Ferret: profilul speciilor

Doi copii care stau pe o verandă din față care dețin didactici albe

Ferretele provin din aceeași familie (Mustelidae) ca Badgers, Wolverines, Vitters, Mink, Weasels, Firele Negre și Polecats. Ocesterile îndepărtate ale dirajului domestic este oarecum unui mister, deși sunt foarte strâns legați de polecația europeană. Există adesea concepții greșite cu privire la faptul dacă ferreturile sunt domestice, iar răspunsul scurt este că sunt. Ei au fost domesticiți timp de 2.000 de ani sau mai mult și au fost adusi în America ca animale de companie atâta timp cât 300 de ani în urmă.

Ferrets sunt animale de companie jucaus, care sunt, de asemenea, foarte distractive pentru a viziona. Ele sunt inteligente și foarte curioase și astfel necesită formare și o mulțime de interacțiuni cu oamenii. Un grup de ferme se numește "afaceri de dihori."Ferretele de sex feminin sunt numite Jills, iar bărbații sunt plite. Ferretele pentru copii sunt numite kituri. În America de Nord, femelele spionate sunt uneori numite sprite, iar bărbații neutered sunt numiți GIB. Cele mai multe ferme obținute în America de Nord sunt spayed sau sterilate și, de asemenea, de-parfumate la o vârstă foarte tânără înainte de a fi vânduți.

Prezentare speciala

Denumirea comună: Dihor

Nume stiintific: Mustela Puttorius Furo

Dimensiunea adulților: 13 până la 16 cm - cântărind până la 3 1/2 kilograme

Speranța de viață: 8 până la 11 ani în captivitate

Comportamentul și temperamentul fermei

Ferrets nu sunt total nocturne, dar ele tind să doarmă pentru o mare parte a zilei - sunt cei mai activi la Dawn și Dusk. Cu toate acestea, ei își adaptează de obicei timpii de dormit și activi pentru a se potrivi programelor proprietarilor lor.În mod ideal, Ferretele trebuie păstrate într-o pereche sau într-un grup mic. Materii de același sex sau bărbații și femelele neuterate pot fi păstrate fericit împreună.

Numele Ferret este derivat din latină Furonem, ceea ce înseamnă "hoț."Proprietarii de ferret pot atesta că acesta este un nume bine meritat, deoarece vor fura cu bucurie tot ce își pot obține labele lor doar pentru ao ascunde în casa lor. Ferretele au o vedere relativ slabă, dar un sentiment de miros și auz.

Locuind Ferret

Din moment ce dormi pentru întinderi lungi în timpul zilei, cele mai multe fermeci nu se gândesc să petreacă timpul într-o cușcă. Dar este recomandat să petreacă un minim de patru ore în afara cuștii în fiecare zi. Aceasta înseamnă că va trebui să aveți nevoie Ferret-dovada casa ta, apoi du-te prin și o dovada din nou! Aceste creaturi sunt inteligente și curioase și se pot potrivi prin spații mici pe care le-ați fi trecut cu vederea. Asigurați-vă că există întotdeauna jucăriile prezente pentru ca diriginea dvs. să se joace și să mestece.

Păstrați lenjeria moale pe podeaua carcasei Ferretului. Asigurați-vă că are un zăvor robust dublu securizat pe ușă, deoarece aceste animale sunt adesea suficient de inteligente pentru a se afla cum să deschidă blocuri și cleme. Temperatura din apropierea cuscarului trebuie să fie liberă de dispoziții, dar nu într-o zonă care devine prea caldă. Temperatura ideală pentru un dihor este între 60 și 80 de grade Fahrenheit.

Alimente și apă

Ferretele sunt cunoscute ca carnivore obligate și trebuie să mănânce aproape în mod constant. Deoarece nu pot absorbi substanțele nutritive din plante, aceste animale au nevoie de o dietă de proteine ​​și grăsimi animale. Carne, ouă și pește de apă rece sunt alimente excelente pentru ferite - evitați alimentele care sunt ridicate în zahăr sau fibre. Granulele nu sunt recomandate pentru dioxidoase, deoarece sunt dificile pentru animale să digeră.

Metabolismul ridicat al lui Ferret înseamnă că trebuie să mănânce aproximativ la fiecare trei până la patru ore. Deoarece alimentele trece printr-un sistem digestiv al unui digestiv relativ rapid, face ca alimentele disponibile cu ușurință pentru a difuza tot timpul - spre deosebire de multe animale, rareori suprasolicitează. Asigurați-vă că au întotdeauna acces la apă proaspătă, curată și non-clorurată.

Probleme comune de sănătate

Boala glandei suprarenale este probabil cea mai comună preocupare de sănătate din dihor.Simptomele bolii glandei suprarenale includ căderea părului, inflamația genitală, mâncărimea și agresiunea sau iritabilitatea. Dieta slabă și lipsa de lumină UVB sunt considerate a fi factori care contribuie, iar unii cercetători cred că spargerea timpurie a diralelor (recomandate pentru a preveni anemia aplastică) poate, de asemenea, să joace un rol. Alte probleme posibile de sănătate cu firme ar trebui să fie diagnosticate de medicul veterinar, deci notați orice simptome care par anormale.

