Genday conures: profilul speciilor de păsări

Jenday Conure, Jandaya Parakeet, Aratia Jandaya

Inteligent, energic și iubitor puțin papagali, Convorbirea lui Jenday fac animale de companie bune pentru proprietarii care pot petrece timpul de socializare cu ei. Colorat și inteligent, aceste păsări au fost animale de companie populare de mai mulți ani. Sunt Potrivit pentru familiile cu copii. Dacă căutați o personalitate mare de păsări într-o dimensiune compactă, această specie colorată și prietenoasă poate fi o potrivire bună.

Prezentare speciala

Nume comune: Jenday Conure, Jandaya Parakeet, Living Galben, Parakeet Flaming

Nume stiintific: Arătoria Jandaya

Dimensiunea adulților: 12 inci

Speranța de viață: Mai mult de 30 de ani

Origine și istorie

Cursul Jenday este nativ din păduri, palmier, și o creștere densă a nord-estului Braziliei. Are o preferință pentru cuibarea înaltă în goluri de copaci și, în general, călătorește în efective mici de 30 de păsări.

Cuvântul "jendy" vine de la vechiul Tupi, limba indigenă din Brazilia. Înseamnă "papagal mic."Pasărea este o specie protejată - capturarea și comerțul său sunt interzise.

Temperament

Natural jucăuș și afectuos, convii jenday pot face loiali Păsări de companie. Unele jendy pot deveni atașate unei singure persoane, dar majoritatea ar trebui să facă bine cu o unitate de familie și să accepte pe toți ca membri ai turmei lor.

Jendays poate fi foarte cuddly, adesea bucurându-se de o plimbare pe umărul manipulatorului sau în cămașa lor. Veți găsi, de asemenea, că, în general, iubesc să fie mângâie și își vor pleca capul când este timpul pentru o anumită afecțiune.

Majoritatea oamenilor admiră frumusețea păsării și personalitatea fermecătoare. Convorbirea lui Jenday sunt păsări sociale care prospera pe interacțiune. Este posibil ca acestea să nu fie cea mai bună alegere pentru cei care au mai puțin de câteva ore pe zi pentru a petrece cu el.

Convorbirea lui Jenday sunt la fel de inteligenți ca și alți membri ai familiei Parrot și pot învăța Trucuri simple și sunete mimetice.

Vorbire și vocalizări

Convine discursul uman mimic ca Papagali mai mari, Dar majoritatea jendiilor nu vorbesc de obicei "."Asta nu înseamnă că nu sunt distractive, totuși. Multe animale de companie jendy învață să repete zgomotele de zi cu zi, cum ar fi telefoanele și microundele.

O turmă zburătoare de conseri jenday sunt tare - au tendința de a apela în timpul zborului. Multe convii devin strigători dacă se simt neglijați. Dacă aveți vecini apropiați, o conură ar putea fi considerată o neplăcere zgomotoasă.

Cum să-ți înveți pasărea să vorbească

Culorile și marcajele lui Jenday

Convorbirea lui Jenday au un penaj multi-colorat, cu un corp roșu-portocaliu și aripi verzi și spate. Coada sa are pene albastre, iar aripile sunt create cu un albastru irizat. De asemenea, numit o conurină galbenă, are un cap galben cu patch-uri portocalii pe față.

Un cioc al lui Jenday este negru, iar picioarele și picioarele sale sunt gri. Este o specie monomorfă, ceea ce înseamnă că ADN-ul sau sexul chirurgical este singura modalitate corectă de a spune bărbați de la femei. Femelele au irisuri maro deschise și un inel de ochi gri, în timp ce bărbații au irisi bruni mai întunecați și un inel alb. Această mică distincție nu este suficientă pentru sex.

În general, convoarele Jenday sunt foarte asemănătoare în dimensiune și aspect Soare conses. Cea mai ușoară modalitate de a le spune în afară este jenda are aripi verzi, în timp ce aripile soarelui sunt în primul rând galbene.

Îngrijirea pentru convorbirea Jenday

Pentru a vă menține pasărea fericită și calmă, intenționați să petreceți mult timp cu păsările voastre. Este esențial ca Bird nu se plictisește sau singuratic - acest lucru poate duce la comportament de mestecat și obraznic.

Deși aceasta este o pasăre mică care se va potrivi în interiorul unei cuști de cockatiel, este nevoie de mult mai mult spațiu decât atât. Ar trebui să fie cel puțin suficient de mare pentru ca pasărea să-și dea aripile și să se deplaseze în mod liber. Ar fi mai bine dacă are Abilitatea de a zbura în cușcă. Aceste păsări sunt incredibil de active și cunoscute pentru a obține cranky în spații mici. Spațiul minim absolut trebuie să fie de 3 metri lungime și 2 metri lățime și înălțime. Cască ar trebui să se dubleze dimensiunea acestuia dacă alegeți să păstrați o pereche.

Jendy Living perechi, în general, păstrează caracteristicile lor de animale afectuoase, bine pregătite, dacă ambele păsări primesc o atenție corectă. Ele pot fi, de asemenea, adăpostite cu un alt tip de conur, în special de soare, cu aur, și convii încoronată albastră. Două specii de conuri pot interbate, cu toate acestea, hibridizarea este o piscină genetică deja limitată - nu este recomandată. Dacă apare un amestec între o conura de soare și jenday, hibridul este numit "duminică."

