Ferrete de îngrijire

Lăsați ferițele de dormit minciună

Când vine timpul pentru tine să te grăbești dihor, Este posibil să fie nevoie să căutați larg și scăzut pentru un groomer special de animale de companie. Dacă nu găsiți unul sau doriți să economisiți niște bani, învățați cum să faceți singur. Îngrijirea include scăldat, uscare, tăierea unghiilor, periajul stratului, curățarea urechii și periajul dinților.

Cât de des ar trebui să vă scoți didactorul?

Ferretele de scăldat este un subiect oarecum controversat. Oamenii care sunt mai sensibili la mirosul natural al unui difuzor pot fi ispitiți sau sfătuiți să-i scaldeze adesea difuzorul, dar acest lucru se întoarce adesea. Mirosul lui Ferret este parțial datorită uleiurilor naturale din pielea Ferretului. O baie poate reduce temporar mirosul mosc, dar deoarece baia fâșii de piele și blana acestor uleiuri, baia stimulează de fapt o creștere a producției de uleiuri cutanate. Mirosul mosc poate deveni de fapt mai puternic timp de câteva zile după baie. Țineți cușca și gunoi Curățați și vă va ajuta să vă mențineți ferma proaspătă.

Bătarea tinde să se usuce pielea și haina, cel mult se culcă o dată pe lună. Cu excepția cazului în care difuzorul tău a intrat în ceva care trebuie să fie spălat, o baie la fiecare două până la trei luni este probabil o mulțime.

Baia

Veți avea nevoie de un șampon blând pentru diurg. Cel mai bun pariu este un șampon realizat special pentru ferite - există mai multe mărci disponibile. Dacă nu găsiți un șampon de difuzor, utilizați unul formulat pentru pisoi sau chiar șampon pentru copii.

Unele ferretile au destul de natural la apă, în timp ce alții sunt foarte reticenți în a face o baie. Primele câteva experiențe cu timpul de baie vor pune tonul băi în viitor, deci dacă difuzorul dvs. este frică de apă, mergeți încet și fiți răbdători. Dacă difuzorul dvs. este înfricoșător de apă, încercați să o păstrați cât mai liber posibil. Dacă sunteți stresat, dirijarea dvs. va ridica acest lucru. Păstrați tonul dvs. Upbeat, oferiți unele tratamente preferate și poate obține niște jucării impermeabile impermeabile. Efectuarea timpului de baie ca o placă specială.

Puteți să vă scăldați didajul într-o cadă sau o chiuvetă de bucătărie sau la orice altă locație convenabilă. Umpleți cada sau chiuveta cu suficientă apă pe care difuzorul va fi în cea mai mare parte scufundată, dar încă capabilă să atingă fundul. Sprijiniți-vă binele bine. Poate doriți să utilizați un covor de cauciuc sau un prosop în partea de jos pentru a vă oferi piciorul fermei fermi.

Utilizați apă care se simte ușor caldă la atingerea dvs., dar nu prea caldă. Închideți bine corpul, dar asigurați-vă că nu obțineți șampon în ochi sau urechi (dacă faceți accidental, clătiți bine cu apă dulce). Clătiți toate șampoanele, deoarece orice stânga în strat poate fi uscată sau iritantă. Reumpleți cada cu apă proaspătă, poate chiar de câteva ori, pentru a vă asigura că clătirea este cât mai completă posibil.

Cum se utilizează spălarea animalelor fără apă

Uscare

Uscarea prosoapelor este de obicei suficientă și dihorul este de obicei uscați destul de repede, dar este important să vă asigurați că nu sunt răciți atunci când sunt încă umede. Dacă nu cușia lor este proaspăt curățat, care nu este cel mai bun loc pentru a le pune în timp ce încă umed ca un romp printr-o cușcă murdară sau cutia de gunoi va anula lucrarea băiii.

Unii proprietari au pus niște prosoape curate în cadă și lăsați-i firele să se usuce prin înflorire în prosoape. Unele dihori sunt în regulă cu un uscător de suflare, dar dacă alegeți să încercați acest lucru, păstrați uscătorul pe o setare scăzută și păstrați-l cel puțin un picior de la dihor.

Tratamentul cu purici

Dacă difuzorul dvs. are purici, consultați medicul veterinar înainte de a utiliza a Șampon de fulgi. Veterinarul dvs. va recomanda cel mai bun program de tratament pentru purici pentru gospodăria dvs., inclusiv un șampon de fulgi în siguranță, dacă este indicat.

Tăierea unghiilor

Clippers de unghii destinate pisicilor care arată ca niște foarfece mici, cu o mică crestătură în Blade Work pentru Firets. De asemenea, puteți utiliza o pereche mică de mașini de unghii umane. Cu toate acestea, uneori, aceștia prindeți unghiul înainte de tăiere și difuzorul dvs. poate găsi acest lucru inconfortabil.

Trucul de tăiere a unghiilor este să tăiați vârful ascuțit de pe unghia fără tăierea în rapidă. Rapidul este partea din interiorul cuiului unde se află vasul de sânge și terminațiile nervoase. Cele mai multe erupții au unghii ușoare sau translucide, iar rapida este vizibilă ca partea roz în interiorul unghiului. Faceți tăierea un pic în fața rapidă - dacă vă apropiați prea mult, poate fi un pic dureros.

Dacă animalul dvs. de companie are unghii întunecate, va trebui să ghiciți unde să tăiați pe baza formei cuiului. Vârful cuiului este, de obicei, destul de îngust și poate apărea aproape atunci când este vizualizat din partea de jos. Este cel mai sigur pentru a tăia doar aproximativ 1/4 inch a vârfului unghiilor.

