Cum să rasați komondors

Cum să rasați Komondors

Dacă sunteți interesat de Cum să rasați Komondors, Trebuie să știi cum au fost selectiv crescute alături de scopul lor. Acest lucru vă poate ajuta să informați viitorii cumpărători și să înțelegeți câinii cu care lucrați mai îndeaproape. În plus, știind mai multe despre Komondors ajută la asigurarea îngrijirii specifice de rasă pe care o necesită.

Acest câine este cunoscut pentru a arăta ca un mop cu cordoanele lungi albe care acoperă corpul lor. Este cea mai adorată trăsătură. Creșterea komondorilor este o experiență plină de satisfacții și se poate transforma în curând într-o afacere profitabilă. Să vă ajutăm să obțineți cunoștințele pentru a începe această carieră în schimbarea vieții cu o rasă minunată.

Contextul reproducerii Komondor

Prin înțelegerea modului în care komondorii au venit să fie rasa, ei sunt astăzi, putem satisface nevoile lor în mod corespunzător. Creșterea lor selectivă din trecut ne oferă o perspectivă asupra trăsăturilor fizice și comportamentale actuale.

Origins

Între 12 și secolul al XIII-lea, Cumans a adus această rasă în Ungaria. Cu toate acestea, aceasta este o estimare istorică. Primul record documentat al komondorilor a fost în 1544 în "# 8220;Istoria regelui Astiagis& # 8221; de Kákonyi Péter. Această rasă de câine mare a fost folosită ca o piesă de lucru în Ungaria. Hainele lor groase le-au păstrat cald în toate sezoanele. Au fost incredibil de eficiente la munca lor. De asemenea, se remarcă faptul că, datorită protecției lor și ochiului vigilent, numerele de ovine au fost menținute și numerele de lupi au fost epuizate. Această rasă funcționează atât de bine ca o herding / ovedog că seamănă cu oile. Reducând astfel stresul oilor și creșterea eficacității lor de herding.

Komondorilor au fost aduși în America în 1933, datorită eficacității lor în aspectul herding și izbitoare. În 1937 Akc le-a înregistrat oficial ca o rasă. Deși popularitatea lor a crescut în SUA, numerele lor, ca multe rase, a scăzut ca cel de-al doilea război mondial a afectat atât de multe profesii. Finanțele au fost scăzute împreună cu resursele și achiziționarea unui câine nu a fost la fel de comună în această perioadă. Numărul european de komondori au dispărut aproape până când crescătorii au reușit să reconstruiască populația. Această rasă este încă mai rapidă decât altele datorită specificațiilor sale în Standardele de rasă și cerințele ridicate ale îngrijirea.

Popularitate

Akc Komondorii au evaluat 173 din 195. Ei nu sunt o rasă foarte populară în Societatea Americană de astăzi și mulți contribuie cu acest lucru spre ei Întreținere de îngrijire înaltă. Mai mult, există și alte forme de cânepă pentru herding care au o întreținere mai mică și sunt la fel de calificați, cum ar fi Collie de frontieră. Unul dintre profesioniștii din Komondor din Ungaria a fost calmarea lor de oi cu aspectul lor similar. Acum, cu gama largă de rase de oi, există puține care se potrivesc cu apariția komondorului. Oile au o gamă largă de tipuri de straturi, forme și culori. Prin urmare, mulți agricultori consideră că folosiți Komondor ca muncă suplimentară, cu beneficii mici.

În plus, există mici medii cu komondorul în ea. Beck a lansat un album în 1996 numit Odelay cu un komondor de sărac pe copertă. Acest lucru a adus o atenție la rasă. Dar, în ultimii 24 de ani, au avut puțină acoperire în mass-media populară. Prin urmare, popularitatea lor a rămas în jumătatea inferioară a AKC. Marea Britanie sa luptat și cu ei Komondor numere așa cum este înregistrat de British Kennel Club în cele mai recente publicații ale populației Komondor în 2015. Se pare că această rasă suferă în numere la nivel global datorită numărului de câini de vânătoare de acolo și întreținerea acestora. Deci, dacă sunteți interesat să salvați această rasă istorică, ați face cu adevărat o diferență înregistrată.

