Ghidul complet pentru diferite tipuri de câini de asistență

Pentru oricine caută adoptarea Un animal de asistență pentru a ajuta la viața de zi cu zi, este esențială pentru a înțelege diferențele dintre diferitele tipuri de câini de asistență. Există, de asemenea, multe mituri și concepții greșite care înconjoară utilizarea câinilor ca service și suport animale, așa că astăzi vom șterge unele dintre ele.

Este important să clarificați diferența dintre cele patru tipuri majore de câini de asistență:

  • Câine de serviciu
  • Dog de terapie
  • Suport emoțional animal
  • SERVICIUL PSIHIARTIC

Fiecare clasificare a câinelui de asistență servește o funcție unică și este oferită diferite protecții în temeiul legii. Prea adesea câinii de asistență sunt alți lumped într-o singură categorie "# 8221; Câini de service, # 8221; dar acest lucru nu este corect și este incorect, și poate provoca chiar și complicații juridice. Să începem să clarificăm acest lucru cu "cel mai popular și # 8221; Câini de tip de tip.

Ce este un câine de serviciu?

A câine de serviciu este un câine de asistență care nu trebuie să fie instruit de un anumit partid sau asociație, dar ei trebuie sa cumva să fie instruiți să efectueze o sarcină sau o funcție specifică pentru o persoană cu handicap și această sarcină trebuie să fie direct legată de acest handicap (1).

Ce este un câine de serviciuExemple de câini de serviciu includ:

  • Ghidul câinilor
  • Auzind câini
  • Câini de alertă diabetică
  • Câini de serviciu psihiatric

Drepturile câinilor de serviciu

În conformitate cu legea, câinii de serviciu nu pot fi refuzați intrarea în nici o cazare accesibilă publicului și modificarea practicilor lor pentru a găzdui câini de serviciu, dacă este necesar (2). Cu excepția cazului în care introducerea unui animal de serviciu ar avea ca rezultat "Natura bunurilor, a serviciilor, a facilităților, a privilegiilor sau a cazărilor oferite sau oferite sau funcționarea în siguranță a cazăriei publice ar fi periclitată.& # 8221; (28 C.F.R. § 36.301.)

Exemple de zone în care sunt permise ca câinii de serviciu să includă:

  • Zone care au medii sterile obligatorii (cum ar fi o suită chirurgicală).
  • Biserici, sinagogi și moschei, deoarece acestea nu sunt considerate locuințe publice în cadrul ADA (3).
  • În unele state, câinii de serviciu nu sunt permise în zone zoologice în care animalele zoologice nu sunt separate de public printr-o barieră (totuși, trebuie să furnizeze facilități de canisa) (4).

Câini de serviciu și călătorii

Stivuitoarele pentru câini de serviciu nu pot fi refuzate niciodată accesul la transport, nici nu pot fi obligați să stea într-o anumită locație sau să plătească taxe suplimentare datorită utilizării unui câine de serviciu. În plus, manipulatorul unui câine de serviciu nu trebuie să dea nici o notificare avansată a faptului că vor călători cu un câine de serviciu.

Actul de acces al transportatorului aerian (ACAA) stabilește, de asemenea, că animalele de serviciu își pot însoți manipultorii în cabina unei aeronave. Ca pe ACAA, & # 8220;Pentru dovezi că un animal este un animal de serviciu, transportatorii aerieni pot cere să vadă cărți de identificare, documentație scrisă, prezența hamurilor sau a etichetelor sau solicită asigurări verbale de la individ cu un handicap folosind animalul.& # 8221;

Dacă personalul aerian nu este sigur că un animal este un animal de serviciu, aceștia pot întreba una dintre următoarele:

  1. Ce sarcini sau funcții efectuează animalul dvs. pentru dvs?
  2. Ce a fost antrenat animalul tău să facă pentru tine?
  3. Ați descrie modul în care animalul îndeplinește această sarcină pentru dvs?

Câini de service și proprietăți care nu permit animalele de companie

Actul de locuințe echitabile (FHA) afirmă că manipulatorii de câini de serviciu nu pot fi refuzați de locuințe pe baza nevoii lor de acel animal. În plus, placa de locuințe trebuie să facă "cazare rezonabilă" pentru individ, cu handicap, astfel încât să poată avea o șansă egală de a trăi și de a se bucura de casă.

Cele de mai sus înseamnă că locațiile trebuie să facă ajustări politicii lor "fără câini" pentru a găzdui persoane cu câini de serviciu. De asemenea, aceștia nu pot percepe taxe suplimentare legate de "proprietatea de animale de companie", deoarece un câine de serviciu nu este considerat a fi un animal de companie, iar ADA interzice taxele suplimentare percepute pe baza utilizării unui animal de serviciu.