În cazul în care ați tăiat în rapidă, unghiul va sângera și vă va răni difuzorul. Asigurați-vă că aveți ceva la îndemână pentru a opri sângerarea ca pulbere kwik-stop sau alte produse de pulbere stipică comercială. Aceste produse uneori stând, dar sunt foarte eficiente. Luați un vârf de pulbere și apăsați-l pe vârful cuiului afectat după ce ați șters sângele. Pentru sângerarea minoră, pur și simplu aplicați presiune la vârful cuiului. Indiferent de metoda pe care o utilizați, asigurați-vă că sângerarea sa oprit înainte de a plasa animalul înapoi în cușcă sau lăsând animalul nesupravegheat.

Dacă aveți îndoieli cu privire la modul de a face acest lucru, este înțelept să obțineți un groomer, medic veterinar, sau un alt proprietar cu experiență pentru a demonstra tăierea unghiilor pentru tine înainte de ao încerca pe cont propriu.

sfaturi

  • Face tăierea unghiilor frecvent. Dacă o parte din rutina dvs., difuzorul dvs. se va folosi (și așa veți). Va trebui doar să tăiați un pic de unghii de fiecare dată.
  • Asigurați-vă că difuzorul dvs. este reținut bine și obțineți ajutor dacă este necesar. Dacă îl țineți de scruff, asigurați-vă că este susținut ca capătul său din spate. Distrageți-vă difuzarea cu un tratament preferat sau jucărie dacă ai nevoie să.
  • Substituenții de pulbere stiptică includ amidon de porumb sau făină. Dacă nu aveți acest lucru, puteți apăsa unghia într-o bară de săpun sau de albastru.

Periajul

Periajul regulat este o modalitate excelentă de a menține stratul în stare bună și este utilă în special atunci când difuzoarele sunt vărsate pentru a minimiza cantitatea de păr ingerat de dihori, împiedicând astfel bilele de păr. Multe dihori nu sunt dornici să rămână încă suficient de lungi pentru periaj, astfel încât să obțină obiceiul de a face o periaj foarte rapidă frecvent. Utilizați un moale, perie scurtă destinată pisicilor sau pisoi sau încercați unul dintre cele mai noi instrumente de îngrijire a cauciucului, care sunt excelente la ridicarea rapidă a părului liber de la strat, cum ar fi mirele Kong Zoom Groom.

Chiar și cu periajul regulat, este o idee bună să dați o prevenire a parolului în mod regulat, mai ales atunci când este vărsat. Preventivii sunt disponibili într-un gel cu aromă de malț într-un tub, pe care îl consideră adesea ca un tratament.

Curățarea urechii

Ferretele au tendința de a avea urechi ceară și păstrarea lor curată va ajuta la prevenirea problemelor și a infecțiilor. În mod normal, ceaua lor ureche este maro deschis sau roșiatică în culoare. Curățarea regulată vă va ajuta să identificați o schimbare în cantitatea sau textura ceară a urechii care ar putea indica o infecție sau acarieni de urechi.

Pentru a curăța urechile, obțineți o soluție ușoară de curățare a urechii de la magazinul VET sau PET.Un cleaner pentru urechi sigură pentru pisoi ar trebui să fie bine pentru dihori. Puneți câteva picături în ureche, masați urechea pentru un pic, apoi lăsați-l pe Ferret să-și scuture capul. Acest lucru este minunat pentru dislocarea ceară, dar poate fi dezordonat. Faceți acest lucru într-o zonă ușor de curățat, cum ar fi baia. Un tampon cu vârf de bumbac umezit cu dispozitivul de curățare poate fi folosit pentru a șterge partea exterioară a urechii. Nu împingeți niciodată un tampon de bumbac în canalul urechii. Dacă dirijarea dvs. este deosebit de veche, este deosebit de precaut pentru a evita împingerea ceară în canalul urechii.

Acarienii de urechi sunt destul de frecvente, iar infecțiile urechii pot apărea și. Dacă difuzorul tău are ceară de urechi sau de evacuare, o ceară maro închisă sau negru, urechi mirositoare, sau dacă diger-ul tău își scutură capul, zgârierea la urechi sau înclinându-și capul în fața lui, o excursie VET este necesar să excludă problemele.

Spalatul pe dinti

Periajul dinților este o bună măsură preventivă și vă oferă, de asemenea, o șansă de a observa mai devreme orice probleme de dezvoltare. Ar trebui să încercați să spălați dinții cel puțin o dată pe săptămână. Aceasta nu este cea mai ușoară parte a rutinei îngrijiri, dar obținerea obișnuită poate preveni Probleme dentare in josul drumului.

Utilizați o periuță de dinți destinată pisicilor care arată ca un set de păr scurți pe un tub de cauciuc care se potrivește cu degetul sau chiar o bucată de tifon învelit în jurul degetului. Puteți utiliza o picătură de lichid / gel preferat supliment de vitamină, dar nu folosiți niciodată pastă de dinți umană. Apoi, pur și simplu ștergeți dinții cu peria sau tifonul.

Scopul pentru a face suprafețele exterioare ale dinților și gingiilor la început, acordând o atenție deosebită liniei de gingie. Ca și în cazul multor alte proceduri de îngrijire, ferretul dvs. poate obiecta în mod intens la început. Fiți răbdători și măriți încet suma pe care o faceți fiecare sesiune. Șansele sunt difuzorul dvs. va veni să accepte periajul dinților ca o parte a rutinei sale.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Îngrijindu-ți furtul. Spitalul de îngrijire a animalelor, 2020

  2. Boli parazitare în dihor. Centrul Veterinar Hallam, 2020

  3. Ferrets. Clinica medicală de animale - St Charles, 2020

  4. Îngrijirea pentru ferretul dvs. de companie. Pender vete de spital de animale, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ferrete de îngrijire