Pisicile pot fi animale de serviciu?

Pisica de sprijin emoțională

Dacă visezi să faci pisica ta de companie o pisică de serviciu, s-ar putea să fii dezamăgit să afli că în mod legal, pisicile nu sunt considerate animale de serviciu în Statele Unite.

Deși pisicile sunt animale uimitoare care pot oferi persoanelor multor beneficii pentru sănătatea emoțională și psihică, numai câinii pot fi clasificați în mod legal ca animale de serviciu așa cum sunt prezentate de către Actul americanilor cu dizabilități.

Cu toate acestea, pisicile pot fi utilizate ca animale de suport emoțional (ESA) sau pot fi instruiți ca animale de terapie. Animalele de service, animalele de sprijin emoțional și animalele de terapie sunt foarte diferite, atât în ​​funcție, cât și în conformitate cu legile federale.

Ce este un animal de serviciu?

Potrivit actului americanilor cu dizabilități (ADA), a Animale de serviciu este un câine care primește o pregătire specială pentru a îndeplini sarcini specializate sau pentru a lucra pentru o persoană cu dizabilități. Pisicile și alte animale nu pot fi clasificate ca animale de serviciu, iar numai câinii care sunt instruiți să facă sarcini specifice pentru o persoană cu dizabilități sunt clasificate ca animale de serviciu și a oferit protecții juridice precum accesul public prezentat în ADA.

Animalele de servicii pot ajuta cu multe tipuri de dizabilități diferite, inclusiv îndeplinirea sarcinilor pentru persoanele cu dizabilități fizice (câinii de ghidare care conduc orb, ridicând obiecte, ajutând la mobilitate), făcând sarcini pentru a ajuta la dizabilități psihiatrice, cum ar fi anxietatea și tulburarea de stres post-traumatic (PTSD), alertarea la scăderea zahărului din sânge sau a unei confiscări iminente și lucrează pentru a ajuta la dizabilități senzoriale, intelectuale sau de altă natură mentale. Animalele de service sunt oferite mai multe protecții juridice. Li se permite să însoțească personalul lor în public, chiar și în locuri câinii nu sunt de obicei permise.

Câine de serviciu

În U.S., Doar câinii pot fi animale de serviciu în conformitate cu actul americanilor cu dizabilități.

Ce este un animal de sprijin emoțional?

Animalele de sprijin emotionale, uneori numite animale de confort, sunt animale de companie care asigură suport emoțional și confort pentru persoanele care suferă de boli mintale sau de dizabilități emoționale, cum ar fi anxietate, depresie, tulburare de stres post-traumatic, atacuri de panică, precum și anumite dizabilități fizice. Animalele de sprijin emotionale pot fi orice tip de animale, inclusiv pisici, câini, iepuri, cobai, păsări, dihori, cai miniaturani și multe altele.

Principala diferență dintre un animal de sprijin emoțional și un animal de serviciu este animalul de sprijin emoțional nu este instruit să îndeplinească sarcini sau să lucreze. Prezența animalului de sprijin emoțional este ceea ce oferă sprijin pentru om.

La un moment dat, definițiile animalelor de sprijin emoțional au fost gri, iar animalele de sprijin emoțional au fost uneori accesate un acces similar la locurile publice ca animale de serviciu. Mai recent, acest acces a fost restricționat ca diferite agenții au clarificat definiții și reglementări strânse.

ADA nu recunoaște animalele de sprijin emoțional ca animale de serviciu și în 2020, U.S. Departamentul Transporturilor și-a revizuit Regulamentul privind accesația transportatorului aerian (ACAA) privind transportul animalelor de serviciu pe calea aerului, hotărând că animalele de sprijin emoțional nu mai sunt considerate animale de serviciu pe zboruri. Companiile aeriene pot interzice acum animalelor de sprijin emoționale să zboare în cabină dacă aleg acest lucru.

Animalele de sprijin emoționale au Protecții juridice Într-o zonă: locuințe. Potrivit lui U.S. Departamentul de Locuințe și Dezvoltare Urbană (HUD), sub Legea federală de locuințe (FHA), un animal de sprijin emoțional este considerat o "cazare rezonabilă" pentru persoanele care trăiesc în locuințe cu o politică de animale de companie.

Dacă locuiți undeva, care are o regulă "fără animale de companie", dar pisica dvs. este un animal de sprijin emoțional, vă este permis să aveți o pisică de susținere emoțională, cu condiția să furnizați documentația handicapului dvs. și nevoia dvs. legată de handicap pentru un animal de asistență.

Acest lucru se realizează printr-o notă scrisă, numită uneori o scrisoare ESA, furnizată de un medic, medical de sănătate licențiat sau asistent social. Animalele de sprijin emoționale nu sunt considerate animale de companie, astfel încât proprietarul nu poate percepe un anumit depozit de animale de companie sau o taxă pentru PET. Cu toate acestea, proprietarul poate percepe un depozit de securitate și poate fi responsabil pentru orice daune cauzate de animalul dvs. de sprijin emoțional.

