Derbyan parakeet (parakeet al lui domnul derby): profilul speciilor de păsări

Derbryan Parakeet, cunoscut și ca Dorby Derby

Parakeetul de derbyan, cunoscut și ca Parakeet al lui Dord Derby, este o specie unică și frumoasă de papagal nativ la teranele de la Hilly și Munte din India și Tibet, precum și provinciile din Sichuan și Yunnan din China. Sunt păsări inteligente, sociale și afectuoase care pot face mari animale de companie, deși se plictisesc ușor și au nevoie de o bună stimulare, atenție și O mulțime de jucării!

Prezentare speciala

Nume comune: Derbyan Parakeet, Parakeetul lui Derby Derby

NUME STIINTIFIC: PSITTACULA Derbiana

Dimensiunea adulților: Un papagal de dimensiuni medii de aproximativ 18 la 19 ani.6 inci în lungime și 11 uncii în greutate

Speranța de viață: Până la 30 de ani

Origine și istorie

Parakeetul derbyan salută din munții din nord-estul Indiei, Tibetul de Sud-Est și sudul Chinei, unde își fac casa în pădurile de conifere sub-alpine din Himalayan originare din acele zone.

În ciuda naturii relativ îndepărtate a habitatului lor, Parakeets derbyan sunt, din păcate, o rasă amenințată. Acest lucru se datorează ratelor ridicate de despăduriri, precum și unui comerț ilegal de braconaj în mare parte impresiat de proprietarii de păsări bogați în China, unde parakeeturile derbyan sunt considerate a fi un animal de companie foarte apreciat. Deși există eforturi permanente pentru a le repopula atât în ​​sălbăticie, cât și în captivitate, specia rămâne în pericol.

Parakeets derbyan călătoresc în turme de aproximativ 40-60 de păsări, asocindu-se pentru Creștere sezon (aprilie în iunie) și ridicându-și puii în goluri de copac până când sunt gata să părăsească cuibul - o perioadă de aproximativ opt până la nouă săptămâni după perioada de incubație a puiilor.

Temperament

Printre colegii lor de papagal, parakeetul derbyan este cunoscut pentru că este o pasăre foarte inteligentă și socială, cu o personalitate curioasă care le poate face să se distreze să se antreneze și să se angajeze. Aceste păsări devin adesea destul de îndrăgostiți de oamenii lor de-a lungul timpului, arătând afecțiune exterioară - și chiar dorința de a se înghesui - față de cei care se simt cel mai apropiat de.

Datorită inteligentelor lor, Parakeets derbyan necesită o mulțime de stimulare și sunt predispuși la afișarea Semne de plictiseală care pot include mestecarea nedorită. Din acest motiv, au nevoie de o mulțime de jucării și alte obiecte angajate, precum și o mulțime de interacțiuni cu oamenii lor.

Vorbire și vocalizări

Mulți parakeeturi de derbyan iubesc să vorbească și pot obține destul de zgomotos, deși nu este un suport al speciei, iar unii vor prefera să-și trăiască viețile în liniște. Atunci când sunt bine pregătiți, Parakeets de derbyan pot merge de la bâzâi la discursul competent și sunt chiar cunoscuți pentru a forma propoziții complete și complete.

Derbyan Parakeet Culorile și marcajele

Derbyan Parakeets sunt dimorfe sexual, adică cele două sexe variază în anumite culori și marcaje în plus față de organele specifice sexului - deși există unele asemănări.

Speciile prezintă cu picioarele, aripile și gâtul, care sunt în mare parte verzi, cu un albastru aproape de purpuriu aproape irizat, făcând culoarea capului, pieptului și burta. Ambele femele și bărbați prezintă dungi fețe negre, o înfășurată în jurul frunții și altul în jurul bărbatului și gâtului lor.

O diferență fizică majoră între parakeeturile de derbyan de sex feminin și masculină este ciocurile lor, cu femele care prezintă cu un cioc negru și bărbați cu un cioc portocaliu-roșu.

Îngrijirea parakeet de derbyan

Pentru că sunt obișnuiți să roaming gratuit în munți, Parakeets derbyan sunt mai fericiți atunci când au o mulțime de spațiu pentru a se deplasa în jur. O cușcă mare și bine luminată este o cerință, cu o mulțime de timp în afara cuștii pentru a explora (deși este sfătuit să rămână aproape, deoarece au tendința de a intra în necazuri dacă sunt lăsate singure).

Îngrijirea unui parakeet de derbyan necesită o mulțime de atenție unu-la-o singură atenție. Cel mai mult se bucură de învățarea de cuvinte și fraze noi de la oamenii lor, precum și angajarea cu jucării și pur și simplu agățându-vă și vizionând televizorul pe umăr.

Băile ocazionale sunt recomandate, și bolurile de alimentare și de apă ar trebui curățate zilnic. Derbyan Parakeets sunt destul de adaptabile, dar încearcă să rămână consecvente în ceea ce privește activitatea, socializarea și îngrijirea zilnică.

8 specii de păsări de top prietenoase

Probleme comune de sănătate

Parakeetul derbyan este cunoscut ca fiind o pasăre în general sănătoasă, atâta timp cât nevoile lor sunt îndeplinite în termeni de spațiu, dietă și socializare. Ca și în cazul oricărei păsări de companie, nu ar trebui neglijate sau lăsate singure pentru prea mult timp și ar trebui să țineți un ochi pentru semne de primejdie sau depresie, cum ar fi letargie, apatie sau probleme de piele.

Dieta și nutriția

Semințele și peletele sunt o bază din dieta lui Derbyan Parakeet, dar au, de asemenea, un gust pentru varietate și bucurați-vă de o gamă largă de fructe, legume și leguminoase. Asigurați-vă că oferiți o dietă echilibrată și amestecați-o cu tratează ca boabe de boabe și broccoli sau fructe tropicale proaspete.

Ca și în cazul tuturor păsărilor, asigurați zilnic apă dulce în plus față de o dietă sănătoasă și evitați alimentele cum ar fi avocado și ciocolată, care sunt toxice pentru păsări.

Semințe vs. Pelete: Ce să vă hrăniți pasărea

Exercițiu

Atât stimularea mentală, cât și fizică sunt cheia unui parakeet derbyan fericit și sănătos. Această pasăre activă are nevoie de loc pentru a juca, plus timp din cușcă pentru a exercita și a explora.

Deoarece această specie îi place să mestece, să ofere accesorii sigure, cum ar fi tăieturi pentru ei să facă acest lucru (și să-i păstreze de la mestecarea lucrurilor pe care nu le ar trebui). Acest lucru ar trebui să fie în plus față de jucăriile și femeile, pe care le veți dori să curățați în mod regulat.

PROS
  • Foarte inteligent

  • Social și prietenos

Contra
  • Poate obține zgomot, așa că nu întotdeauna potrivit pentru apartamentul de viață

  • Va deveni disprețuitor dacă nu este prevăzut cu o socializare amplă

Unde să adoptați sau să cumpărați un parakeet derbyan

Poate fi dificil să găsești un parakeet derbyan în Statele Unite, dar dacă ți-ai pus inima pe una, atunci merită păstrarea unui ochi pe grupurile de salvare a papagalului și a societăților de reîncărcare. Se așteaptă să-și petreacă câteva sute de dolari și să rețineți că este posibil să trebuiască să călătoriți pentru a vă ridica pasărea și aduceți-i acasă.

Mai multe specii de păsări și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat de specii similare, consultați:

În caz contrar, verificați tot celălalt Profiluri de specii de parrot mici.

">
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Derbyan parakeet (parakeet al lui domnul derby): profilul speciilor de păsări