Potrivit site-ului oficial al ADA (5):

"Un proprietar de proprietar sau o asociație a proprietarului de case nu poate cere unui solicitant de locuințe cu privire la existența, natura și amploarea handicapului său. Cu toate acestea, un individ cu dizabilități care solicită o locuință rezonabilă poate fi rugat să furnizeze documentație astfel încât Asociația proprietarului sau proprietarului casei să poată revizui în mod corespunzător cererea de cazare.

Ei pot cere unei persoane să certifice, în scris, (1) că chiriașul sau un membru al familiei sale este o persoană cu handicap; (2) necesitatea ca animalul să ajute persoana cu această dizabilitate specifică; și (3) că animalul asistă de fapt persoana cu dizabilități. 

Este important să rețineți că ADA se poate aplica și în contextul locuințelor, de exemplu cu locuințele studenților. În cazul în care ADA se aplică, solicitând documentația sau certificarea nu ar fi permisă în ceea ce privește un animal care califică drept "Animal de serviciu."

Când poate fi cerut un câine de serviciu să lase o proprietate?

Există foarte puține incidențe în care manipulatorii de câine de serviciu pot fi rugați să-și elimine câinele de serviciu dintr-o proprietate:

  • Dacă câinele lor este în afara controlului, iar manipulatorul nu sau nu poate prelua controlul
  • Câinele de serviciu nu este housebroken.

Dacă se întâmplă acest lucru, personalul proprietății trebuie să ofere în continuare individului posibilitatea de a obține serviciile sau bunurile în cauză fără prezența câinelui de serviciu.

Ce întrebări pot fi întreprinse de un handler de service câine?

Manipulatorul unui câine de serviciu poate fi pus doar două întrebări de către întreprinderi sau proprietari de înființare în ceea ce privește câinele lor de serviciu dacă statutul câinelui ca animal de serviciu este neclar:

  • Este câinele un animal de serviciu necesar din cauza unui handicap.
  • Ce sarcină sau muncă are câinele a fost instruit să efectueze?

Alte întrebări sunt interzise de actul americanilor cu dizabilități (ADA). Aceasta înseamnă că, în niciun caz, o cerere de afaceri să solicite sau să solicite ca un câine de serviciu să-și părăsească proprietatea, deoarece nu sunt marcate ca câine de serviciu (de exemplu, purtând o vesta) și nici nu pot cere să vadă o așa-numită "licență de înregistrare" (care pur și simplu nu există).

Dog de service "Registre", certificări de câine de serviciu fals

Nu există niciun registru legitim pentru câinii de serviciu, în ciuda faptului că există numeroase "registre" disponibile online și site-uri promovând & # 8220; Service Dog Certificări & # 8221;.

Aceste servicii de certificare falsă sunt o înșelătorie concepută pentru a fugi proprietarii de câini de serviciu neinformați și pentru a facilita proprietarii de câini non-service pentru a comite fraudă de câine de serviciu.

Din păcate, datorită numărului de persoane care utilizează baze de date de înregistrare a câinilor frauduloase, mulți proprietari de afaceri (și cei care nu sunt familiarizați cu câinii de serviciu) cred în mod eronat că câinii de serviciu trebuie să aibă o licență. Acest lucru face mai dificil pentru câinii de service și personalul lor fără această "licență" fără sens să meargă despre afacerea lor zilnică.

Serviciul de fraudă de câine

În ultimii ani, proprietarii de câini fără scrupule care doresc să-și aducă animalele de companie în magazine cu ei au început să plătească Pentru certificarea câinilor de serviciu fals. Deoarece această acțiune a devenit mai frecventă și incidentele de mușcătură de câini au rezultat, mai multe mușcături de câine în magazine în care a fost permis un "câine de serviciu", u.S. Guvernul are a început să se spargă pe escrocherii de câini de serviciu fals.

Primul pas în crăparea fraudei de serviciu este o lege menită să creeze consecințe asupra persoanelor care își fac publicitate în mod fals ca câini de serviciu.

În prezent există 20 u.S. Statele care au adoptat această lege care conturează consecințele specifice pentru frauda pentru câini de serviciu - aproape întotdeauna o amendă și ocazional o scurtă stație în închisoare, de asemenea. Alte trei state au au adoptat legi conexe.

Ce este un câine de serviciu psihiatric?

Un câine de serviciu psihiatric este a Tipul de câine de serviciu care este instruit să îndeplinească sarcini specifice pentru persoanele cu deficiențe psihiatrice atât de grave încât abilitatea lor de a îndeplini sarcini necesare funcționării este împiedicată.