Clasa de rasă Komondor =
Originea rasei de câine Komondor.

Aspect

Această rasă are un aspect renumit la nivel mondial ca "Mop-câine"Datorită cordurilor albe care acoperă corpul lor. Acest lucru este evidențiat în special atunci când înotă și aceste cordoane splay pentru a da aspectul unui mop. Cu o dimensiune mare, această rasă este 25 - 28 inci în funcție de genul lor. Același lucru este valabil și pentru gama de greutate de 80 - 100 de kilograme. Cel mai tânăr câine, cu atât sunt mai puțin dezvoltate cordoanele lor. Puii vor avea blană ușor curbată, care vor forma treptat corzile moi pe măsură ce cresc. Chiar și adolescenții nu pot fi formate pe deplin formate până la peste un an și poate dura adesea până la două.

Îngrijirea regulată este necesară pentru a menține sănătatea hainei și pentru a menține corzile câinelui să devină încurcate sau rupte, în special în vremea slabă. Următoarele puncte rezumă Akc Standard de rasă pentru Komondor:

  • Aspect general: mare, muscular cu un strat de cordoane albe grele
  • Capul: mare cu el, luând în sus 2/5 din înălțimea lor de la greabăn
  • Corp: piept profund și coadă musculară
  • Coat: Cablurile adecvate în vârstă care acoperă corpul complet și sunt simțite la atingere
  • Sistemul anterior: drept, bine dezosat și muscular
  • SINKWARTERS: Straight când este văzut din spate, cu mușchi foarte dezvoltați

Temperament

Așa cum este descris de Akc, Komondorul este loial, demn și curajos. Deși creat pentru a fi un câine de vânătoare, datorită loialității și curajului lor, pot fi komondori instruiți să fie câini de protecție excelentă. Ele sunt în mod natural îngrijorate în jurul străinilor și acest lucru este ideal pentru un câine de gardă. Pe cealaltă parte a monedei, înseamnă că va trebui să fiți răbdători atunci când creați o legătură cu Komondor. Dau afecțiune când sunt permise și au răbdare, sunt cu adevărat minunați, câini de familie loiali odată ce legătura este formată. Ele sunt, de asemenea, strălucitoare cu copiii atâta timp cât au fost instruiți bine.

Datorită independenței lor ridicate, trebuie să începeți să le pregătiți de la o vârstă fragedă. Altfel pot deveni destul de perturbatoare și ignorați comenzile dvs. pe măsură ce cresc. Acest lucru este deosebit de greu de manevrat cu rasa mare pe care o sunt. Deoarece ele pot deveni destul de distructive și greu de manevrat. Datorită inteligenței lor înalte, dacă le obțineți repede într-o rutină de antrenament, ei pot învăța repede. În curând puteți avea un komondor bine comportat.

Komondor vs Puli Dog

Puli nu este doar o rasă de câine cu un strat de corzi, dar ele sunt, de asemenea, o rasă de hrănire care a provenit din Ungaria. Dar care sunt diferențele dintre aceste două rase maiestuoase? Există, de fapt, câteva. În primul rând, Komondorul este, de obicei, întotdeauna alb, în ​​timp ce un Puli poate veni în mod alb, negru sau gri în mod egal. În plus, cu Diferența de mărime între cele două rase este drastic. Comparativ cu Cadru mare muscular din Komondor, Puli cântărește între 50 - 100 de kilograme mai puțin decât ele. Ca rezultat, această rasă este mult mai mică și poate fi clasificată ca o rasă mică.

