Mexicului. Xoloctzuinti este recunoscut de Clubul American Kennel, Clubul Kennel United, Clubul Canadian Kennel, Clubul Kennel Mexic și Clubul Internațional de Kennel Fédération Cynologique International.

În vechiul Mexic, Xoloccintli era sacru. Câinii au fost frecvent sacrificați și plasați în mormintele proprietarilor lor recent decedați, deoarece s-au gândit că ajută la îndrumarea în siguranță a sufletelor proprietarilor în țara celor morți. De asemenea, s-au gândit să vindece diferite condiții de sănătate. Deși rare, Xolo își găsește încet drumul său în cultura pop. Filmul animat de la Disney 2017 Coco oferă un adorabil, scenă de scenă xoloctzcinti numit Dante.

Taynapanova / Getty Images "Data-Caption =" "Data-extinde =" 300 "ID =" MNTL-SC-Bloc-image_1-0-13 "Container de date =" Adevărat "/">
Taynapanova / Getty Images "Data-Caption =" "Data-expand =" 300 "ID =" MNTL-SC-Bloc-image_1-0-14 "Container de date =" Adevărat "/">

XOLOITZCINTLI (câine mexican fără păr) îngrijire

Xoloccintli este un câine de spălare și uzură. Soiul acoperit necesită ocazional băi și periaj minim (varietatea fără păr nu are nevoie de periaj). Varietatea fără păr are nevoie de băi frecvente pentru a elimina acumularea uleioasă pe piele, urmată de o loțiune de hidratare frecat peste tot pe piele. Unele mexicane fără păr ar putea avea nevoie de un protector de protecție solară pentru animale de companie. Dacă vă întrebați ce se simte pielea varietății fără păr, nu este moale sau matasoasă. Descris ca o piele, pielea este, de fapt, groasă, dură și protectoare. În adolescență (de obicei, în timpul primului an al câinelui), acneea (despărțirea pielii) și capacul de leagăn (acumularea ceară pe piele) este comună pe măsură ce pielea trece printr-o tranziție. În acest moment poate fi necesară îngrijirea suplimentară a pielii pentru a minimiza aceste probleme. Creșerul dvs. vă poate antrena prin îngrijire adecvată a pielii până când pielea se maturizează.

Xoloccintli este activ și agil. Ele sunt, în general, calm în interior, atâta timp cât au un exercițiu suficient sub formă de plimbări zilnice și rompuri în curte. Inteligent și sensibil, Xolos sunt ușor de antrenat atâta timp cât utilizați metode pozitive și nu le copleșești. Socializarea este extrem de importantă pentru această rasă, care poate fi atentă și precaută de străini. Începeți socializarea la începutul lui Puppyalod și continuați pe tot parcursul vieții câinelui.

Ирина мещерякова / Getty Images "Data-Caption =" "Data-expand =" 300 "ID =" MNTL-SC-Bloc-image_1-0-21 "Container de date =" Adevărat "/">
Ирина мещерякова / Getty Images "Data-Caption =" "Data-extinde =" 300 "ID =" MNTL-SC-Bloc-image_1-0-22 "Container de date =" Adevărat "/">
Taynapanova / Getty Images "Data-Caption =" "Data-Expand =" 300 "ID =" MNTL-SC-Bloc-image_1-0-23 "Container de date =" Adevărat "/">

Este XOLOITZCINTLI HYPOALLERGENIC?

S-ar putea să credeți că fără păr, Xolo este hipoalergenic. Deși este adevărat că rasa ar putea fi bună pentru suferinzi de alergie, depinde dacă individul este sensibil la părul câinelui sau câinele de câine (saliva uscată și scaunul de material de pe pielea animalului). Xolo nu are părul, dar are o mulțime de ciudați. Cel mai bine pentru persoanele care suferă de alergie să-și petreacă o mulțime de timp cu adulți Xolos (de preferință într-o casă unde trăiesc Xolos) pentru a determina dacă reacționează sau nu. Acestea fiind spuse, în general, Xolo este una dintre rasele considerate bune pentru persoanele care suferă de alergii de câini.

Probleme comune de sănătate

Xoloccintli este destul de sănătos. Unele Xolos fără păr pot să nu aibă un set complet de dinți (ceva care este probabil corelat cu gena care provoacă părul de păr), dar acest lucru nu provoacă de obicei probleme pentru câine. Crediții responsabili efectuează teste standard pe xolosii lor înainte de reproducere, inclusiv screening-ul pentru displazia șoldului și luxarea patella, precum și bolile inimii și oculare.

Dieta și nutriția

Unele xoloctzcinti sunt predispuse la supraponderali. Hrăniți-vă Xolo un aliment de câine de înaltă calitate și măsurați mesele regulate cu o ceașcă sau scară de măsurare pentru a evita supraîncălzirea. Hrănirea liberă (lăsând alimentația toată ziua), poate duce la creșterea în greutate. Câinii supraponderali pot prezenta probleme comune HIP și alte condiții de sănătate cum ar fi diabetul. Adresați-vă amelioratorului sau medicului veterinar pentru a recomanda cele mai bune alimente pentru Xolo.

Top rase de câine pentru cei alergici la câini
PROS
  • Nu vărsați

  • Obligațiuni puternic cu familia 

  • Excelent ceas de supraveghere

Contra
  • Necesită îngrijire regulată a pielii

  • Poate fi precaut de străini

  • Necesită o socializare și o instruire extinsă

Unde să adoptați sau să cumpărați

XOLOITZCINTLI este o rasă rară. Unii adulți ar putea găsi calea lor în salvare, dar, de obicei, oamenii care doresc să aducă acasă un Xolo va cumpăra un catelus de la un crescător de reputație. Clubul Xoloitzcuinli din America publică un director de crescători pe site-ul său web. Fiți pregătiți să ajungeți pe o listă de așteptare.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Dacă vă place XOLOITZCINTLLI, ați putea dori, de asemenea, aceste rase:

În caz contrar, verificați tot celălalt Articole de rasă de câine Pentru a vă ajuta să găsiți câinele perfect pentru dvs. și pentru familia dvs.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Aflați totul despre xoloitzcintli (câine mexican fără păr)