  • Tulburări digestive, inclusiv obstacole: Din moment ce ferretile au pus multe lucruri în gura lor, care nu aparțin acolo, inclusiv blana proprie (care poate duce la bile de păr), problemele gastrointestinale sunt comune. Dacă ferretul dvs. pierde greutate, nu poate păstra alimentele în jos sau nu este defecat în mod normal, acestea pot fi semne de obstrucție gastrointestinală potențial care pune viața în pericol. Solicitați îngrijirea medicală imediat.
  • Probleme dentare: Problemele dintelui pot ciuma difuzoare, deci evitați să vă oferiți dinții lui Kibble - un difuzor este destinat pentru rupere, iar Kibble nu este de până la sarcină. La fel ca oamenii, firmele pot dezvolta cavități dureroase și o decădere a dinților. Periajul dinților (dacă sunteți suficient de curajos) sau furnizarea de jucării potrivite de mestecat sunt modalități de a evita o excursie la medicul dentist. Dacă un difuzor primește un dinte bolnav, singurul remediu este acela de ao elimina. Acest lucru ar trebui să fie făcut numai de către un medic veterinar calificat.
  • Anemie aplastica: În această boală comună de ferret, simptomele includ de obicei letargie, slăbiciune și gingii palide. Ferretele feminine care au fost în căldură pentru mai mult de câteva săptămâni fără împerechere sunt expuse riscului de a deveni anemic, motiv pentru care este recomandat să spulbed fermetele de sex feminin la o vârstă fragedă.
  • Limfomul fermei: Acest cancer comun afectează ganglionii limfatici ai animalului. Din păcate, este aproape întotdeauna fatală și nu există tratamente preventive.
  • Cardiomiopatia Dilated Ferret: Această stare de inimă poate duce la moarte subită. O lipsă de taurină într-o dietă a unui feret se crede că este responsabilă. Pur și simplu, această boală este similară cu insuficiența cardiacă - animalul poate fi slab, letargic și wheezing. Aceasta este o condiție care trebuie diagnosticată de un medic veterinar. Unele medicamente sunt disponibile (dacă sunt prinse în timp), dar nu există nici un tratament pentru cardiomiopatia dilatată în dihor.
  • Distemper: Rabia a fost o dată o amenințare majoră la adresa sănătății, dar a fost în cea mai mare parte eradicată datorită unui vaccin eficient. Și totuși această condiție fatală, care este extrem de contagioasă pentru oameni și a altor mamifere, încă mai există în unele locuri. Simptomele includ ochi apoasă și inflamație a feței.

Este legal să dețină un ferret de companie?

Înainte de a achiziționa un dihor, asigurați-vă că este legal să dețină unul în care locuiți. În multe locuri, firmele nu sunt încă recunoscute din punct de vedere legal ca animal domesticat în scopul menținerii unuia ca un animal de companie. Ferrete, ca și altul animale exotice, au fost interzise ca animale de companie în unele locuri.

Orașul din New York, de exemplu, a instituit un infam Ferret Ban În 1999, iar animalele sunt ilegale ca animale de companie în cea mai mare parte din California. Rețineți că Ferretul intern este uneori confuză cu vărul său sălbatic, ferretul negru - Asigurați-vă că cercetați speciile potrivite.

Achiziționarea difuzorului tău

Dacă achiziționați un difuzor pentru un animal de companie, asigurați-vă că aveți de-a face cu un crescător de reputație care are înregistrări pentru vaccinările animalelor dvs. și pentru orice probleme de sănătate. Poate costa un pic mai mult decât merge la un magazin de animale de companie, dar este mai probabil să obțineți un animal care a fost bine îngrijit și este sănătos.

Ferrete și miros

Ferretele au o reputație pentru a fi mirositoare animale de companie. Este adevărat că au un miros distinctiv de mosc, dar nu este nici ofensiv, nici excesiv. Acest miros vine de la glande în piele și este prezent dacă difuzorul este de-parfumat sau nu. In timp ce Baie ocazională sunt recomandate, scăderea frecventă nu va reduce mirosul și va face probabil mai rău. Pe măsură ce pielea se usucă, glandele vor produce uleiuri mai mirositoare într-un efort de combatere a uscăciunii.

În America de Nord, Ferrets sunt de obicei de-parfumate - această procedură implică eliminarea glandelor de miros. Glandele lor de miros sunt similare cu cea a unui skunk și vor elibera (nu spray) conținutul dacă este amenințat. Cu toate acestea, secrețiile de glandă de spectate sunt mai blânde decât cele ale skunks și mirosul disipează rapid și spală ușor.

Animale similare la dihor

Dacă nu sunteți sigur că dețineți un dihor sau dacă locuiți într-o zonă în care nu li se permite să fie păstrați ca animale de companie, luați în considerare aceste alte specii exotice:

În caz contrar, verificați alte animale exotice care poate fi animalul dvs. de companie.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Îngrijirea ferretuluiAviadă și exotică, 2020

  2. O imagine de ansamblu a bolii suprarenale a FerretuluiChicago Exotice Spitalul de animale, 2020

  3. Ferret StomatologieChicago Exotice Spitalul de animale, 2020

  4. Limfom în ferire. Chicago Exotics Hospital, 2020

  5. Ferrets. Centre de control și prevenire a bolilor, 2020

  6. Ferrets. Veterinarii județene, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ferret: profilul speciilor