Pisica de sprijin emoțională

Pisicile de sprijin emoțional ajută proprietarii să facă față anxietății, PTSD, depresiei și alte dizabilități mintale.

Ce este un animal de terapie?

Animalele de terapie sunt cele instruite pentru a vizita spitale, case de îngrijire medicală, școli, biblioteci și alte locuri pentru vizitarea terapeutică sau terapia asistată de animale. Unele animale de companie terapie sunt folosite pentru a ajuta copiii cu autism. Multe animale diferite pot fi instruite ca animale de companie terapie, inclusiv pisici, câini, iepuri, șobolani, cobai, păsări, cai miniaturani și multe altele.

Animalele de companie se pot confrunta cu copii în spital, vizitați cu vârstnicii, stați și ascultați copiii citesc sau vizitați site-urile de dezastru pentru a oferi confort emoțional victimelor și familiilor victimelor. Unele animale de terapie ajută la reabilitarea sau terapia ocupațională a pacientului. De exemplu, o pisică de terapie ar putea sta liniștită și poate accepta perierea de la o victimă accidentală ca parte a terapiei pacientului.

Animalele de terapie nu au aceleași protecții juridice ca și animalele de serviciu. Terapia asistată de animale este o activitate voluntară efectuată la facilități specifice care oferă programe de terapie. Având pisica dvs. certificată ca o terapie, animalele nu vă vor permite să aduceți pisica în magazine, hoteluri sau alte locuri de afaceri sau zburați în poala dvs. pe avioane.

Pisicile pot fi animale de serviciu?

Pisicile nu pot fi animale de serviciu, dar pisicile pot fi animale de sprijin emoțional sau animale de companie. Orice animal de companie poate deveni un animal de sprijin emoțional la o persoană cu dizabilități psihiatrice și alte deficiențe mintale.

Nici o formare nu este necesară pentru ca o pisică să devină un animal de sprijin emoțional. Pisicile de terapie ar trebui să aibă temperamente specifice și să primească instruire și certificare înainte ca acestea să poată fi înregistrate ca un animal de terapie.

Înregistrarea pisicii dvs. ca animal de sprijin emoțional

Nu este nevoie să vă înregistrați sau să vă certificați pisica ca animal de sprijin emoțional. Dacă vă cereți proprietarului dvs. pentru o cazare rezonabilă pentru pisica dvs. emoțională să aibă dreptul de a trăi cu dvs. într-o reședință care nu permite animalele de companie, tot ce aveți nevoie este o declarație scrisă de la un medic licențiat, psihiatru, asistent social sau alte mentale Profesionist de sănătate.

Nu sunteți obligat să dezvăluiți natura handicapului dvs. Nota are nevoie doar de faptul că aveți o dizabilitate și că aveți o nevoie legată de handicap pentru animalul de asistență.

Cat de terapie

Pisicile de terapie luminează zilele pacienților spitalici și locuitorii la domiciliu la domiciliu.

Certificarea pisicii dvs. ca un animal de terapie

Dacă doriți să vă oferiți voluntar timpul și să vă împărtășiți pisica cu oameni aflați în nevoie, vă puteți bucura de terapia cu animalele de companie. Animalele de terapie necesită instruire și / sau evaluare pentru a se asigura că sunt calm și acceptarea multor tipuri diferite de medii și oameni.

Pisicile de terapie nu ar trebui să fie supărate de scaune cu rotile, oamenii care folosesc cu pavele, zgârierea puternică a instrumentelor abandonate, a copiilor energetici sau a oamenilor care se mișcă sau vorbesc diferit. Nu fiecare pisică este potrivită pentru munca de terapie.

A bun candidat este o pisică care este naturală prietenoasă față de oameni și alte animale, curioase, calme și bine comportate. O pisică de terapie ar trebui, de asemenea, să fie confortabilă călătoria într-un purtător și folosită pentru a purta un guler și un ham și mersul pe o lesa.

Majoritatea locurilor care facilitează vizitarea terapeutică și terapia asistată de animale necesită ca animalele de terapie să fie certificate și înregistrate înainte de a putea volunta. A deveni certificat vă permite să participați la vizite de terapie la locurile cu programe în vigoare și vă asigură, de asemenea, că vă asigurați că este asigurată o problemă în timpul unei vizite de terapie.

Există mai multe organizații mari care certifică echipele de terapie cu pisici și proprietar, inclusiv Parteneri de companie și Dragoste pe o lesa. Programele regionale mai mici sunt uneori disponibile. Adresați-vă medicului veterinar sau adăpostului local de animale dacă pentru o sesizare la o organizație de terapie cu animale de companie care acceptă pisici.