în plus, Komondorul are niveluri medii până la ridicate de agresiune. Mai ales spre animale mici, deoarece acestea erau adesea folosite pentru a controla prada în jurul fermei. Puli este un câine foarte blând cu practic fără tendințe agresive. Adesea, Puli ar păzi turma în timpul zilei, în timp ce Komondor a făcut-o noaptea și a jucat, de asemenea, rolul de protector. Prin urmare, mărimea și diferențele comportamentale.

Komondors ca o rasă de pază
Komondorii sunt o rasă uimitoare de pază.

Preocupările legate de sănătate la creșterea komondorilor

Orice crescător responsabil dorește să fie conștient de problemele de sănătate la creșterea komondorilor. Acest lucru este astfel încât să le puteți identifica în orice sire, baraj sau pu pup. În plus, doriți să fiți în măsură să avertizați pe acești proprietari despre problemele de sănătate, astfel încât acestea să fie conștiente de ele în capelul lor nou și în creștere.

Displazie de șold

Displazie de șold este atunci când Soclul de șold nu este format corect. Prin urmare, îmbinarea șoldului nu se poate mișca fără probleme în soclu. Are o textura mult mai dur și duce la șlefuirea osului femur pe muchiile de soclu dur. Acest lucru poate duce la dureri în mișcare, inflamație și dificultăți în mersul pe jos. Rasele mari sunt deosebit de susceptibile la displazia de șold datorită greutății suplimentare care conduc la presiune asupra articulațiilor lor. Deși formarea comună necorespunzătoare este în uter, această problemă poate fi făcută mai severă cu timpul.

Tratamentul displaziei de șold depinde de cât de severă este forma. Dacă câinele dvs. este afectat ușor, medicul veterinar va prescrie antiinflamatori, medicamente pentru durere, fizio și hidroterapie. Când un caz este sever, un veterinar va recurge la chirurgie. Acest lucru îi va cere să-și răstoarne priza câinelui până când este netedă pentru mișcarea animalelor de companie.

Entropian

Entropian afectează câinele dvs pleoapele și cauze fie partea de sus sau de jos pentru a deveni inversate. Aceasta este o condiție destul de comună care poate duce la pleoapele câinelui sau genele pentru a freca ochiul câinelui. Acest lucru cauzează iritații și dureri care pot duce la un ulcer sau țesut cicatricial. Aceste simptome progresează până la pierderea de viziune parțială sau permanentă. Acesta poate fi identificat prin descărcarea și inflamația ochiului Komondor. Acest lucru se întâmplă în rasele mai mari, deoarece sunt predispuse la mușchii slabi la colțul ochilor lor.

Tratamentul acestui lucru este de obicei pornit cu efectele secundare, cum ar fi tratamentul cu antibiotic dat la ulcere. Suturile pot fi folosite pentru a inversa pleoapa înapoi la normal, dar în cazuri severe, veterinarii ar trebui să utilizeze o intervenție chirurgicală reconstructivă

CATARACTELE JUVENILOR

Cataracta apar atunci când lentila ochiului câinelui devine tulbure, Aceasta denaturează inițial viziunea și progresează spre orbire parțială și apoi plină. Acest lucru este cel mai frecvent observat la câinii mai în vârstă din cauza deteriorării lentilelor, totuși, există o formă numită cataractă juvenilă care afectează câinii dintre vârsta de 6 luni și 6 ani. Unii sunt predispuși datorită tipurilor de rase, cum ar fi în cazul komondorilor. Altele sunt afectate de cataracta juvenilă datorită ereditar predispoziţie.

Deși acestea nu pot fi tratate, ele pot fi monitorizate sau îndepărtate în funcție de severitatea lor. Dacă sunt ușoare și numai parțial sau abia afectează viziunea puilor, un veterinar va lăsa cel mai probabil și să trateze orice inflamație care afectează. Cu toate acestea, dacă blochează complet viziunea, un veterinar poate elimina și înlocui obiectivul.