Ca câini de serviciu, câinii psihiatrici primesc o pregătire extensivă și sunt protejați conform legii în aceleași moduri în care ar fi un câine de serviciu "tradițional" (6).

Exemple de câini de serviciu psihiatric includ:

  • Un câine instruit să aplice presiune unui soldat cu PTSD pentru a scuti disocierea și flashback-urile asociate cu starea lor.
  • Un câine de serviciu autism instruit pentru a aplica presiune pentru a calma un copil autist atunci când se confruntă cu panică sau un eșec.
  • Un câine instruit să aducă medicamente unei persoane deprimate grav, care nu este în stare să iasă din pat pentru a se asigura că își iau medicamentul la timp.

Ce este un câine de terapie?

A Dog de terapie este un câine care oferă "persoane cu contact terapeutic, de obicei într-un cadru clinic, pentru a-și îmbunătăți funcționarea fizică, socială, emoțională și / sau cognitivă.(7)

Pentru a deveni câini de terapie, caninele trebuie să aibă cel puțin un an și trebuie să aibă o dispoziție prietenoasă. Dogii de terapie trebuie, de asemenea, să poată urma comenzile de ascultare bine și ca un handler, trebuie să puteți arăta că vă puteți gestiona bine câinele.

Multe instituții solicită ca câinii de terapie să aibă Canin cetățean bun Certificarea și certificarea câinilor de terapie printr-unul dintre numeroasele programe de câini de terapie, cum ar fi Alianța câinilor de terapie și Terapie International.

Exemple de câini de serviciu includ:

  • Câini care vizitează spitalele pentru copii pentru a oferi confort
  • Câini care vizitează casele de pensionare pentru persoanele în vârstă pentru a interacționa cu rezidenții
  • Câinii care oferă "ameliorarea durerii" în casele funerare

Cerințe ale unui câine de terapie

Pentru a deveni un câine de terapie, animalul dvs. de companie va fi testat pentru a determina dacă au maniere bune și de comportamentul de a fi un câine de terapie. De asemenea, veți avea abilitățile de manipulare testate pentru a vă asigura că puteți controla corect câinele dvs. ca lider al echipei terapiei.

În urma acestei teste, vi se va cere să participați la mai multe vizite la organizațiile care au programe de câini de terapie și un tester va respecta vizitele dvs. Dacă totul merge bine, veți fi informat că voi și câinele dvs. vor fi aprobați și puteți deveni o echipă de câini de terapie (8).

Nu este obligatoriu ca câinii de terapie să fie înregistrați la organizațiile de câini de terapie națională pentru a participa la toate programele de câini de terapie, însă este în general preferat și unele programe (cum ar fi Programul de câine de terapie AKC) necesită certificare și înregistrare de către o organizare recunoscută de câini de terapie înainte ca câinele dvs. să poată câștiga un titlu de câine terapie AKC.

Apartenența la organizațiile de câini de terapie legitimă (puteți găsi o listă a acestora pe AKC site aici) poate fi, de asemenea, de ajutor în furnizarea de sprijin, educație și resurse suplimentare (cum ar fi clasele) pentru câini și pentru agenții lor. Organizațiile de câini de terapie vă pot ajuta, de asemenea, să obțineți asigurări, astfel încât să vă înfruntați câinele, să mușcă sau să rănească pe cineva în timp ce lucrează ca un câine de terapie, sunteți acoperit în cadrul unei polițe de asigurare.

În funcție de locul în care lucrați cu câinele dvs. de terapie, se vor aplica diferite reguli și orientări pentru comportamentul dvs. și pregătirea pentru vizitele pentru câini de terapie. Un lucru care rămâne standard, totuși, este că toți câinii de terapie trebuie să fie bine îngrijiți și curați. În majoritatea cazurilor, acest lucru necesită ca câinele să primească o baie completă chiar înainte de vizita lor de terapie. Acest lucru se face pentru siguranța pacienților și pentru curățenia facilității ca întreg.

Drepturile câinilor de terapie

Cainii de terapie nu sunt protejați sub legea federală în U.S. Aceasta înseamnă că nu sunt oferite protecții sub actul americanilor cu dizabilități, actul de acces la transportatorul aerian (ACAA) sau Legea privind locuințele federale.

Unele state au legi care abordează în mod specific prezența unui câine de terapie și a protecțiilor de stat oferite, totuși, deci verificați local pentru acestea pentru a determina ce drepturi suplimentare (dacă există) dvs. și câinele dvs. pot avea ca o echipă de terapie.

Pe scurt, un câine de terapie poate merge numai în cazul în care câinii de companie pot merge și la instituțiile în care au fost acceptate ca câini de terapie practică.

