Stresul în păsările de companie

Un papagal indian trist

Stresul poate juca un rol important în sănătatea generală a oamenilor și a lor Animale de companie. Deoarece păsările de companie sunt creaturi foarte sensibile, ele tind să nu fie în stare să facă față stresului la fel de ușor ca și alte tipuri de animale de companie, cum ar fi pisicile și câinii. Fiind capabil să recunoască stresul în pasărea dvs. de companie este importantă pentru menținerea unui mediu pe care prietenul dvs. cu pene îl poate prospera mental și fizic. Este o idee bună pentru proprietarii de păsări să învețe cum să monitorizeze nivelurile de stres ale păsărilor și să facă ajustări după cum este necesar pentru a-și păstra animalele sănătoase și fericite.

01 din 12

De ce păsările se confruntă cu stresul?

Ca și oamenii, păsările pot avea stres în mai multe motive diferite. Păsările sunt creaturi de obicei. O schimbare la programul sau mediul lor poate fi un stresor.

Modificări ale mediului, de la o mișcare la o casă nouă, noi membri de familie sau animale de companie, zgomote exterioare (construcții, camioane, tunete), culoarea vopselei sau schimbarea locației poate provoca stres. O nouă rutină (proprietarul sau pasărea) poate fi inducerea stresului. Animale sălbatice nefamiliare, chiar văzute de pe fereastră, cum ar fi Hawks, ratonii, cerbul sau altceva, pot supăra o pasăre. O schimbare a ciclului de lumină, ca o mișcare într-o cameră mai închisă, economii de zi sau o acoperire cu cușcă, pot provoca o pasăre să fie zguduită.

  • 02 din 12

    Semne de stres în păsări

    Păsările pot prezenta stres într-o serie de moduri diferite. Ei ar trebui să fie luați în serios și un veterinar ar trebui să fie consultat de îndată ce observați aceste semne. Unii pot fi mai nocivi fizic decât alții, dar toți ar trebui să fie o problemă de îngrijorare. Semnele de căutare includ:

  • Bare de stres
  • Picking de pene și / sau mutilarea de sine
  • Agresiune
  • Pierderea poftei de mâncare
  • Schimbarea vocalizării
  • Comportament repetitiv
  • Frică
  • Plictiseală
  • 03 din 12

    Bare de stres

    Una dintre cele mai frecvente indicații fizice ale stresului în păsările de companie este apariția barelor de stres pe o pene de păsări. Barele de stres sunt linii mici care rulează orizontal pe arborii unei pene de păsări. Deși poate fi dificil să se evalueze barele de stres din pene care sunt încă pe o pasăre, examinând pene topite pot da o indicație rapidă dacă o pasăre are sau nu probleme cu un stresor în mediul său. Prezența barelor de stres nu va indica exact ceea ce este în neregulă cu o pasăre. Mai degrabă, sunt un steag roșu pe care proprietarii de păsări îl pot folosi pentru a începe să caute surse potențiale de stres pe care animalele le pot întâmpina.

  • 04 din 12

    Picking de pene și auto-mutilare

    Un alt semn comun de stres (și plictiseală) în păsări este alegerea penei. Se poate întâmpla în păsările mari și mici. Acesta poate fi inițiat de un stimul (zgomot puternic de construcție), dar continuați odată ce stimulul se oprește. Unele păsări vor continua dincolo de auto-alegerea în auto-mutilare. Ei pot mesteca pielea lor, iar unii vor săpa chiar mai adânc în mușchi sau chiar pe os. Acest lucru poate provoca daune grave. Păsările cu aceste simptome ar trebui văzute de un veterinar imediat. Acestea pot fi prescrise medicamente și sunt echipate cu un guler Elizabethan, astfel încât ei nu pot accesa corpul lor.

    Continuați la 5 din 12 de mai jos.
  • 05 din 12

    Agresiune

    Debutul brusc al agresiunii într-o pasăre de companie poate fi, de asemenea, un indicator că pasărea se confruntă cu stres în mediul său. Comportamente agresive, cum ar fi mușcătura, șuierarea, luarea și excesul țipând, se poate manifesta aproape peste noapte.

    Dacă observați acest tip de schimbare comportamentală în animalul dvs. de companie, poate fi o idee bună să programați o întâlnire cu un veterinar aviar pentru a exclude orice posibilă probleme de sănătate. Dacă pasărea dvs. primește o factură curată de sănătate, atunci puteți începe să vă dați seama exact ce declanșează comportament, și cum puteți ajusta mediul sau rutina păsării pentru ao face mai confortabilă.

