Conuranța bluse colectă (conrea chailării): profilul speciilor de păsări

Parakeet încoronat albastru (Arată acuticudata)

Conurarea încoronată albastră este clasică în multe feluri, dar acest lucru Papagal de dimensiuni medii este ușor mai silențios și mai blând decât majoritatea veriilor săi de conura. Această pasăre verde cu capul albastru strălucitor și coada spiked este o creatură blândă, inteligentă, jucăușă, care poate face un mare animal de companie. Acest tip de papagal a jucat chiar în două filme: "Pauly" și documentarul "Papagalii de dealul Telegraph."

Prezentare speciala

Nume comune: Blue-Crowned Living, Blue-Coroană, Blue-Hoohed Living, Living Blue-Cappat, Parakeet încoronat albastru, Consurie cu coadă ascuțită

Nume stiintific: Thectocercul acuticudatatus. Există cinci subspecii cu combinații de culori diferite: Thectocercus acuticudatatus acuticudatatus, tectocercul acuticudatatus hemorrometru, tectocercul acuticudatatus koenigi, tectocercus acuticudatatus neoxenus, tectocercul acuticaudatus neumanni

Dimensiunea adulților: 14 până la 16 inci

Speranța de viață: Până la 30 de ani cu îngrijire adecvată

Origine și istorie

Conursele încoronate albastre sunt originale din America de Sud, cu o gamă care se extinde de la Eastern Columbia la Argentina de Nord. Habitatul lor preferat include pășuni, păduri, păduri și marje de pădure. Nu o veți găsi în păduri dense și umede.

Temperament

Cursele încoronate albastre sunt cunoscute pentru că sunt păsări inteligente pline de energie jucăușă. Ca toți papagali și conseri, în special, conura încoronată albastră are nevoie de o mulțime de stimulare mentală și exerciții pentru a împiedica să devină plictisit și neliniștit.

Aceste păsări sunt foarte afectuoase, creaturi sociale. Ei se leagă puternic cu proprietarul care le tratează bine și le dă atenția pe care o doresc. CONVANTE CONFORMENTE BLUE Rar muscate, ceea ce le face un animal de companie adecvat pentru familiile cu copii.

Foarte instruire, puteți învăța convii pentru a prelua elemente, întoarceți-vă și valurile. Cea mai bună strategie de formare reușită este ignorarea comportamentului rău și recompensarea unui comportament bun cu atenție și tratamente.

Cu toate acestea, nu există nici o pregătire care să transforme această pasăre zgomotoasă într-una liniștită. Dacă este supărat sau excitat, acesta poate țipa și a strigat, care nu este o situație bună pentru viața de viață. Încearcă să cerșească pasărea atunci când strigătele vor face doar mai tare.

Vorbire și vocalizări

Convorile încoronate albastre sunt puțin mai silențioase decât alte specii de conuri, dar nici o conura nu este o pasăre liniștită. Această specie va fi destul de zgomotoasă dimineața și seara, care poate crea probleme cu vecinii apropiați.

În general, convii nu vorbesc la fel de mult ca și alte tipuri de papagali. Cu toate acestea, conura de confruntare albastră se situează ca unul dintre cei mai buni față de conura. Ele sunt capabile să învețe mai multe cuvinte și fraze scurte.

Cum să-ți înveți pasărea să vorbească

Culorile și marcajul de confort albastru

Masculii și femelele sunt identice în culori și model. Când sa născut, conura de culoare albastră are un cap roșu. Se schimbă la albastru strălucitor până când ajunge la maturitate. În plus față de corpul său de semnătură, corpul verde și cap albastru, convii încoronat albastru au sfaturi roșiatice pe pene coada, picioarele roz și picioare, ciocuri de culoare și inele albe în jurul ochilor lor.

Pentru a spune unui bărbat în afară de o femeie, utilizați un test genetic. Diferența fizică nu este greu vizibilă, dacă este deloc. Bărbații pot avea oculare albe mai mari decât femelele, iar pene ale ceresului (deasupra nărilor lor) tind să fie mai lungi.

Îngrijirea pentru conura albastră încoronată

Aceasta nu este o pasăre pe care ar trebui să o planificați să plecați limitată la o cușcă tot timpul. Conurarea încoronată albastră este o pasăre foarte socială care își petrece timpul într-o turmă când în sălbăticie. În captivitate, va trebui să serviți funcția partenerului său turm.

Dacă nu sunteți în jur în jurul valorii de mult în timpul zilei, o conură încoronată albastră poate fi mai fericită când are o altă pasăre ca un tovarăș. Poate fi mai fericit dacă lăsați un televizor sau radio care se joacă atunci când pasărea în casă.

Convii sunt papagali unici în faptul că ei le place să se strecoare sub lucruri, cum ar fi o prosopată strâns țesută, o bucată moale de țesătură sau o pătură mică. Ar putea chiar să vrea un cort de păsări ca un loc de a dormi.