Sindromul gastric de dilatare-torsiune

Acesta este un boala pe care câinii adânci îl primesc Datorită unui an creșterea gazului cauzând stomacul să se răsucească. Acesta este un sindrom care amenință viața care necesită o intervenție chirurgicală de urgență pentru a corecta. Simptomele pot include anxietate severă, vărsături, urcare uscată, drooling și dureri abdominale.

Singurul tratament este interventie chirurgicala Dar există măsuri preventive pe care le puteți lua dacă rasa câinelui dvs. este profund. Puteți să vă oferiți câinelui un castron de câine de alimentare lentă sau un Cresterea castronului de caine Pentru a minimiza cantitatea de aer, câinele dvs. ingestiază în timpul consumului de alimente. În plus, puteți oferi câinelui porțiuni mai mici de alimente pentru a preveni înghițirea cantităților mari de aer

Fleas

Coaturile lui Komondor vă pot face să credeți că sunt mai puțin susceptibile de a contracta purici, deoarece nu vor putea trece prin haina lor groasă. Este de fapt opusul, Placăle pot urca pe corzile hainei lor și să se ascundă sub ele pentru a evita detectarea. Komondors necesită verificări mult mai detaliate, deoarece o purici ar putea să se ascundă sub oricare dintre corzile lor. Poate doriți să faceți acest lucru săptămânal sau bi-săptămânal în funcție de cât de des are în contact câinele dvs. cu alți câini sau este în iarbă lungă.

Puteți utiliza un Anti-Flea Guler sau tratamente de purici Pentru a preveni și a ucide orice purici pe komondorul tău. Asigurați-vă că dacă utilizați tratamentele pentru a urma instrucțiunile corect, deoarece utilizarea necorespunzătoare a medicamentelor poate permite supraviețuirii puricilor.

Instruirea Komondor
Începeți să vă antrenați mai devreme komondorul!

Cum să rasați Komondors

Odată cu raritatea rasei de la Komondor datorită nepopularității recente, cei interesați de rasă vor călători pe scară largă pentru a vedea un ameliorator etic care îi pasă de puii lor. Prin urmare, cu publicitatea și pregătirea potrivită, ați putea deveni rapid un crescător bine-cunoscut Komondor.

Alegerea cățea și a studia

Când decideți ce stud și cățea sunt ideale pentru gunoiul dvs., trebuie să le luați în considerare Sănătate, boli ereditare în linia lor de sânge, înregistrare, și trăsături fizice și comportamentale. Ar trebui să începeți prin a face o verificare completă a sănătății asupra celor doi indivizi de la cap la două. Verificați stratul fiecărui komondor, mișcarea, pielea și chiar dinții. Doriți ca părinții să aibă o sănătate perfectă înainte de a le cumpăra sau serviciile lor, cum ar fi Studii de servicii. Următorul este de a urmări liniile lor genetice și ecran ambii indivizi să verifice că nu vor transmite boli ereditare la așternutul lor.

Asigurați-vă că ambii câini sunt înregistrați la un club de kennel pentru a garanta reproducerea etică și vă permit să vă înregistrați puii în viitor. În cele din urmă, trebuie să verificați că acești câini posedă trăsăturile fizice și comportamentale pe care doriți să le vedeți în așternutul dvs. Acest lucru este deosebit de important dacă intenționați să reproduceți puii care se potrivesc cu standardul de rasă.

Dimensiunea gunoiului

Dimensiunea medie a gunoiului a unui komondor este 3 până la 10 pui într-o gunoi. Sfârșitul mai mare al scalei este mai mult decât majoritatea așternuților de câini, cu toate acestea, cu atât mai mică este mult mai mică decât media.

Aceasta este destul de o gamă care poate produce mai multe dezavantaje. În primul rând, ați putea produce un așternut cu doar trei indivizi, ceea ce înseamnă că nu veți beneficia de ele mult din punct de vedere financiar. În plus, poate duce la faptul că nu beneficiați de finanțare din punct de vedere financiar Costuri de reproducere in unele cazuri. La capătul mai mare al spectrului, veți intra în costuri inițiale mai mari datorită vaccinărilor, costurilor de alimente și îngrijirii.

