Limfomul difuzorului

Ferred dormind acasă

Limfomul de difuzor (denumit și limfosarcom) este îngrozitor un fel de cancer care este în mod obișnuit văzută în animale de companie Ferrets. Afectează orice țesut limfoid și se poate răspândi în întregul corp. De asemenea, poate fi dificil de diagnosticat și, din păcate, nu există în prezent cure.

Ceea ce este limfomul?

Limfomul în Ferrete este același lucru ca și la câini, pisici și alte animale. Este cancer care afectează țesutul limfoid și în funcție de zona pe care o afectează, este clasificată ca multicentric, mediastinal, gastrointestinal și extranodal. De asemenea, este clasificat fie ca un grad scăzut, fie înalt.

Limfomul multicentric este atunci când ganglionii limfatici sunt afectați și, de obicei, sunt în mod evident măriți. Ficatul, splina și măduva osoasă pot fi, de asemenea, afectați. Limfomul mediastinal afectează ganglionii limfatici din torace (piept) și pot afecta și glanda timus. Limfomul gastrointestinal, așa cum sugerează și numele, se găsește în tractul stomacului și intestinal și poate afecta și alte organe. Limfomul extranodal poate afecta pielea, ochiul, inima, rinichii sau sistemul nervos central.

Simptomele limfomului

Deoarece limfomul poate fi găsit aproape oriunde în corpul tău de ferret poate fi greu de diagnosticat. Ferretul tău ar putea prezenta cu slăbiciune, diaree, letargie, vărsături, scaune sângeroase, ganglioni limfatici măriți, zone de mâncărime și inflamate ale pielii sau chiar sângerarea într-un ochi. Cu atât de multe simptome posibile în atât de multe zone diferite ale corpului, boala este adesea tratată simptomatic înainte ca un diagnostic confirmat să fie făcut.

Sângele sau citologia și biopsiile din zonele afectate în mod evident ale pielii sau ganglionilor limfatici vizibili vor ajuta într-un diagnostic pozitiv.Nivelurile crescute de calciu și de albumină în sânge pot dezvălui limfomul, împreună cu tumorile identificate prin radiografii sau ultrasunete. De multe ori, un diservat este un difuzat, iar chirurgia electivă este efectuată pentru a explora abdomenul pentru posibile anomalii. Această intervenție chirurgicală găsește de obicei un fel de limfom și / sau alte boli comune de ferret, cum ar fi boala suprarenală sau un insulinom.

Dacă se ia o biopsie a unui nod limfatic afectat și se constată că este pozitivă pentru limfom, va fi atribuită una dintre cele cinci etape. Etapa a cincea este cea mai gravă etapă în care măduva osoasă sau sângele este implicată în procesul de boală.

Tratarea limfomului în dihor

Limfomul de vindecare este, din păcate, nu foarte probabil. În timp ce chimioterapia este disponibilă, vă cumpără, de obicei, o cantitate foarte limitată de timp suplimentar. Steroizii orali, cum ar fi prednisolonul, sunt administrați pentru a ajuta la dimensiunea tumorilor și, de obicei, se observă o îmbunătățire pe termen scurt, dar este de așteptat un prognostic foarte slab pe termen lung (rezultat).

Tratarea limfomului cu steroizi și simptomatic dacă diilerul dvs. are diaree, vărsături sau o infecție cutanată, sunt, de obicei, opțiunile pe care cele mai multe proprietari de difuzoare le iau. Dar medicamentele de chimioterapie intravenoasă (IV) sunt disponibile proprietarului care dorește să facă tot ce pot pentru diurg.

Cauzele limfomului

Limfomul pare a fi văzut din ce în ce mai des în clinicile VET în ultima vreme. În timp ce nimeni nu știe sigur ce cauzează multe tipuri de limfom, unii au speculat recent că are legătură cu un virus. Limfomul a fost dat chiar dintr-un difuzor infectat la un dihor anterior neinfectat, cu "extracte fără celule" într-un laborator, dar până în prezent, nu au fost izolate gene, de aceea nu știm exact ce îl face.

De acum, nu există nimic în care să faceți în mod eficient pentru a limita șansele ca difuzorul dvs. de companie să obțină limfom. Dar, sperăm, într-o zi care se va schimba.

Dacă difuzorul dvs. are simptome de limfom, cum ar fi diaree, letargie sau pierdere în greutate sau suspectați că are o altă boală comună de ferret, asigurați-vă că l-ați verificat de către exotica dvs. VET cât mai curând posibil.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Cancerul și tumorile de difuzoare. Merck Manual veterinar

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Limfomul difuzorului