Ceea ce este sindromul de câine negru?

Black Lab Dog cu înclinare cap

Sindromul de câine negru, cunoscut și sub numele de BDS, este un fenomen în adoptarea PET în care câinii negri sunt ignorați în favoarea celor de culoare deschisă. Observate de adăposturi și grupuri de salvare din întreaga lume, BDS este o problemă care afectează negativ ratele de adoptare a animalelor negre. Motivul din spatele fenomenului este neclar.

Adoptatorii puteti treceți de câini negri Din cauza unui stigmat de frică împotriva anumitor tipuri de rase asemănătoare tauri de pit, de exemplu. Filmele și televiziunea arată adesea câini mari, negri ca agresivi și intimidați, ceea ce ar putea, de asemenea, să convingă potențialii adoptoare pentru a le evita. Unii cred că ar putea să coboare la modul în care sunt câinii fotogeni. Notoriu, câinii negri nu fotografiază bine. Câini colorați mai ușor, pe de altă parte, fac. Când adăposturile sau salvați fotografia animalele lor adoptate pe site-ul lor sau pe social media, câinii mai brichete pot avea mâna superioară.

Origini și istorie

Fenomenul BDS a fost studiat de zeci de ani, câștigând atenția mass-media încă din anii 2000, când activiștii au început să abordeze public problema. Din punct de vedere istoric, sindromul de câine negru poate fi urmărit de-a lungul vârstelor.

În mitologia și folclorul, Câinii negri sunt portretizați în mod regulat ca gardieni ai lumii interlope. Ei sunt, de asemenea, reprezentați ca omeni răi în general. Aceste povestiri datează de sute de ani și pot să se strecoare în mintea adoptatorilor atunci când acestea percepe adăpostul. Iar unii oameni cred că sindromul de câine negru se poate datora potențialilor adoptoare care asociază culoarea negru cu răul.

Alte teorii cu privire la motivul pentru care există BD-uri includ faptul că hainele negre sau întunecate sunt mai puțin vizibile și că câinii negri pur și simplu nu fotografiază bine și, ca rezultat, ei nu atrag întotdeauna adoptatori. În plus față de o teamă stigmatică împotriva anumitor rase care sunt adesea portretizate ca fiind agresive, locația geografică poate juca și în BDS.

Pisicile negre se află într-o situație similară și sunt adesea supuși aceluiași fenomen, cunoscut și sub numele de sindromul PAT Negru. Unii cred că pisicile negre se află într-o poziție mai dificilă datorită stigmaticii adăugate a superstiției și asociației lor cu vrăjitoria, care ar putea descuraja proprietarii potențiali.

Impact

Lucrătorii adăpostiți de-a lungul globului spun că au fost martori la sindromul de câine negru în acțiunea First-Hand. Datorită fenomenului, rasele mari de câine negre tind să rămână la adăpost semnificativ mai mult decât câinii mai mici, mai brichete. Mulți câini negri chiar sunt eutanasiați ca rezultat.

În timp ce unii cred că este cu adevărat mai dificil ca câinii negri să-și găsească familiile pentru totdeauna, știința nu a demonstrat sau a respins teoria. Există mai multe studii care se contrazic.

În A 2011 Studiu de către ASPCA, Aspectul a fost cel mai frecvent citat motiv pentru cei care adoptă o canină. A Publicat studiu în Jurnalul de Științe ale Bunăstării animalelor Aplicate În 2002 a constatat că culorile stratului negru au influențat negativ ratele de adopție atât pentru câini, cât și pentru pisici. Cercetătorii au declarat că ratele de adopție au fost mult mai scăzute la animalele negre pure.

Alte studii științifice par să contrazice aceste rezultate, cum ar fi unul care se uită la modul în care câinii au rămas în două adăposturi din New York în 2013. Acest studiu a determinat că culoarea stratului nu a avut niciun efect asupra duratei lor de ședere și a remarcat că sindromul de câine negru poate intra în vigoare numai în anumite zone ale lumii, eventual datorită diferențelor culturale.

Deși este dificil să se determine dacă BDS este sau nu o realitate în adăposturi, iubitorii de animale pot fi de acord că este un fenomen nedorit.

Cum să ajute

Câinii negri nu sunt diferiți de câini de alte culori. Ei acționează la fel, oferă aceeași dragoste și dau doar cât mai multe sărutări. Dacă doriți să vă ajutați la reducerea impactului sindromului de câine negru, adoptarea unei soluții perfecte.

Adoptarea unui câine negru este un mod sigur pentru dvs. pentru a ajuta câinii negri să găsească casele pentru totdeauna. Du-te la adăpostul local sau hop pe un site ca Petfinder pentru a găsi prietenul tău nou. De asemenea, vă puteți uita la asociațiile de salvare, care de multe ori iau câini negri și chiar salvează specificul câinilor negri. Salvarea unui câine negru dintr-un adăpost sau salvare va face loc pentru mai multe animale care sunt gata să fie salvate. Primă? Veți avea un pui nou pentru a vă apela pe cont propriu.

Dacă nu sunteți în loc de a obține un câine propriu, luați în considerare donarea adăposturilor locale sau salvați ajuta la sprijinirea operatiunilor lor și poate da un câine negru mai multă speranță. De asemenea, vă puteți oferi voluntar timpul pentru a sprijini adăposturile locale. Adesea, adăposturile vor avea oportunități de voluntariat de a merge, să se joace sau chiar să se relaxeze cu câinii. Voluntariatul este o modalitate excelentă de a influența pozitiv viața unui câine fără a cheltui mari dolari sau a face un angajament în schimbare de viață.De asemenea, puteți face o diferență într-o viață a unui animal de adăpost neagră prin împărtășirea gândurilor dvs. asupra problemei cu prietenii, familia și membrii comunității. Încurajați-i să adopte un câine negru sau o pisică și să fie sigur că partajează fotografii cu animale de companie adoptate pe site-ul dvs. sau canalele sociale media pentru a le oferi un impuls. Cuvântul din gură face un impact surprinzător de mare.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ceea ce este sindromul de câine negru?