Parakeet cu capișon negru (nanday conure): profilul speciilor de păsări

NANDAY PAKET

Parakeet-ul Nandei (anterior numit parakeet cu capișon negru) nu este o pasăre liniștită, dar este un animal de companie popular. Ele sunt afectuoase față de proprietarii lor și față de vorbitori talentați, capabili să învețe mai multe cuvinte și fraze scurte. Este un papagal de dimensiuni medii, care este, de asemenea, foarte inteligent și prosperă pe a fi învățat Trucuri distractive care sunt sigur de a distra. Deoarece este considerată o specie invazivă în unele zone, verificați legile locale pentru a confirma această pasăre este legală de a deține.

Prezentare speciala

Nume comune: Nanday Conure, Parakeet cu glugă neagră

Nume stiintific: Nandayus Nenday (Au existat o dezbatere dacă aparțineau genului de conura Arată. Acum este clasificat în Nandayus genul cu o serie de subspecii.)

Dimensiunea adulților: 11 și 12 centimetri, cântărind aproximativ cinci uncii

Speranța de viață: 20 de ani

Origini și istorie

Această pasăre are un vast habitat natural în America de Sud care include Argentina, Bolivia, Brazilia și Paraguay. Numele lor "nanday" derivă din numele indigen pentru păsări.

Sunt cel mai probabil să fie văzute în turmele de cel puțin 10 păsări și preferă sursele naturale alimentare furnizate de agricultură. În sălbăticie, aveți mai multe șanse să auziți apelul lor distinct înainte de a vedea păsările, deoarece culoarea lor verde se amestecă bine în peisaj.

De-a lungul anilor, Nandays Pet au fost eliberați în sălbăticie. Fock-urile acestor păsări ferate se găsesc în zonele metropolitane, cum ar fi Los Angeles, California și Miami și St. Petersburg din Florida. Sunt o pasăre surprinzător de tare, iar populațiile sălbatice se găsesc la nord ca Canada.

Temperament

Parakeet-ul cu capișon negru este a Bird Brilliant și de ieșire. Dimensiunea lor, culorile luminoase, abilitatea de a învăța trucuri și discuții, precum și abilitățile lor sociale, le face o atracție populară pentru spectacolele de păsări. Unul dintre cele mai cunoscute trucuri este recuperarea facturilor de dolar de la membrii audienței, apoi găsind acea persoană pentru a returna banii la.

Aceste păsări sunt curioase și vor explora mediul lor. Ei pot fi neliniștiți uneori, deși veți găsi, de asemenea, că se bucură de mângâiere moderată, și o sesiune de strângere când au dormit. Unul dintre obiceiurile lor mai ciudate este adormit pe spatele lor cu picioarele care se lipesc direct în aer (ca și cum ar juca mort).

Deși, în general, afectuos, această pasăre are un cioc puternic și o va folosi ocazional. Din acest motiv, este posibil să nu fie alegerea potrivită pentru gospodăriile cu copii mici.

În timp ce parakeet-urile cu glugă neagră sunt una dintre speciile mai puternice, nivelul de zgomot poate depinde în primul rând de faptul că pasărea este sau nu o socializare adecvată. Aceste păsări uneori strigă și scârțâiește fără nici un motiv aparent. Cu toate acestea, cele mai multe nandamente socializate în mod corespunzător sunt prea ocupate, bucurându-se de viață pentru a opri și a țipa.

Vorbire și vocalizări

Nandays cheamă la începutul dimineții și mai târziu în după-amiaza, un instinct pe care îl folosesc în sălbăticie. Ele pot fi, de asemenea, destul de discutate atunci când perching, mai ales dacă au o persoană sau o altă pasăre să vorbească. Dacă sunteți interesat de o pasăre similară care nu este la fel de vorbită, verificați Jenday Conure.

Dacă învață să vorbească, parakeet-ul cu capișon negru va avea o voce ușor raspy care nu are claritatea papagalilor mai mari. Unele dintre aceste păsări pot dezvolta un vocabular de aproximativ 20 de cuvinte.

Culorile și marcajele parakeet cu capișon negru

Aceste păsări sunt izbitoare să se uite la. Fețele lor întunecate, negre sunt cele mai distinctive caracteristici. Corpurile lor sunt în mare parte verzi, cu un patch albastru gri pe piept.

Pene de coadă albastră a păsărilor cu culori întunecate sub multe pene și o atingere de roșu pe picioarele lor le fac și mai frumos în zbor. Au inele albe goale în jurul ochilor, ciocului negru și picioarele colorate.

Această specie este monomorfă, deci nu veți putea spune bărbați și femei separate. Ele pot fi sexe cu un test ADN sau o procedură de sex de sex chirurgical.

Îngrijirea parakeet-ului cu glugă negru

Deoarece sunt foarte inteligenți, parakeet-urile cu glugă neagră necesită o cantitate echitabilă de socializare și stimulare mentală. Proprietarii ar trebui să planifice să petreacă câteva ore în fiecare zi interacționând cu pasărea lor, deoarece va avea nevoie de timp suficient în afara cuștii sale.

Nandays necesită o cușcă mare de 3 metri înălțime, ceea ce le permite să zboare. Dacă au o cușcă mai mare, ei pot exercita atunci când sunt limitați. La minimum, este recomandată o cușcă care are o pătrat de 20 de centimetri și de 36 de centimetri înălțime, deși este mai mare, deoarece această pasăre trebuie într-adevăr să-și întindă aripile.