Trebuie să fiți pregătiți pentru fiecare capăt al spectrului, deși există câteva moduri în care puteți încerca să vă măriți dimensiunea așternutului. Alegerea unei cățea care a avut fie anterior, lituri mai mari, fie lituri mai mari par aparente în familie pot ajuta la acest obiectiv.

Probleme de naștere

Problemele de naștere pot fi, de asemenea, cunoscute ca distocia, Aceasta se referă la orice complicații din momentul Sarcina se transformă în muncă. Rasa Komondor nu are probleme specifice atunci când dă naștere. Puii nu sunt prea mari sau largi pentru naștere, iar canalul de naștere al femeii este suficient de larg pentru a permite o naștere ușoară. Cu toate acestea, problemele pot apărea în continuare, deci asigurați-vă că aveți un veterinar de urgență pentru a contacta în orice moment în timpul zilei.

Problemele comune de naștere a câinelui includ cățelul se blochează în canalul de naștere din cauza unor unghiuri ciudate. Acest lucru poate duce la durere, disconfort și letargie în mamă cu posibile probleme de respirație pentru catelus după timp. Acest lucru se datorează faptului că cablul cățelușului poate avea o presiune asupra acestuia, ceea ce permite luarea mai mică sau a oxigenului de către catelus. Un veterinar poate fi capabil să ajungă și să înțeleagă catelul sau o C-secțiune poate fi necesar să fie luați în considerare dacă sunt foarte ridicați canalul.

Clientelă

Pentru a transforma hobby-ul de reproducere a lui Komondor într-un afaceri profitabile, Trebuie să știți cine este clientela dvs. și cum să le vizați. Cu un komondor, veți dori să vizați aceste care adoră rasa și eventual fermieri, Deși acesta din urmă va fi un vândut dur cu rasele de herding modern.

Luați în considerare crearea unui A Social Media Pagina Pentru a face publicitate câinilor, puteți răspândi cuvântul lor în Komondor Facebook grupuri sau prin cuvânt de gură. Deși, cu raritatea și popularitatea scăzută a acestei rase, trebuie să vă asigurați că vă îndreptați pe cei care au deținut sau doresc să dețină un komondor. De asemenea, puteți lua în considerare publicitatea grupurilor agricole, în special cele din statele mai reci cu oi de un aspect similar cu Komondor. Deși, dacă puteți apela la potențialii proprietari care nu înțeleg îngrijirea suplimentară, puteți face publicitate la multe grupuri agricole diferite.

Prețuri

Media gama de prețuri a unui catelus de komondor este între 800 și 1200 $ În funcție de cât de îndeaproape seamănă cu standardul de rasă și dacă sunt înregistrați sau nu. Dacă un cățeluș este înregistrat, proprietarii sunt dispuși să plătească mai mult din garanția de reproducere etică, alături de capacitatea de a le folosi în spectacole de câine pentru formare și aspect.

În plus, cu cât un catelus mai aproape seamănă cu standardul de rasă, cu atât mai mare puteți varia prețul. Cu toate acestea, în cazul komondorilor, acest lucru poate crea o problemă. Datorită specificității komondorilor, Este posibil să trebuiască să fiți inițial dispuși să compromită prețul pentru a obține numele de crescător cunoscut deoarece este mult mai dificil de a dobândi clientela. Cu toate acestea, trebuie să decideți cu piața ceea ce este cel mai potrivit. Fie că merită să păstrați prețurile și standardele ridicate și menținerea acestora sau lucrați în sus odată ce aveți următorul. Depinde de tipul de tactici de afaceri pe care doriți să le urmăriți.