Ce este un câine de sprijin emoțional?

Un Suport emoțional animal (ESA) este un animal însoțitor (citit: PET) care oferă sprijin emoțional unei persoane care suferă de o stare de sănătate mintală sau tulburare emoțională.

Un câine de susținere emoțională nu este instruit să îndeplinească o sarcină specifică pentru manipulatorul lor; Ei oferă pur și simplu un sprijin emoțional care face viața de zi cu zi să fie mai ușoară pentru manipulatorul lor.

Cerințele unui câine de susținere emoțională

Animalele de susținere emoțională nu sunt instruiți să îndeplinească funcții specifice, deoarece sprijinul lor este dat pur și simplu prezent. Acestea fiind spuse, ar trebui să aibă un temperament și o înțelegere a ascultării, care să conducă la rolul lor (9).

Există nici o cerință Pentru cainii ESA să fie înregistrați sau "certificați" de orice organizație.

Drepturile câinilor de sprijin emoțional

Un animal de sprijin emoțional nu este protejat de actul americanilor cu dizabilități, dar ele sunt protejate sub actul de acces al transportatorului aerian (ACAA) și actul de locuințe echitabile (FHA).

Aceasta înseamnă că câinele dvs. de serviciu emoțional nu are dreptul la aceleași protecții în conformitate cu legea ca câine de serviciu. Cu toate acestea, puteți călători cu câinele dvs. ESA cu dvs. în cabina unui avion sub (ACAA) și obțineți locuințe într-o comunitate fără animale de companie cu câinele dvs. de sprijin emoțional sub FHA.

Pentru a călători cu un câine ESA sub ACAA, este posibil să vi se solicite să oferiți o notificare avansată că veți călători cu un câine de sprijin emoțional. Durata notificării avansate pe care trebuie să le oferiți depinde de compania aeriană, dar pot solicita până la 48 de ore de notificare. Compania aeriană poate solicita, de asemenea, o documentație specifică a acelor persoane care călătoresc cu un Suport emoțional animal.

Această documentație nu ar trebui să fie mai veche de un an de la data zborului inițial programat și ar trebui să precizeze următoarele (10):

  • Aveți o dizabilitate mentală sau emoțională care este recunoscută în manualul de diagnosticare și statistic al tulburărilor mintale (DSM);
  • Aveți nevoie de sprijinul dvs. emoțional sau de asistența psihiatrică ca o cazare pentru călătorii cu avionul și / sau pentru activitatea la destinație;
  • Furnizarea individuală a evaluării este un profesionist de sănătate mintală licențiat, iar pasagerul este sub îngrijirea sa profesională; și
  • Profesioniștii de îngrijire a sănătății licențiate;
  • Data și tipul de licență profesională; și
  • Jurisdicție sau stat în care a fost eliberată licența lor.

În plus, în funcție de u.S. Site-ul de transport al guvernului (11):

  • "Companiile aeriene pot determina dacă un animal este un animal sau un animal de companie prin:
  • Asigurările verbale credibile ale unui individ cu dizabilități care utilizează animalul;
  • Căutând indicatori fizici, cum ar fi prezența unui ham sau a etichetelor;
  • Solicitând documentația pentru animalele de sprijin psihiatric și animalele de sprijin emoțional; și
  • Observând comportamentul animalelor.

Când căutați locuințe cu un câine de susținere emoțională, FHA oferă protecție proprietarilor care caută cazare cu câinele ESA. Organizațiile de locuințe nu pot solicita ca câinii ESA să fie instruiți sau certificați individual. În plus, HUD.Site-ul GOV afirmă că (12, PDF):

"Un furnizor de locuințe nu poate nega o cerere de cazare rezonabilă deoarece el sau ea nu este incertă dacă persoana care caută locuința are un handicap sau o nevoie legată de handicap pentru un animal de asistență.

Furnizorii de locuințe pot solicita persoanelor care au dizabilități care nu sunt ușor evidente sau cunoscute furnizorului de a prezenta o documentație fiabilă a unui handicap și nevoia lor legată de invaliditate de un animal de asistență.

Dacă handicapul este ușor aparent sau cunoscut, dar nevoia legată de handicap pentru animalul de asistență nu este, furnizorul de locuințe poate solicita individului să furnizeze documentația privind nevoia de handicap pentru un animal de asistență."

Citiți următorul: Cum să obțineți un câine de serviciu pentru anxietate sau depresie și costurile acesteia

PIN-ul și împărtășiți cu alți proprietari de câini:

Ghidul complet pentru tipurile de câini de asistență

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ghidul complet pentru diferite tipuri de câini de asistență