Ei se bucură, de asemenea, de scăldat în mod regulat. Pasărea ta va fi încântată dacă lăsați un vas de apă în cușcă. Mulți proprietari spun că un fel de mâncare plăcintă este o dimensiune perfectă.

Aceste păsări fac foarte bine cu mai mulți oameni și străini. Introduceți-le devreme la fețele noi și vor fi foarte sociale cu oricine merge în casa dvs.

8 specii de păsări de animale de companie prietenoase

Probleme comune de sănătate

Afecțiuni comune pe care această pasăre sunt susceptibile de a include sindromul de sângerare a conurii (o afecțiune inexplicabilă care duce la sângerări excesive), boala lui Pacheco (boala cauzată de virusul herpesului) și problemele respiratorii.

Dacă pasărea dvs. se simte neglijată sau lipsită de socializare, Nandays poate deveni deprimat. și poate începe ca pene să se desprindă și să țipă. Pentru a preveni depresia, păstrați-vă pasărea bine odihnită și stimulată.

Dieta și nutriția

În sălbăticie, Nandays mănâncă o varietate de fructe, legume, nuci și fructe de padure. Pentru Nandays Pet, adăugarea de pelete și semințe de înaltă calitate la o dietă zilnică de fructe și legume proaspete ar trebui să vă asigure că pasărea dvs. este de a obține toată nutriția pe care o are nevoie.

Le puteți da o cantitate nelimitată de alimente de pelete - acestea vor mânca numai ceea ce au nevoie. În ceea ce privește fructele și legumele proaspete, oferă o ceașcă de 1/8 la 1/4 dimineața și noaptea.

Struguri, mere, broccoli și roșii sunt alimente preferate pentru această specie. Includeți o servire zilnică de verdeață cu frunze de nutriție, cum ar fi spanacul și kale. De asemenea, puteți adăuga proteine ​​la o dietă a lui Nanday. Ele sunt omnivore, astfel încât biții de ou gătit, carne slabă sau pește sunt în regulă ocazional.

Alimentele care sunt toxice pentru aceste păsări includ avocado, ciocolată, cafea și orice cu sare.

Semințe vs. Pelete: Ce să vă hrăniți pasărea

Exercițiu

Exercițiu este deosebit de crucială pentru paraeket-urile cu glugă neagră, deoarece sunt o specie activă, de mare energie. Pasărea ar trebui să fie permisă minimum patru ore în afara casei sale pe zi.

Deoarece sunt atât de inteligenți, ei necesită și o stimulare mentală adecvată. Aceste păsări au nevoie O mulțime de jucării pentru a le menține ocupate. Îi place să mestece, deci asigurați-vă că aveți un stoc bun disponibil atunci când cineva se epuizează.

Nanday Parrot va fi extrem de receptivi la trucuri de învățare, astfel încât procesul va fi plăcut pentru dvs. amândoi. Cu o armare pozitivă, Nandays sunt rapizi de a ridica noi abilități, cum ar fi întoarcerea, fluturarea și dansul. Această pasăre este de obicei stimulată de provocări.

PROS
  • Afectuos, cunoscut ca să se înghesuie și să se strecoare cu proprietarii săi

  • Inteligent, poate vorbi de până la 20 de cuvinte și să învețe multe trucuri

  • Papagal mai mic, cu cerințe de cușcă mai mici și amprentă în casă

Contra
  • Poate fi tare, deci nu este potrivit pentru apartamente

  • Poate să nu fie legală în unele zone

  • Cioc măcinat, nu o alegere bună în jurul copiilor mici

Unde să adoptați sau să cumpărați un parakeet cu capișon negru

Înainte de a adopta o nanday, verificați starea dvs. și legile locale pentru a vă asigura că vi se permite să păstrați unul. Nandadele sălbatice sunt considerate invazive și o amenințare la adresa speciilor de păsări native din multe părți ale Statelor Unite, astfel încât acestea sunt interzise în multe zone.

Contactați un crescător local de reputație dacă Nandays sunt legali ca animale de companie și înființează o întâlnire pentru a-și satisface păsările disponibile. Petrecând timp cu câteva păsări diferite înainte de a alege un animal de companie vă va ajuta să alegeți cel care este cel mai potrivit potrivit pentru dvs.

Aceste păsări pot fi salvate, adoptate sau achiziționate de la crescători pentru 400 de dolari la 600 de dolari. Unele resurse în care puteți găsi convii Nanday includ:

Dacă mergeți pe traseul de crescător, asigurați-vă că Breeder este reputabilă Întrebându-le cât timp au fost reproducerea nandays și istoria reproducției păsării. De asemenea, asigurați-vă că pasărea pe care doriți să o luați acasă este sănătoasă. Asigurați-vă că pasărea este alertă, activă și expune toate Semne ale unei păsări sănătoase, cum ar fi ochii strălucitori, pene curate și culturi complete.

Mai multe specii de păsări de companie și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat de specii similare, consultați:

În caz contrar, verificați tot celălalt Profiluri de specii de parrot mici.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Nanday Conure (Arată Nenday)World Parrot Trust.

  2. Top 10 alimente comune care vă pot otrăvi pasărea. Centrul de Rehab & Educație Animal.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Parakeet cu capișon negru (nanday conure): profilul speciilor de păsări