Desi proces Variază în funcție de grupul pe care îl alegeți, de obicei, pisica dvs. va trebui să ia și să treacă o evaluare, apoi să participe la vizite supravegheate pentru mai multe ore înainte de a solicita aderarea la organizația de terapie. Odată înregistrat, puteți pisica dvs. să vă poată oferi voluntar pe cont propriu, să viziteze spitale, școli, case de îngrijire medicală sau alte locuri locale care bun venit animale de companie.

Deși terapia PET este o muncă voluntară, va trebui să plătiți unele taxe pentru a deveni certificate și să rămână înregistrate la organizația de certificare. Se așteaptă să plătească taxe pentru instruire, evaluări și înregistrare inițială, plus taxele de reînnoire după aceea. În schimb, membrii primesc acces la asistență, instruire în curs de desfășurare și asigurare de răspundere civilă.

Pisica de sprijin emoțională

Pisicile de sprijin emoțional nu trebuie să fie certificate sau înregistrate.

Feriți-vă online & # 8220; serviciul de registre animale "

Nu fiți înșelați de indivizi sau organizații care vând certificări sau înregistrări "de serviciu". Animalele de servicii adevărate (care pot fi doar câini, nu pisici), nu sunt obligate să fie certificate, înregistrate sau documentate (deși guvernele statale și locale pot avea reglementări diferite).

Achiziționarea unui certificat special, guler sau vesta nu va oferi accesul pisicii dvs. în locuri unde animalele de companie nu sunt permise. Amintește, numai câinii pot fi clasificați ca animale de serviciu, iar chiar câinii adevărați ai serviciilor nu sunt obligați să poarte vreun tip de vesta, guler sau îmbrăcăminte de identificare. Mulți Statele Unite ale Americii se crăpuiesc pe oameni care își prezintă în mod fraudulos animalul ca animal de serviciu, încărcarea amenzilor hefty.

Pisicile de sprijin emoțional nu sunt, de asemenea, necesare pentru a fi certificate sau înregistrate. Dacă doriți să solicitați ca proprietarul dvs. să vă permită să vă păstrați pisica de sprijin emoțional în locuințe care nu permite animalele de companie, tot ce aveți nevoie este o notă de la un profesionist care poate atesta nevoia dvs. Pisicile de sprijin emotionale nu sunt acordate acces special la locurile publice unde animalele de companie nu sunt permise.

Pisicile de terapie ar trebui să fie înregistrate cu o organizație de terapie înainte de a face lucrări de terapie voluntară, dar fiind certificată ca o pisică de terapie nu oferă acces special la restaurante, magazin, hoteluri, avioane sau alte locuri publice.

întrebări frecvente

Cum îmi fac pisica un animal de serviciu?

Pisicile nu pot fi animale de serviciu. Potrivit actului americanilor cu dizabilități, animalele de serviciu sunt câini care sunt instruiți să efectueze sarcini specializate sau să lucreze pentru o persoană cu dizabilități. Cu toate acestea, pisicile pot fi animale de sprijin emoțional sau certificate pentru terapia cu animalele de companie.

Ce animale pot fi animale în mod legal?

Potrivit actului americanilor cu dizabilități, numai câinii pot fi animale de serviciu. Alte specii de animale, inclusiv pisici, iepuri, cobai, păsări, cai miniaturani și multe altele sunt adesea folosite ca animale de sprijin emoționale sau animale de terapie.

De ce nu există pisici de serviciu?

Potrivit actului americanilor cu dizabilități, numai câinii pot fi animale de serviciu. Pisicile pot fi animale de sprijin emoțional, oferind sprijin emoțional și confort pentru persoanele care suferă de dizabilități mintale și anumite dizabilități fizice. Pisicile pot fi, de asemenea, certificate ca pisici de terapie, vizitarea bolnavilor în spitale, vârstnici în casele de îngrijire medicală, programele speciale pentru copii și multe altele.

Poate fi negat un animal de sprijin emoțional?

Legal, animalele de sprijin emoțional nu sunt acordate acces sau tratament public special. Potrivit lui U.S. Departamentul de Locuințe și Dezvoltare Urbană (HUD), sub Legea federală de locuințe (FHA), un animal de sprijin emoțional este o "cazare rezonabilă" pentru persoanele care locuiesc în locuințe care interzice animalele de companie. Chiar dacă reședința dvs. are o regulă "fără animale de companie", vi se permite să vă păstrați pisica de sprijin emoțională atâta timp cât puteți furniza proprietarul cu o notă scrisă de la un medic sau alt profesionist de îngrijire a sănătății, afirmând că aveți un handicap și un handicap - nevoie de un animal de sprijin emoțional.

Vedeți sursele

U.S. Departamentul de Justiție, Divizia privind drepturile civile, secțiunea Drepturi de handicap, Americanii cu dizabilități acționează reguli generale, 2010

Rebecca F. Wisch, 2015, Colegiul de Drept al Universității de Stat din Michigan, Prezentare generală a animalelor de asistență în locuințe, recuperate de la Centrul juridic și istoric al animalelor, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pisicile pot fi animale de serviciu?