  • 06 din 12

    Pierderea poftei de mâncare

    Dacă o pasăre care are în mod normal un apetit sănătoasă începe brusc să arate mai puțin interes pentru a mânca, poate fi un indicator al stresului și / sau problemelor de sănătate. O regulă bună de urmat în acest tip de situație este de a programa o întâlnire cu un veterinar aviar pentru a vă asigura că pasărea nu este bolnavă sau rănită. Dacă sănătatea prietenului tău cu pene verifică, puteți începe să încercați să descifrați și să descifrați factorii de stres în casa dvs., care pot declanșa pierderea apetitului în păsările voastre.

  • 07 din 12

    O schimbare a vocalizării

    Unele păsări stresate vor începe să țipă. În timp ce zgomotele ocazionale pot fi tipice, țipătul intenționat poate fi tare și enervant și un semn de stres. Alte păsări stresate vor merge în direcția opusă și vor scădea vocalizările. O pasăre semnificativ mai liniștită poate fi un semn de stres, plictiseală sau boală.

  • 08 din 12

    Comportament repetitiv

    Unele păsări, și mai ales cockatoos, vor prezenta comportamente stereotipice atunci când sunt stresate. Acestea ar putea include stimularea, atingerea picioarelor și a capului. Acestea prezintă aceste comportamente pentru a se stimula atunci când este extrem de plictisit.

    Continuați până la 9 din 12 de mai jos.
  • 09 din 12

    Frică

    Dacă o pasăre care este în mod normal fericită să fie manipulate brusc începe să acționeze înfricoșător de tine sau de alți membri ai familiei, persoana poate provoca stres la păsări fără să-și dea seama. Poate că nici măcar persoana se descurcă direct la păsări - ceva atât de simplu ca o cămașă colorată, o pălărie sau o barbă nouă sau mustață poate fi un declanșator pentru un comportament înfricoșător al păsărilor.

    Odată ce ați putea identifica un declanșator, este în mod normal ușor de remediat acest tip de situație. Dacă este necesar, este posibil să condiționați o pasăre pentru a accepta în cele din urmă acest tip de stres prin răbdare și practicarea corectă Tehnici de legare.

  • 10 din 12

    Plictiseală

    Păsările care încep să prezinte comportament distructiv sunt destul de posibil foarte stresate, iar cel mai probabil vinovat în acest scenariu este plictiseala. Fiind creaturile extrem de inteligente pe care le sunt, păsările de companie în captivitate adesea nu primesc o cantitate sănătoasă de stimulare mentală, ceea ce poate duce la frustrare, stres, comportamente nedorite și chiar probleme de sănătate.

  • 11 din 12

    Tratamentul stresului la păsări

    Dacă există un stresor în mediul de păsări, îndepărtându-l ar trebui să taie aproape în întregime stresul. Dacă comportamentul este auto-distructiv și / sau stresul nu poate fi determinat, vorbiți cu un medic veterinar cât mai curând posibil pentru a veni cu un plan de tratament. Un veterinar poate prescrie un tratament cu prescripție și / sau recomandă un specialist comportamental.

    Dacă pasărea a început să acționeze din cauza stresului și trebuie să încercați să vă răzgândiți, există câteva lucruri pe care le puteți încerca acasă:

  • Nu ți-ai strigat la pasărea ta. Indiferent ce faceți, nu strigați la o pasăre stresată sau înspăimântată. Nu numai că va surprinde animalul în acest moment, dar poate, de asemenea, să învețe pasărea că comportamentul rău primește atenția.
  • Misca-te incet. Dacă vă atacă păsările, pentru că este frică sau nervoasă, îndepărtați repede poate agita animalul în continuare. Încercați să vă deplasați încet atunci când vă apropiați de pasăre, ajungând în cușcă sau încercând să o petreci.
  • Stick Tren Bird. Dacă aveți o pasăre care nu-i place să fie tratată, dar cine vreți să vă ajutați să deveniți mai sociali, oferindu-i un baston sau o pocană pentru a urca mai mult.
  • Oferiți stimularea. Provocați-vă pasărea cu jucării de puzzle stimulative, un televizor pentru a viziona, un radio pentru a asculta sau ceva interesant care va menține interesul.
  • Din timpul cuștii. Unele păsări vor beneficia de o atenție deosebită de la proprietar și pot aprecia mai mult timp din cușcă.
  • 12 din 12

    Prevenirea

    În timp ce stresul nu poate fi în întregime prevenită, să acorde atenție la indiciile păsărilor dvs. și să încercați să evitați modificările bruște ale stilului său de viață. Dacă o cușcă a fost mișcată și pasărea nu-i place, mutați-o înapoi pentru ao acuza la o nouă poziție. Dacă animalele de companie sau membrii de familie sunt supărătoare, din nou, încearcă să acționatească pasărea noului membru și să se concentreze asupra consolidării pozitive (și tratează). Fiind conștient de sensibilitățile generale ale păsărilor înainte de efectuarea oricăror modificări, va ajuta la prevenirea stresului.

  • Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

    Urmăriți acum: Ce îngrijire veterinară are o pasăre de animale de companie?

    Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » Stresul în păsările de companie