8 papagali de dimensiuni medii pentru a păstra ca animale de companie

Probleme comune de sănătate

Convorbirea lui Jenday sunt păsări hardy care se pot adapta rapid la viața de origine. Cu toate acestea, aceste păsări sunt încă susceptibile la mai multe boli:

  • Boala de dilatare proventriculară (o afecțiune virală care afectează sistemul digestiv)
  • Boli de psittacină și boală de pene (o boală virală fatală care afectează ciocul, pene și sistemul imunitar)
  • Psittacoza (boli respiratorii bacteriene)
  • Ciocul de malocluzie (cioc neagran)
  • Aspergiloza (infecție fungică)

Semne care indică această pasăre ar putea fi bolnavi includ letargie, pierderea apetitului, dificultatea de respirație și pierderea de pene sau scufundarea. Multe dintre aceste condiții sunt ușor de tratate. A se vedea un medic veterinar avian dacă semnele necorespunzătoare.

Dieta și nutriția

Păsările de companie vor avea o șansă mai bună de a-și îndeplini cerințele nutriționale dacă au o mulțime de varietăți în dietele lor.

În sălbăticie, jenday convine în primul rând sărbătoare pe fructe, nuci și semințe. În captivitate, au nevoie de o dietă echilibrată, peletată suplimentată cu Nuci, semințe și fructe și legume proaspete. Le puteți da o cantitate nelimitată de alimente de pelete - acestea vor mânca numai ceea ce au nevoie. În ceea ce privește fructele și legumele proaspete, oferă o ceașcă de 1/8 la 1/4 dimineața și noaptea. Semințele și piulițele ar trebui să fie ocazionale.

Spălați bine bolurile de alimente și cușca în mod regulat pentru a preveni transmiterea infecțiilor parazitare. De asemenea, convii sunt atât de activi că obezitatea nu este de obicei la fel de mare de o problemă așa cum este cu alte papagali de companie.

Semințe vs. Pelete: Ce să vă hrăniți pasărea

Exercițiu

Ca și alte conse, jendiile au nevoie de spațiu adecvat pentru a zbura, a explora și a juca. Permiteți păsării dvs. la minimum două ore în afara cuștii sale în fiecare zi. Păsările vor învăța să stea pe un stand de joc împodobit cu frânghii, jucării și alte trinketuri interesante de păsări. Asigurați-vă că timpul extrașcolar este într-o zonă fără pericole ca pisici sau alte animale de companie, ventilatoare de tavan sau uși deschise sau ferestre în lumea exterioară. Nu vrei o evadare accidentală de păsări.

În interiorul cuștii, înființați-vă pasărea cu o mulțime de activități distractive. O leagăn este o necesitate, deoarece acești papagali mici îi vor face repede să-și facă drumul. Scările, clopotele și frânghiile vor oferi, de asemenea, o experiență de gimnastică a junglei.

Nu uitați să obțineți Chew toys- ele sunt chewers vracioase și trebuie să-și exercite ciocurile pe lucruri acceptabile, mai degrabă decât cu cuști, mobilier sau fire electrice. Jucarii din lemn și ramurile s-au schimbat în mod regulat ar trebui să păstreze păsările angajate.

PROS
  • Papagal de dimensiuni mai mici, cu o personalitate mare

  • Cuddly, afectuos cu stivuitorii săi

  • Pot învăța să facă trucuri

Contra
  • Poate obține tare și zgomotos, nu este recomandat pentru apartamentul de viață

  • Nu prea mult de un vorbitor, mai mult o mimică

  • Unele restricții privind proprietatea depind de legile dvs. locale

Unde să adoptați sau să cumpărați o conurajire jenday

Înainte de a adopta un jendy, verificați-vă cu viața sălbatică locală și autoritățile de joc despre orice restricții legale privind această specie. Unele zone necesită o autorizație de a le menține în timp ce alții îi pot interzice în mod direct. De exemplu, în Statele Unite, este ilegal să dețină unul din New Jersey.

Cand Alegerea unei păsări, Cel mai bine este să selectați un copil alimentat manual sau cel puțin o pasăre tânără care a fost tratată în mod regulat. Costul mediu pentru una dintre aceste păsări este de 600 USD.

Căutați o pasăre strălucitoare, alertă și activă. Evitați o pasăre care stă liniștită cu pene puftate - ar putea fi bolnav. Penele de păsări ar trebui să fie netede și strălucitoare și se așează plat pe corp. Pene în jurul ventilației / cloaca (deschiderea în cazul în care pasărea expulză fecale și urină) ar trebui să fie curate, uscate și fără materie fecală. Cântarele de pe picioare ar trebui să fie netede. Asigurați-vă că unghiile sale sunt în stare bună, iar ciocul său este neted și bine în formă. Nările sale ar trebui să fie clare și curate.

Salvați online, organizații de adopție și crescători unde puteți găsi convii de jenday includ:

Mai multe specii de păsări de companie și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat de o specie similară, consultați:

Dacă vrei o pasăre cu un talent pentru mimicry, aruncați o privire la unii mici păsări de vorbire care ar putea fi o potrivire bună.

Urmăriți acum: Cum să hrăniți o pasăre de companie

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Genday conures: profilul speciilor de păsări