Cum să rasați Komondors
Cum să rasați Komondors - Istorie, probleme de sănătate și cele mai bune practici de reproducere Komondor

Creșterea komondorilor - Întrebări frecvente

Deci, vă putem asigura că sunteți gata să începeți noua dvs. carieră cu reproducerea Komondor, am răspuns la unele dintre întrebările cele mai căutate despre această rasă.

Sunt komondori câini de familie buni?

Komondorii au capacitatea de a fi Câini de familie minunați. Ei au nevoie de răbdare construi o legătură și Instruirea cu ascultare De la o varsta tanara. Reticența lor în jurul străinilor combinate cu independența lor ridicată și natura încăpățânată poate fi dificilă. Prin urmare, trebuie să fiți pregătiți să puneți în muncă. În primul rând, încercați să creați o zi de zi program de antrenament Cu puștiul tău, fiecare membru al familiei ar trebui să fie implicat cel puțin la fiecare câteva sesiuni. Acest lucru va contribui la consolidarea unei legături alături de formarea de început pentru a crea un comportament bun. Această formare poate să se întindă de la latrarea minimă pentru a nu sări și, bineînțeles, trucuri bine cunoscute, cum ar fi să stea și să se culce. Odată ce loialitatea lor sa dezvoltat cu dvs., tu și familia ta vei avea un protector și cel mai bun prieten.

Sunt Komondors rapid?

S-ar putea să vă gândiți că din cauza hainei lor, ele sunt lente și nu foarte atletice. Komondors sunt de fapt Foarte agil, rapid și puternic. Sub stratul lor gros de corzi este o rasă musculară care adoră exercițiile fizice. Deși Komondor este o rasă de herding, a fost folosit pentru a păzi grupurile de oi cu care a lucrat. Ei au fost adesea dat schimbari de noapte unde au apărat oile de la prădători mari, cum ar fi lupi și urși. Abilitățile de câine de gardă au fost atât de ascultate încât au scăzut chiar și populația lupilor la acel moment. Acești câini sunt Pupuri de agilitate strălucitoare și poate avea nevoie pur și simplu că blana tăiată din ochii lor pentru a se descurca bine în spectacole.

Părul Komondor este groaznic?

Parul Komondor se teme natural, dar nu de la naștere. Când se naște un cățeluș de komondor, ei posedă o haină groasă și curlă. Valurile lor moi nu au o asemănare cu cea a corzilor unui adult. Haina lor este de fapt cunoscută sub numele de un strat dublu, ceea ce înseamnă că există un strat exterior și un strat interior.

Pe măsură ce catelul crește, haina lor exterioară se îngroașă și devine mai densă, în timp ce haina interioară rămâne moale. Pe măsură ce stratul exterior devine denser, acesta captează stratul interior moale și începe să se formeze cabluri. Acest lucru a fost crescut selectiv în specia atât pentru o sursă de căldură atunci când se îndreaptă și pentru protecția împotriva prădătorilor.

Poți să perie un komondor?

Acest lucru depinde de faptul dacă doriți să-și formeze stratul de cordon natural sau să-și păstreze haina de catelus curl. Dacă doriți Păstrați stratul natural de corzi, nu-și perie haina. Aveți grijă, această decizie va afecta haina lor pentru o viață. Periajul unui strat de komondor va deteriora sub-stratul până la punctul în care cablurile nu se vor forma normal.

Pe măsură ce cățelul tău îmbătrânește, lăsați haina la covoare și pur și simplu asigurați-vă că trageți în afară de corzile definitorii naturale, astfel încât acestea să nu devină un nod sau dureros pentru câinele dvs. Îndepărtați resturile excesive care pot fi prinse în haina lor și asigurați-vă că scălda ei în mod regulat, acest strat poate ține o mulțime de murdărie.

Rasa de la Komondor are o istorie bogată și un temperament minunat. Luați în considerare adăugarea unui membru sau a două dintre aceste rase minunate la gospodăria dvs. Doar asigurați-vă că ați citit îngrijirea!

">
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să rasați komondors