În sălbăticie, convii baie zilnic. În captivitate, au nevoie de o baie cel puțin săptămânal și mai des, dacă este posibil. Coborârea frecventă va păstra penele și pielea sănătoasă. Umeziți-vă pasărea sub o ceață de pulverizare a apei călduțoase - contează ca timp de interacțiune cu animalul dvs. de companie.

8 papagali mai puternici au fost adesea păstrate ca animale de companie

Probleme comune de sănătate

Toate convii pot fi predispuși la alegerea penei, care apare, de obicei, deoarece primesc o atenție și stimulare insuficientă. Petreceți timp vorbind cu pasărea dvs., antrenează trucuri sau învățați să vorbiți și să oferiți o recoltă rotativă de jucării pentru a împiedica pasărea să se plictisească.

Conurarea încoronată albastră, ca verișoarele sale, este, de asemenea, susceptibilă la o varietate de boli comune de păsări, inclusiv:

  • Boala de dilatare proventriculară: o afecțiune care poate afecta sistemul nervos și digestiv
  • Boala de psittacină și boala de pene: o boală imunologică care afectează ciocul, pene, unghiile
  • Psittacoză: o infecție respiratorie bacteriană
  • Aspergiloza: o infecție respiratorie fungică

Dieta și nutriția

În liniile sălbatice, încoronate albastru, de obicei, sărbătoare pe o dietă variată de fructe proaspete, legume, nuci, fructe de padure și boabe.

Convai în captivitate necesită o dietă la fel de variată constând din fructe proaspete, verdeață vegetală și pelete de înaltă calitate. Peletele ar trebui să fie de aproximativ 75% din dieta lor. Oferiți aproximativ 1/4 ceașcă de pelete pe zi și urmăriți cât de mult consumă papagalul. Oferă mai mult dacă este necesar. Cele mai multe convii mănâncă aproximativ 20% din greutatea corporală. Curvurile de companie au alimentat o dietă bogată în grăsimi de numai semințe și nuci au adesea probleme de sănătate.

Oferă alimente proaspete o dată sau de două ori pe zi. Dați-le cât de mult vor mânca. Îndepărtați alimentele nefolosite după perioada de alimentare. Dimineața devreme este, de obicei, cea mai activă timp de masă - aceste păsări diurne sunt, în general, foame după o odihnă lungă de noapte. De asemenea, puteți încerca să vă alimentați din nou înainte de amurg. Păsări în sălbăticie furajează natural pentru o masă finală înainte de a intra în noapte.

Avertizare

Așa cum este cazul cu multe păsări, ciocolată și avocado sunt toxice pentru a convia.

5 alimente bogate în vitamine vă puteți hrăni păsările

Exercițiu

Convorile încoronate albastre au un nivel natural de energie. Ei preferă să fie în afara cuștii, interacționând și vorbesc cu tine pe tot parcursul zilei. Fiți pregătiți să vă oferiți păsării cu cel puțin 3 până la 4 ore de timp supravegheat din cușcă în fiecare zi. Furnizați o structură de redare liberă undeva în afara cuștii pentru ca pasărea să-și întindă aripile. În această perioadă, dați-i interacțiunea socială esențială pe care o dorește de la dvs.

Dacă nu veți elibera prea mult pasărea de la cușca, dați-i o incintă spațioasă (36 de 36 de centimetri) și o umpleți cu jucării pe care le poate mesteca. Jucăriile vă vor ajuta pasărea să obțină un exercițiu și o stimulare. Dacă nu o oferiți cu jucării masticabile, conura dvs. ar putea găsi elemente mai puțin de dorit pentru a mesteca, cum ar fi fire, mobilier și lemn în jurul casei.

PROS
  • Social și prietenos

  • Inteligent, pot fi învățate trucuri și să vorbească

  • Copil prietenos, nu prea mult de un bici

Contra
  • Poate obține cu voce tare - poate țipa sau a strigat când entuziasmat, plictisit sau alarmat

  • Necesită cel puțin 3 până la 4 ore de exerciții și socializare zilnice

Unde să adoptați sau să cumpărați o conuronă încoronată albastră

Bratele de confruntare albastră încoronată ușor în captivitate și este una dintre puținele specii de parrot care este relativ ușor de găsit în magazinele de animale de companie și de la crescători. Vă puteți aștepta să plătiți de la 1.000 de dolari la 2.000 $,

Pentru a adopta, salva sau cumpăra o conuronă încoronată albastru, consultați aceste resurse online:

Dacă mergeți crescător traseu, întrebați cât timp au fost reproduceți și lucrați cu specia și turnează facilitatea lor. Când percepeți inventarul lor, caută semne de sănătate generală bună a turmei. Păsările ar trebui să fie active și să alerteze cu ochi strălucitori, pene curate și culturi complete.

Mai multe specii de păsări de companie și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat de specii similare, consultați:

În caz contrar, verificați tot celălalt Profiluri de specii de păsări de dimensiuni medii.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Conuranța bluse colectă (conrea chailării): profilul speciilor de păsări