Câini periculoase

Agresiune

În timp ce marea majoritate a câini de companie niciodată nu provoacă răni la un om, toți au acel potențial. Există o diferență între utilizarea termenului "câine periculos" în conversație și o utilizare într-un context juridic. Legea are o definiție specifică pentru "câine periculos", care variază în funcție de oraș, de stat și de județ unde locuiți.

Rasele de câine interzise

Unele locuri spun că fiecare câine de o anumită rasă este un câine periculos sub legea lor și încearcă să interzică anumite rase de câini. În Statele Unite, există doar câteva locuri care consideră că fiecare "Pit Bull", de exemplu, pentru a fi periculos. Dacă un câine de rasă este instruit să atace oamenii sau animalele sau este păstrat ca un câine de gardă pe spații nerezidențiale, acesta va fi, de asemenea, considerat periculos.

Dar majoritatea orașelor și statelor din America clasifică un câine ca fiind periculos numai ca urmare a acțiunilor animalelor individuale. De exemplu, un atac neprovocat care provoacă vătămări sau comportament care prezintă un risc inacceptabil ar putea câștiga desemnarea. Un câine care "amenință" o persoană cu voce tare lătrat pot fi clasificate ca periculoase în unele locuri, dar nu în altele.

Ce este un atac "neprovocat"?

Descrierea unui "câine periculos" devine și mai alunecos atunci când cineva se uită la ceea ce constituie un atac "neprovocat". Ce anume ați considera o "amenințare" demnă de o etichetă periculoasă?

Un proprietar de câine savvy își dă seama că câinele tăcut cu capul coborât, arătând albul ochilor și învârtindu-i coada strigă avertizarea pentru a păstra sau a risca o mușcătură. Apropierea acestui câine provoacă un atac. Dar un copil sau un adult neinformat ar putea interpreta în schimb zgomotul ca o invitație de a aborda și de a lua în considerare muscatura rezultată "neprovocată."S-ar putea să se uite la câine, să ia o jucărie care aparține câinelui, purtați un costum de Halloween care sperie câinele - toate aceste lucruri par nevinovate oamenilor, dar sunt într-adevăr o provocare justificată pentru a apăra sau chiar atac în ochii câinelui , așa că este mai bine să știți Cum își comunică câinii.

Câinele poate fi prietenos, dar încă definit ca periculos. Câini prea jucăuși care sare pe un copil sau persoană vârstnică reprezintă un risc. Chiar și animalele de familie bine ajustate pot acționa cu agresiune necharacteristică dacă sunt prinși în Mentalitatea ambalajului (mob) a câinilor multipli.

Factori multipli implicați în câini periculoși

Ar fi mult mai ușor să identificați pur și simplu câinii la risc prin rasă sau alte mijloace și apoi interziceți-le. Dar nu există nici un singur factor de a sublinia aceste informații.

Mușcăturile de câine - și cele mai rare atacuri de câine fatale - întotdeauna sunt rezultatul atât al evenimentelor trecute, cât și ale evenimentelor prezente, care includ o serie de factori. Unii dintre acești factori includ genetica câinelui, comportamente învățate, socializare sau lipsa acestora, funcția canină, sănătatea și dimensiunea animalului, statutul de reproducere, personalitatea individuală, mediul, responsabilitatea proprietarului, comportamentul victimelor, dimensiunea victimelor și starea fizică - și popularitatea rasei.

Popularitate mușcături

Sincer, cu atât mai populară rasa, cu atât este mai mare contactul cu un număr mai mare de oameni și care mărește potențialul de probleme - precum și de reproducerea slabă tipică a creșterii cererii. Rasele responsabile pentru fatalitățile musculare de câini au variat în timp, în relații directe cu cât de popular a fost rasa la acea vreme.

Astăzi, câinii care primesc cea mai gravă presă includ rasele de tip "Pit Bull". Dar între 1975 și 1980, într-un sondaj notabil, rasele cel mai adesea asociate cu atacurile mortale au fost păstorii germani, câinii "husk-tip", st. Bernard, Turner Terrier și Marele Danes.

Câinele ideal

Toți câinii au potențialul de a mușca. Câinii bine socializați, sănătoși din punct de vedere emoțional și fizic știu cum să "amenințe" și să se protejeze fără riscul pentru ei înșiși sau pentru alții.

Să punem asta în perspectivă. Un raport special cuprinzător privind mușcăturile de câine și statisticile de fatalitate între 1979 și 1998 a fost publicat în Java, Vol 217, nu. 6, 15 septembrie 2000. Interesant, informațiile relevă că, din 1975, câinii de la mai mult de 30 de rase au fost responsabili pentru atacurile fatale asupra oamenilor, inclusiv rasele "blânde" cum ar fi Labrador Retriever, dachshund, și Yorkshire Terrier.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câini periculoase